welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

 

Slechte start.

Singapore, 18/19-7-2010

Volgens Schiphol is dit het drukste weekend van het jaar maar je merkt er niet veel van. Het is nog even spannend of ik mee mag. Ik heb natuurlijk wel een ticket maar blijkbaar is die niet gekoppeld aan een zitplaats. Ik krijg een lekkere plek bij het raam zonder mensen achter me dus de stoel kan plat en ik heb een gezellige buurman. 13 uur later staan we in Singapore. Ik heb snel mijn bagage en de groep compleet.
En dan is het even improviseren. We kunnen nog niet inchecken in het hotel en de locale gids vraagt wel erg veel voor een citytour van 2 uur dus dat aanbod sla ik af. Als ik hem een redelijk onverstaanbaar praatje hoor doen in de bus is het maar goed dat we daar niet 2 uur naar hoeven te luisteren.
We droppen de bagage in het hotel en dan moet ik met de hele groep in mijn kielzog een plek zoeken waar ik mijn welkomstpraatje kan houden en de mensen koffie kunnen krijgen. In de wijk Little India is dat een bijna onmogelijke opgave en helemaal om 8.00 's ochtends. We belanden in een shoppingmall. Niet echt charmant. Na de uitleg laat ik de mensen vrij voor vandaag. Veel mensen hebben toch een persoonlijk wensenlijstje voor vandaag. 

Ik ga naar het hotel om daar dingen te regelen en daarna op zoek naar een plek voor het ontbijt morgen. Naast de vele locale indiase restaurantjes is geen westers alternatief. Ondertussen is het 12.00 en denkt mijn lichaam dat het 6.00 's ochtends is na een nacht doorhalen. Ik ga snel lunchen voor ik omval.

Terug in het hotel ga ik wat administratie doen en val in slaap. Dat is echt niet de bedoeling anders slaap ol vannacht niet en ik word van dat uurtje ook echt super brak. Om 15.00 is de misselijkheid van de vermoeidheid weggetrokken en mag ik van mezelf iets leuks gaan doen.
 

 

Sinds een maand is er een observatieplatvorm op de 57ste verdieping van een nieuw hotel. Er ligt daar een compleet park op een dak. Ik ga er met de bus heen en iedereen is super behulpzaam. De buschauffeur zwaait me zelfs na als ik uitstap! Wat is het toch fijn om weer in een land te zijn waar mensen hun medemensen zien staan en vriendelijk zijn!
Het Marina Bay Sands Hotel met skypark is indrukwekkend. 3 enorme torens met daarop iets dat lijkt op een futuristisch schip dat lijkt uit te steken. Het is lastig om te omschrijven, kijk de foto's maar.
Voor het hotel zijn nog shoppingmalls in aanbouw maar 1 is al open. 3 verdiepingen en je kunt in het midden neerkijken op een kanaal waarin je met een bootje rondgevaren kunt worden. Bizar!
En dan het hotel in. De lobby is enorm en superstrak ingericht. Echt heel mooi. Het beslaat de hele vloer van alle 3 de torens en de tussenliggende ruimte. Een voetbalveld of 4 (als ik gok).
Ik haal een kaartje (S$ 20) voor het skypark en zoef met de lift naar de 57ste verdieping. Je oren ploppen er van. Het hele platvorm is afgezet met glazen wanden. Het voelt bijna of je er zo vanaf kunt lopen. Het uitzicht is werkelijk fantastisch. Helemaal overdetop is het park en het zwembad (alleen voor de gasten van het hotel). Het water van het zwembad lijkt over de rand te spoelen.

Het is moeilijk om te omschrijven, de foto's zeggen meer maar Singapore heeft er een attractie bij!
 

 

Ik ga terug naar het hotel, eet even wat en ontmoet dan de ene gast die op eigen gelegenheid naar Singapore is gekomen. En dan mijn bed in want ik ben nu al 36 uur wakker en het is wel genoeg geweest.

 vorig verslag

 volgend verslag

 

 

fotoalbum