welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

to tiramisu or not to tiramisu

4-7-2011, Rome

Deze dag ben ik vergeten op te schrijven in mijn dagboekje. Aan de hand van de foto's en nog een klein beetje geheugen kom ik tot de volgende reconstructie.

Vandaag wilde we terug naar het Vaticaan om iets belangrijks te gaan zien. De rij is echter zo belachelijk lang dat we het zonde vinden om daar de halve dag in te staan. We dwalen wat door Rome en laten ons verrassen door onverwachte kerkjes. Bij het treinstation gaan we een foto maken van het omstreden beeld van de paus. De locale bevolking is er niet kapot van en ik snap wel een beetje waarom.
Gewoon wat rond lopen is ook leuk. We zitten een beetje in de sjieke buurt waar ook de luxe hotels zitten, ambassades en hippe bedrijven. De straten staan vol met vespa's ipv geparkeerde auto's en er hangen sinaasappels in de bomen! We eten een goddelijk broodje op een klein terrasje van een espressobar.
Rome heeft ook een mooi park waar we doorheen slenteren. Ze hebben een grote vijver waar je een roeibootje kunt huren!! leuk!! fout!! doen we!!!! Een half uur vliegt om als je een fotoshoot op het water doet.

Martine gaat een museum bezoeken over een onderwerp waar ik niet veel mee heb dus parkeer ik mezelf met mijn schrijfschriftje bij een obelisk op een groot plein. Mensen kijken is ook erg leuk.
en dan is het tijd voor eten. We vinden een leuk terrasje met vriendelijke bediening. We hebben de afgelopen dagen uit gekeken naar Tiramisu en vandaag mogen we dat eindelijk nemen. Voor het hoofdgerecht doen we weer onze lijntruc van 1 pasta maaltijd en 1 salade delen. De bediening heeft er helemaal begrip voor als we uitleggen dat je toch echt soms iets moet laten als je mooi wilt zijn én tiramisu wilt eten.
Wanneer we klaar zijn voor de tiramisu blijkt ie uitverkocht te zijn...
Gelukkig kan de oude man onze teleurstelling niet aanzien en loopt naar een restaurant aan het einde van de straat om daar voor ons Tiramisu te regelen. Die heeft zijn fooi dubbel en dwars verdient!!!

5-7-2011, Rome

De wekker gaat gruwelijk vroeg want we vliegen weer naar huis. Om 7.00 staan we op de luchthaven. Ook terug zitten Martine en ik niet in dezelfde vlucht. Martine gaat eerst en ik heb een vluchtje later. Het klinkt zo simpel...
Martine is net de lucht in als ik zie dat mijn vlucht geannuleerd is. Samen met nog een hele hoop andere vluchten. Er schijnt noodweer boven het vliegveld te hangen waardoor ze niet kunnen landen en uit zijn geweken naar andere luchthavens. Kortom......ik heb 6 uur vertraging. Ik had bedacht om 12.00 thuis te zijn en vanalles te gaan doen maar uiteindelijk eet ik mijn avond eten op Schiphol.

 vorig verslag

 volgende verslag