welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pauw

21-3-2012, Polonaruwa

We kunnen uitslapen vandaag omdat we niet veel te doen hebben. We gaan 1 van de koningssteden overslaan want als we ook nog naar Anuradhapura gaan zijn we drie dagen op rij €55 kwijt alleen aan stapels oude stenen.
Om 10.00 rijden we weg uit Dambulla. In het plaatsje Habarana wandelen we over een marktje om de tijd te doden. En dat is nog leuk ook! Ze zien op deze markt niet vaak toeristen. Ik koop 2 leuke sarongs die het ook prima doen als leuk tafelkleedje. Bijzonderheden op deze markt waren de kapmessen en brandmerken, tabak en beetlenut en alle mensen die ons aanspraken of bespraken.

Na Habarana rijden we rustig want we rijden langs Minneriya National Park en we zouden over stekende varanen of misschien wel olifanten kunnen zien.
Ik zie een pauw!! Een mannetje nog wel. Langs de weg! Die komen hier dus in het wild voor en mogen ook niet gehouden worden als huisdier of siervogel. Helaas kon ik geen foto maken.
Langs de weg staat een budhabeeld waar we even stoppen voor een foto. Allerlei auto's en zelfs volle bussen stoppen hier. Er rent dan iemand uit om een muntje in een bak te gooien en een snel gebedje te doen voor een veilige rit. 

In Polonnaruwa stoppen we bij een houtsnijwerkplaats. Er is 1 houtsoort waarmee ze veel verschillende kleurstoffen kunnen maken afhankelijk van wat ze er bij gooien. Gewoon is het geel, met kalk paars, met citroensap rood etc.
We weten te ontsnappen aan de fanatieke verkoper en gaan dan lunchen. Na de lunch rijden we via een dijk langs het grote meer naar ons hotel. Hotel Sudu Araliya ligt echt prachtig aan het meer. Ze hebben een groot zwembad in een grote tuin. Eerst eventjes afkoelen!

In de namiddag maken we een wandelingetje. Overal vriendelijke mensen die ons begroeten en een praatje maken. In een winkeltje kopen we wat drinken en biscuitjes en dan wandelen we wat langs een riviertje. Overal vogeltjes, aapjes, mensen die zich aan het wassen zijn. Via de dijk wandelen we terug. In Sri Lanka wonen er ook mensen onder het waterniveau.
Tegenover ons hotel ligt een deel van de historische site waar Polonnaruwa bekend om is. Voor dit deel heb je geen kaartje nodig dus dit kunnen we vandaag al gaan bekijken. Er is een beeld uitgehakt in een rots. Mogelijk de beeltenis van een koning. En er staat een pagoda/stupa

Terug in het hotel gaan we op een bankje kijken naar de zonsondergang en de bedrijvigheid op het meer.
Daarna laten we ons verwennen bij de ayurveda spa. We kiezen voor de hoofd, nek en schoudermassage.Sjesus wat deed dat hoofdmassagedeel zeer! Volgens mij zijn ze er hier van overtuigd datje hoofdhuid niet vast hoort te zitten aan je schedel terwijl de mijne al 38 jaar vast zit. Gelukkig was het nek en schouder deel van de massage wel ontspannend.
Na een douche om alle olie uit het haar te wassen is het tijd voor het diner. De temperatuur buiten is aangenaam en gek genoeg( naast een meer) zijn erg een muggen. We eten dus lekker buiten in de mooie tuin.

Hotel Sudu Araliya:
Super gelegen, hele grote tuin aan het meer. Groot zwembad.
 http://www.hotelsuduaraliya.com/index.html

 vorige verslag

 volgende verslag