welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Haggis

12-6-2014, Kingussie

Als de meisjes naar school zijn nemen Sophia en Colin ons op sleeptouw. Ik blijf in herhaling vallen maar ook nu weer een prachtige route. Ruig, groen, bosrijk. En midden in het niets ligt een kwekerij met een pracht van een tuin. Er zit ook een theehuis bij waar ze een vogel een eekhoorn-uitkijkpunt hebben gemaakt. Je kunt met je thee en taart aan de bar voor een raam gaan zitten en dan kijken wat er gebeurd op de voedertafels. Ik hoop eindelijk de bedreigde rode eekhoorn te zien maar die heeft blijkbaar geen trek.
Na een gezellig gesprek met de kweker kopen we blauwe klaprozen bij hem.

Een eind verderop ligt Loch…..ikweetnietmeerhoehetheet…. waar we wederom een mooie wandeling maken. Midden in het meer ligt een klein eilandje met een oude toren. Als je hier een harde gil geeft dan krijg je een echo terug en die hoor je daarna over het hele meer rollen. Grappig.

We zijn net op tijd terug en Jeroen gaat Isla van school halen die daar een beetje van slag van is. Als Maili ook thuis is worden door de dames net zo lang bewerkt totdat we mee gaan vissen. Regenjassen, regenbroeken en kaplaarzen aan. En daar gaan Jeroen en ik met twee meiden, een emmertje en twee schepnetjes op weg naar een rivier.
We vangen niets maar we worden wel nat. Isla omdat in het water op haar hurken gaat zitten en zo een natte kont haalt. Maili omdat ze in de rivier op haar knieen gaat zitten om te bewijzen dat een regenbroek niet waterdicht is en wij omdat we netjes op onze hoofd geduwd krijgen.
We zijn op tijd thuis voor het eten….maar eerst even douchen.

Colin heeft een traktatie voor ons in huis gehaald. Haggis!
Wat zal ik er eens van zeggen….. Het is niet vies maar er zit een luchtje aan waardoor ik het na een paar happen voor gezien houd.
Gelukkig is het alleen het voorgerecht. De stew en het toetje zijn super.

  vorig verslag

 volgende verslag