welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Olifant

28-3-2012, Tissamaharama ( Tissa)

We verlaten vandaag de hooglanden en gaan richting kust. Bij het plaatsje Ella stoppen we bij een mooi uitzichtpunt waar je duidelijk ziet dat de heuvels in 1 klap over gaan in de kustvlakte.
Er staan hier een paar bijzondere bloemen. Van het personeel daar moeten we vooral wat zaden meenemen naar huis. Er is een grote vleesetende plant bij die zijn zaden in een soort mandje heeft hangen. Ik heb dat nog nooit eerder gezien.

De weg slingert naar beneden en de vegetatie is prachtig. We komen langs verschillende watervallen en we stoppen onderweg om kokosmelk te drinken. We lunchen in Tissa en gaan dan naar hotel Chandrika. De kamers liggen prachtig aan een palmentuin. Het is hier 35 graden en dat is 15 graden warmer dan vanochtend dus we duiken het zwembad in.
Om 16.00 staat Jagath klaar om ons naar Kataragama te brengen. De heiligste plek van Sri Lanka voor hindoes, boeddhisten en moslims. In een groot park liggen verschillende tempels en moskeeën. Het is op het moment dat wij er zijn erg rustig. We zijn sowieso de enige toeristen en er zijn maar een paar mensen aan het offeren. Een groep apen zorgt voor vermaak door kranen open te draaien die een beheerder dan weer dicht kan draaien.
Een paar jongens roepen ons om de tempelolifanten te laten zien. Die spelen een belangrijke rol bij de ceremonies. Een kleintje mogen we even aaien. De grote man heeft zulke indrukwekkende slagtanden dat we die met liefde met rust laten.
Na een prima maaltijd in het hotel gaan we op tijd naar bed want we gaan morgen op safari.

 

Hotel Chandrika in Tissamaharama
Rij kamers aan tuin. Lekker voor je eigen deur zitten. prima zwembad en goed eten. Chandrika Hotel

 

 vorig verslag

 volgende verslag

Fotoalbum