welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nessie, laat je lijf eens zien....

7-6-2014, Fort Augusta

We gaan naar Schotland. Deze keer dus samen én iets zien van het land. We vertrekken niet om 14.05 maar om 15.30. Het tijdstip waarop we aan hadden moeten komen. Ik leer mezelf dus maar even haken. We vliegen met Flybe en dus met maar een klein vliegtuigje. Twee propellors en we zitten onder de vleugel. Eindelijk eens een vleugelplaats en wél uitzicht.
Om 16.30 landen we op het kleine vliegveldje van Inverness. De huurauto ophalen en links rijden. Ik vind het nog altijd logischer dan rechts rijden. We rijden richting het stadje Inverness en slaan af bij een benzinepomp en een supermarkt. We hopen op een roadmap maar die verkopen ze allebei niet. Gelukkig heeft Schotland niet heel veel wegen…

Het is rond etenstijd dus we slaan maar even wat in bij de supermarkt en maken een hoedenplanksandwich. Heerlijk! We zijn op roadtrip. Het is ongeveer 2,5 uur rijden over een slingerende weg door een prachtig heuvelachtig en groen landschap maar Fort Augusta. Links van ons ligt vrijwel de hele route het meer “Loch Ness”. Het regent dus het ziet er mysterieus en ruig uit.
Niet echt weer voor een monster om zich zelf te laten zien.

We checken in bij ons hostel en gaan, met de regenjas aan, Fort Augusta verkennen. Het is 4 straten groot en ligt aan het einde van Loch Ness. Midden in het dorp liggen 5 sluizen waarmee boten naar het kanaal kunnen om door te varen naar het volgende Loch.
Als het te hard gaat regenen duiken we een Fish&Chips shop in omdat Jeroen nog trek heeft. We zijn moe en gaan dus op tijd naar bed. Het is 23.00 en nog steeds licht. 


 vorig verslag

 volgende verslag