welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

wandelen

27-3-2012, Bandarawella

Een naturalist komt ons ophalen voor een wandeling door de omgeving. Doordat we in de heuvels zitten is het een aangename temperatuur om bij te gaan lopen. We dalen af in een vallei waar we door de velden lopen. We komen de nationale vogel van Sri Lanka tegen: de wilde kip. Dat klinkt saai maar de haan is erg mooi.
Het is erg leuk om de mensen aan het werk te zien. Iedereen is even vriendelijk. Het stikt hier ook van de mooie bloemen. Als we die staan te fotograferen komt een vrouw ons de zaadjes brengen en even later breejt een man gewoon de bloeiende stengel van zijn orchidee af om aan ons te geven!
We lunchen in een dorp bij mensen thuis. Wat we altijd leuker vinden dan in een restaurant.

Terug in het hotel lopen we nog even Bandarawella in. Ik heb niets meer om te lezen dus gaan we op zoek naar een boekwinkel. Die zijn schaars in Sri Lanka. Maar er zijn wel winkels die schoolmateriaal verkopen zoals schriften en pennen. Die hebben ook een paar Engelse literatuur klassiekers staan. Gelukkig is er nog 1 titel die ik niet ken.
Ze verkopen ook posters voor aan de muur op school. Het alfabet, groentes, beroepen etc. Ze zijn té leuk en maar €0,03 per stuk! We nemen dus een leuke stapel mee.
Na het avondeten maakt Jeroen me nog even in met een potje snooker...... (ik heb hem laten winnen natuurlijk)

 vorig verslag

 volgende verslag

Fotoalbum