welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

gesneuveld

8-6-2014, Oban

Jeroen is om 5.00 wakker een gaat een wandeling maken. Ik draai me nog eens om.
Na het ontbijt gaan we langs de VVV om een wegenkaart te scoren. Bij het supermarktje kan ik mijn geluk niet op. Ze hebben Bundaburg gingerbeer!! Mijn all time favorite uit Australië. In Nederland nergens te krijgen. Ik heb zelfs ooit gekeken of ik het niet kon importeren…

Als we de winkel uit stappen plenst het. We gaan Fort Augusta dus niet verder bekijken maar gelijk een stuk rijden. Wederom een prachtig mooie route langs de een na de andere Loch.
We stoppen bij een oude hangbrug om even de benen te strekken. Europa heeft hele mooie plekjes! Er liggen er alleen niet zo veel in Nederland waardoor je dat soms vergeet.
De volgende stop is bij het uitzichtpunt op de hoogste berg van Schotland. Ben Nevis. Met nog plukjes sneeuw.
Hier is ook een herdenkingsmonument voor militairen. Alle bordjes van jongens die amper 20 zijn en gesneuveld in Afganistan……..

Rond lunchtijd lopen we even over het “strand”. We rijden ondertussen langs de kustlijn. Het strand is kiezels met wier en mos. Wie weet zien we wel otters…..
Hoopvol speuren we rond maar nope, ze zijn er niet.

We waaien bijna weg bij de kofferbaklunch. Het heeft wel wat. Als we amper een  minuut onderweg zijn zien we een viewpoint met restaurant. Tja, als je dat toch eens van te voren wist….
Het uitzicht is de moeite waard. Er staat een kasteeltoren op een rotsje midden in de baai.
Niet veel later schieten we voorbij aan het Scottisch Sealife Sanctuary. We draaien om en gaan eens kijken.
Ze vangen hier zeehonden op en ze hebben otters. Het is schattig kleinschalig maar er zit een leuk aquarium bij.  Ze hebben babyzeepaardjes!!! En die zijn amper een pinkvingerkootje groot!

We verlaten het parkje als ze bijna gaan sluiten en rijden dan naar Oban. Ons hostel ligt prachtig aan de baai. Snel de spullen op de kamer en het stadje verkennen. Na een drankje in een pub gaan we op zoek naar een plek om vis te eten. We zijn immers aan de kust. Jammer is het alleen dat ze hier alles in beslag en de frituur flikkeren. Alleen de mosselen zijn nog zoals ze bedoeld waren.

 vorig verslag

 volgende verslag