welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Highlands

11-6-2014, Kingussie

De meiden zijn al naar school als wij uit bed komen. Na het ontbijt gaan de wandelkleren aan en smeren we boterhammen om mee te nemen.
Sophia&Colin wonen in Cairngoms National Park. We lopen de deur uit en de weg af. Zo 1 van de vele wandelpaden op. Eerst heuvel op door een stuk bos. Dan over zo’n mooi stenen muurtje en dan staan we op een “kale” berg. Kaal omdat er geen bomen staan maar wel heel veel heide en wilde bloemen. We lopen naar de top van de berg en kijken af en toe om. Over de vallei, naar de bergen aan de overkant waar nog wat sneeuw op ligt. Eenmaal boven zien we pas goed hoe groot het natuurgebied is. Berg na berg na berg. En Links en rechts nog een Loch of wat. Prachtig.
Hier op de top waait het flink maar gelukkig hebben ze een shelter gebouwd. Uit de wind en met prachtig uitzicht eten we onze boterhammetjes op. Heerlijk op een woensdagochtend.
En dan de berg af naar het meer. Het is een prachtig smal pad door jonge berkenboompjes, mos en heel veel varens. Heerlijk uitgewaaid komen we terug.

Snel een kopje thee en dan de kinderen van school halen. ’s Middags knutselen we wat tot de meiden naar balletles gaan.
Na het avondeten gaan we kijken bij het Shintiveld of de wedstrijd nog bezig is. Maar die is al afgelopen. Jammer want ik heb dat spel nog nooit gezien. Het is een soort hockey…maar dan anders.
We rijden door naar een ander natuurgebied waar we een wandeling maken langs een ruig riviertje en een stuk over een droge rivierbedding. We oefenen een beetje in steentjes laten stuiteren over water. Daarna takjes van de brug gooien om naar de andere kant te rennen om te zien of we ze kunnen zien. Maar ze zijn sneller dan wij.
Omdat het zulk lekker weer is lopen we nog een stuk door. Met als hoogtepunt twee prachtige paarden die graag aandacht wilde. Het is al laat voor de meiden als we terug naar huis gaan. Door dat bijna eeuwige daglicht heb je dat helemaal niet in de gaten.

 vorig verslag

 volgende verslag