welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

babyschildpadjes

31-3-2012, Negombo

De laatste dag in Sri Lanka. Ik ben vroeg wakker en Jeroen nog niet. Om hem niet verder te storen ga ik even op het strand lopen. In de branding zie ik grote scholen vissen en een meneer komt me snorkel spullen aansmeren. Ik laat me overhalen en lig om 7.00 's ochtends met mijn hoofd onder water. Het koraal is hier overal dood of beschadigd maar er zijn kleurrijke vissen in overvloed. Met tegenzin ga ik het water uit. Ik moet nog ontbijten en douchen en we gaan vandaag op tijd weg. 

We verlaten Hikkaduwa en rijden richting Colombo. Onderweg stoppen we bij een schildpadden broedstation. Er komen 3 soorten zeeschildpadden voor en die hebben bescherming nodig. De eieren worden niet alleen gegeten door vogels en varanen maar ook door mensen. Ze betalen de mensen nu €0,06 per ei als ze die brengen. Met nesten rond de 100 eieren is dat voor veel mensen de moeite waard.
Er zijn 3 bakken met baby's. 1 die vannacht uit het ei zijn gekomen, 1 met schildpadden van 2 nachten geleden en een bak met 3 dage oude baby's. Die laatst worden vannacht uitgezet.
Ze zetten een halve dag oude schildpad op mijn hand en ik smelt. Wat zijn ze lief, zacht, koddig en aandoenlijk!
Hij probeert met zijn zachte miniflippertjes weer terug te komen naar het water dus ik zet hem snel terug.
We zeggen gedag tegen de grote albino schildpad en rijden dan weer door.

De weg richting Colombo is niet charmant. Voor het eerst deze reis. We stoppen bij Jagath's huis en ontmoeten zijn vrouw en zoon. En dan weer snel door want we hebben een afspraak in Colombo. In 5 sterren hotel Cinnamon wachten Ramuald en Ahmed op ons ( de lokale agent) en Kimberly komt er ook naar toe (collega die niet klaar is met reisbegeleiden).
Wat een overdaad aan luxe! De lunch is echt een ongelooflijk buffet met sushi en toetjes in honderden vormen en maten. We hebben een goede zakelijke uitwisseling en daarna gezellige gesprekken.

Kim rijdt met ons mee naar Negombo. Ze vertrekt vannacht en tot die tijd delen we onze kamer met haar. We komen tegen 5 uur aan en pakken nog snel een ligstoel op het strand. Er is een kerkdienst aan de gang op het strand. Heel bijzonder om te zien hoe meer en meer mensen komen aanlopen en knielen in het zand.
Jeroen laat nog een tijdje met zich lummelen door een stel voetballende jongens en dan gaan we op zoek naar een restaurantje.
We gaan zitten bij een klein tentje waar we opgegeten worden door de muggen. Jeroen gokt dat we lang moeten wachten op ons eten dus gaat hij nog even naar de kapper. Daar bleek hij inderdaad ruim de tijd voor te hebben want na een uur hebben we nog geen eten. Gelukkig hebben we de tijd maar ik zou toch óf iemand extra in de keuken zetten óf iets minder tafels buiten zetten.

Kim gaat er vandoor en wij gaan naar bed. De laatste nacht Sri Lanka

 vorig verslag

volgende verslag