welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

schootsandwich

13-6-2014, Callander

We reizen vandaag weer even een stukje verder aangezien Soof dit weekend moet werken.
Het regent dus het is niet echt een lekkere dag voor een roadtrip.
We stoppen in het dorp Pittochry. Een allerschattigst plaatsje en aan het aantal souvenirshops te zien vinden meer mensen dat.
Omdat het nog steeds regent kijken we eerst bij de heidesieraden. Een interessant proces van heidetakjes verven, samenpersen, harsen en lakken. Ik had het nog nooit eerder gezien maar het ziet er echt uit als gesteente.

Het is buiten iets droger geworden dus wagen we ons aan een wandeling naar de rivier. Er is een  mooie hangbrug van begin vorige eeuw. We slaan rechts af naar de dam met de vistrap. Die vistrap is er zodat de zalmen de rivier op kunnen. Ze hebben ergens een stukje glas geplaatst zodat je kan zien hoe ze tegen de stroming in zwemmen. Leuk gedaan. Ook de informatie bij de dam is interessant. Dat kunnen ze in Schotland goed hoor! Mooie paden aanleggen en overal borden plaatsen.
Terug in het dorpje trakteren we ons zelf op een ijsje. Dat het regent negeren we. Het is vakantie dus ijs moet!

We rijden weer een stuk en zoeken een plek voor een hoedenplanklunch maar het blijft met bakken uit de lucht komen. Dus maken we een schootsandwich op een parkeerplek. Wel mooi uitzicht over een Loch.

In het dorpje Killin stoppen we om te kijken bij de waterval en de brug die midden in het dorp liggen. Erg idillisch! Je zou er zo een filmlokatie van kunnen maken…

Aan het einde van de middag komen we aan in Callander. Ons hotel ligt aan de hoofdstraat en is een beetje troosteloos. We lopen wat door het dorpje en even binnen bij een winkel die kokosnoot heet. Een opvallend Nederlands woord hier midden in Schotland. Het is een winkel vol hobbyartikelen en de vrouw heeft een tijdje in België gewoond. Ze vond kókó- snoet zo leuk klinken. Hahaha. Zo kan je het ook uitspreken J

Wanneer we langs de rivier lopen zien we bankjes vol mensen aan de fish&chips. Dat is geen slecht plan het is eindelijk droog dus waarom niet. Do as the locals do, toch?
Heel verantwoord zitten we een vette hap weg te werken met uitzicht op een riviertje en prachtig beboste heuvels. Ben wel blij dat we in Nederland dit niet kennen qua eten. Het is te vet en vooral ook veel te veel. Gelukkig zijn er heel veel meeuwen en eenden om ons een beetje te helpen.
Na het eten voelen we sterk de behoeft om even een stuk te lopen langs de rivier. Al is het maar voor het idee dat er dan een paar calorieën verbrand zijn maar vooral omdat die vette hap zwaar op de maag ligt.

Vanavond speelt NL zijn eerste wedstrijd van het WK dus die kijken we in de pub bij het hotel. Spanje 1 – Nederland 5! Legendarische wedstrijd!
Alleen een beetje sneu voor de spaanse barman van de pub.

  vorig verslag

 volgende verslag