welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Dansers

24-3-2012, Kandy

De botanische tuinen staan voor deze ochtend in de planning. Het is een zeer mooie en grote botanische tuin. Je kan er met gemak 3 uur door brengen. Hoogtepunten waren de reuzenbamboe, de vliegende honden, de variaties in palmen, de stelletjes op alle schaduwplekjes, de aapjes en de orchideeëntuin.

Jagath wil mij wel eens zien in een Saree dus stopt hij ergens waar ze mij aankleden. Leuk om eindelijk eens te weten hoe ze die doeken vouwen en hoe ze blijven hangen. Hierna gaan we lunchen in Kandy met uitzicht op het meer.
Het is bloedheet dus de bezichtiging van de tempel met de tand van Budha gaat een beetje aan ons voorbij.Het schijnt heel bijzonder te zijn maar wij zien dat niet zo erg. Het is "een" tempel. We hebben mooiere gezien. Maar goed, misschien kijken we ergens over heen. En blaren op je voetzolen helpen ook niet voor de concentratie.

We hebben een uurtje in het hotel voor een verkoelende douche en dan gaan we naar de show van de Kandydansers. Iets waar "echte" reizigers hun neus voor ophalen want het is té toeristisch. Terwijl het in Nederland wél ok is om naar het theater of een dansvoorstelling te gaan.
De dansers voeren een reeks van traditionele dansen op. Van de elegante pauwendans van de dames tot de indrukwekkende krijgsdans met acrobatische sprongen. De show eindigt met mannen die over vuur lopen.

Boven een goedkoop ogend fastfoodrestaurant zit een chique ogend Indiaas restaurant. De prijzen zijn echter vrij  normaal dus we gaan er voor. We eten echt fantastisch! We balen er van als we vol zitten. Soms zou je willen dat je maag een bodemloze put is.
We zijn moe dus nemen op tijd een tuktuk terug naar het hotel. Daar schudden we echter uit ins bed. We slapen boven de feestzaal waar een bruiloft bezig is en de muziek staat echt kneiterhard aan. In de kamer worden we al bijna doof dus in de zaal zelf zal wel niemand een gesprek kunnen voeren. Gelukkig stopt het iets na middernacht

 vorige verslag

 volgende verslag

 

 

fotoalbum