welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Dutch Channels

19-3-2012, Marawila

Jagath staat om 8.30 klaar om ons richting Negombo te rijden. Er liggen hier kanalen uit de tijd dat de Nederlanders hier zaten.Met een bootje gaan we die verkennen. We zien gelijk al 2 verschillende ijsvogels. De kanalen zijn door allerlei palmsoorten omzoomd. We zien watervaranen in alle maten en nog een berg andere vogels. Er is hier ook nog een oude sluis uit de tijd van de nederlanders. Langs de oevers zien we mensen aan het werk in de steenfabrieken, de kokoscompostfabriek en mannen die in kokospalmen klimmen.
Overal over het water hangen slingers omdat er gister een grote processie was ter ere van Saint Maria.
We smelten bijna weg in de zon. Het laatste stukje gaan we wat harder en de wind in je haren is heerlijk.

Jagath rijdt ons door Negombo. Het staat hier vol met kerken op 1 stukje na waar een moskee staat in een wijk waar de moslimbevolking woont. Dit deel van het land is voornamelijk roomskatholiek. Bij de vismarkt stappen we even uit, de stank trotserend. De vis ligt te drogen op het strand. De zee ligt vol met kleine bootjes met grote bruine zeilen.
We lunchen bij een restaurantje aan zee en rijden dan terug naar het hotel voor een middagje zwembad, lezen en luieren. Het is wel even wennen, dat niets doen.

's avonds hebben de jongens van het restaurant speciaal voor Jeroen 4 curry's gemaakt. extra mild noemde ze het en dat was knap pittig! maar wel lekker.

 vorig verslag

 volgende verslag

 

fotoalbum