welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Krab

30-3-2012, Kikkaduwa

's ochtends hebben we in Unawatuna nog alle tijd. We kunnen dus nog even lekker genieten van het zwembad.
Om 11.00 rijden we naar het nabij gelegen plaatsje Galle. De oude Nederlandse stad is ommuurd door een fort. De straatjes zijn schattig en de vestingmuur indrukwekkend. We bezoeken de Nederlandse kerk met de oude hollandse graven. Het nieuwe deel van de stad is door de Tsunami weggevaagd maar het oude deel werd beschermd door de muur en is onaangetast. 

In Hikkaduwa gaan we lunchen bij "mama's". Een seafood restaurantje aan het strand. Ook hier bouwen ze op de vloedlijn en proberen ze met zandzakken het kleine stukje strand vast te houden voor hun terrasje. Het eten is top en super geprijsd. Jeroen kan aan de slag met zijn 3 krabben en de kraker ( €3,80!) en ik heb een flink bord garnalen.

Ons hotel ligt iets verderop. Ook hier tot op de vloedlijn dus de zee heb je wel voor de deur maar voor het strand moet je een klein stukje terug.
We krijgen wederom de kamer met het beste uitzicht en een fles wijn en fruitschaal. Jagath stelt me overal voor als de salesmanager en dan gaan er deuren open. Een beetje gênant soms maar ook wel leuk.

We wandelen langs het strand en gaan liggen dobberen in het warme water. Een meneer staat zeewier te voeren aan een hele grote zeeschildpad die geheel vrijwillig dicht bij de kust komt voor makkelijk voedsel. 
Hij gaat heel netjes met het dier om. Komt er niet aan en achtervolgt hem niet. We gaan dus ook eventjes kijken en mogen hem ook een plukje zeewier voeren. 

's avonds eten we weer bij Mama's. Ze heeft het druk dus we wachten ruim een uur op ons eten maar gelukkig is er verder op vuurwerk om ons te entertainen.

  vorig verslag

  volgende verslag