welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Luipaard

29-3-2012, Yala National Park

Om 5.00 gaat de wekker want we gaan op safari in Yala National Park. Het is nog pikdonker buiten maar onze ontbijtpakketjes liggen klaar en de jeep staat voor.
In ongeveer 3 kwartier rijden we naar het nationale park. Lekker met een vest aan in de open jeep, windje in je gezicht en zien hoe bedrijvig de mensen al zijn op dit tijdstip en hoe het snel licht wordt.
We zien de eerste wilde zwijnen en een hawk eagle. Er steekt een groep herten over en twee mannetjes beginnen te vechten. Niet met de hoorns tegen elkaar maar op hun achterpoten staan ze met elkaar te boksen. Bijzonder om te zien.
Bij het water valt ook veel te zien. Krokodillen, ibissen, waterbuffels, ooievaars en ijsvogels.

En dan de eerste pauw!! Ik ben helemaal blij maar de ranger lacht me een beetje uit. Er komen er nog heel veel volgens hem. Ik neem het zeker voor het onzekere en geniet van deze en neem lekker veel foto's. (uiteraard krijgt hij gelijk). Plots geven ze flink gas en scheuren we door het park. Er is een luipaard gespot!!!!
We sluiten aan in de luipaardfile maar krijgen zijn kont goed te zien. Hij hangt in een boom we zien zijn staart en 3 poten bungelen. Fantastisch!

Bij het monument voor de slachtoffers van de tsunami ontbijten we met ons meegebrachte pakketje. Er zijn hier 49 mensen omgekomen. Geen dieren. Die waren allemaal al op de vlucht geslagen.
Na de stop spotten we nog varanen, wilde kippen, mongoose, bijeters en uilen. Super gaaf zijn de pauw die zijn veren op doet en een dans uitvoert voor zijn vrouwtje en een hawkeagle in een boom met een koereiger die hij gedood heeft.,

Om 10.00 zijn we terug in het hotel waar we snel even douchen en dan vertrekken we richting het kustplaatsje Unawatuna. Onderweg zien we toch af en toe nog steeds, door de tsunami veroorzaakte, resten van huizen.
Rond 4 uur komen we aan bij hotel "nooit gedacht". Een oud Nederlands koloniaal huis. De kamers liggen rond een charmant tuintje. Wij krijgen een luxe kamer in het nieuwe deel met uitzicht op de beboste heuvel en de lotusvijver.
We gaan snel richting het strand. Unawatuna is een baaitje waar het veilig zwemmen is. Van het idyllische plaatje en beschrijving in de Lonely Planet is niet veel meer over. Het strand staat ramvol gebouwd met barretjes en hottelletjes. We struikelen over de engelsen. Die zijn massaal naar Sri Lanka gekomen voor de cricket testmatch. Het zijn overigens wel veel beschaafdere fans dan die van het voetbal.
We pakken nog even het laatste plukje zon mee op een strandbedje. Dan wandelen we naar de andere kant van het strand voor een lekkere vismaaltijd. Heerlijk met je voeten in het zand en een zonsondergang!

 vorig verslag

 volgende verslag

 

 

fotoalbum