welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

even inkomen

17/18-3-201, Marawila

Om 10.00 stonden met onze rugzakken op bij de bushalte. Zonder jas is het toch nog best fris. We zijn lekker op tijd op Schiphol. Zeker wanneer we daar zien dat onze vlucht 1,5 uur vertraging heeft. Hoe maak je 4 uur vol op Schiphol?
We gaan rustig de schilderijen van het rijksmuseum bekijken en ploffen daarna in de lekkere stoelen van de bibliotheek met 1 van de boeken die er staan. Jeroen komt in een fotoboek een foto tegen waar Norman op staat. Bizar! Het is wel goed tot rust komen op dit stille plekje en in de luie stoelen. Een goed begin van de vakantie.

Om 16.00 gaan we de lucht in. We vliegen Emirates en hun inflight entertainment systeem is top! je kunt zelfs je laptop opladen en je usb-stick of kabel in je stoel steken zodat je je foto's kunt kijken of je bestanden kunt lezen.
Het plafond van het gangpad is 's avonds een sterrenhemel. Tijdens het landen zien we de Burj al Khalifah. Door de vertraging hoeven we in Dubai nauwelijks te wachten bij het overstappen. Het toestel naar Colombo is wat minder luxe en wat minder ruim. De vlucht duurt 4 uur en het in nu nacht maar het lukt niet echt om veel te slapen.

We landen om 8.15 in de ochtend in Sri Lanka. Voor ons lichaam is het 3.45 in de nacht. Het is HEET! wel 34 graden en dat aan het begin van de dag. We worden opgewacht door Jagath. Hij zal ons de komende twee weken het eiland laten zien. ( ik heb via mijn werk zéér voordelig een auto met chauffeur aangeboden gekregen. Dan zeg je geen nee.) We krijgen een mooie slinger met orchideeën omgehangen en rijden naar het plaatsje Marawila. We kijken onze ogen uit onderweg. Weelderige groen, veel palmbomen, kleine huisjes, kerkjes, marktjes en drukte op de weg van onlogisch rijdende vrachtwagens en tuktuks. Gelukkig rijdt Jagath kalm en beheerst.

Kumudu Valley Resort ligt aan een rivier en op 5 minuten lopen van het strand. Het huisje is gróót!
We zijn moe, erg moe. We zetten de wekker om 13.00. Pas als we wat bij geslapen zijn zien we waar we zijn beland. Het is hier idyllisch. Het wandelingetje naar het strand is leuk want je loopt over een onverhard straatje langs de kleine huisjes. Ze staan tot op het strand gebouwd. De zee is niet geschikt om in te zwemmen. De kant loopt zeer schuin af en je ziet zo dat de golven je mee de zee in sleuren. De kustlijn is mooi ( maar niet erg schoon). wit zand, palmbomen, huisjes en geen enkele vorm van toeristisch vermaak of commercie. Echt een onaangetast stukje strand. Als het zweet ons van de rug loopt gaan we terug richting hotel voor een douche en een zwembad. Het water is echt heerlijk warm.
Na een middagdutje gaan we dineren en dan zit de eerste dag Sri Lanka er op.

 

Hotel:
Kumudu Valley resort in Marawila.
Ruime kamers met een zitje voor de deur met uitzicht op een mooie tuin ( foto's op de website van het hotel zijn van een paar jaar geleden. nu is alles groen en weelderig).  Kumudu valley resort

 vorig verslag

 volgende verslag