welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Gigantische paarden

14-6-2014, Callander

We gaan al bijtijds weg uit Callander want we hebben een druk programma en een hoop kilometers te maken.
Het kasteel van Stirling stond op de planning maar het regent zo hard en langdurig dat we die toch maar voorbij rijden. Door naar Franklin waar de grootste paardenbeelden ter wereld staan. De twee paardenhoofden zijn immens en echt prachtig. We lopen een rondje om de zogenaamde Kelpies en dan snel terug naar de auto voordat we weer nat regenen.

Voorbij Sterling komen we voor het eerst in een stuk Schotland dat niet mooi is. Vlak, dicht bevolkter, lelijke huizen en industrie. Wanneer we weer terug omhoog rijden zien we die overgang weer vrij abrupt. Van het 1 op het andere moment rijden we weer op een super smal weggetje door oneindig groene heuvels met alleen  maar schapen.
We zijn afgeslagen want ze zouden hier ergens een boerderij hebben met Schotse Hooglanders dus die wilde we wel even zien. De boerderij hebben we nooit gevonden maar de weg door het ruige landschap was de moeite waard.
In het plaatsje Crieft stoppen we. Alleen raken we wat verzadigd van al die pittoreske plekjes. Jeroen zoekt een cafe terwijl ik op de parkeerplaats een half uurtje ga liggen op de achterbank. Ik ben echt té moe.

Na deze pitstop rijden we verder terug naar Kingussie. We stoppen alleen nog even in Bruar om de waterval te bekijken maar als het alweer begint te regenen duiken we de winkel maar even in.
In Aviemore eten we wat en om 18.30 kloppen we weer aan bij Colin&kids. De meiden hebben balletexamen gehad en zitten vol verhalen.
Ik leer mezelf haken terwijl de heren de twee WK wedstrijden volgen.

 vorig verslag
 

 volgende verslag