welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

oudheden en ijsjes

3-7-2011, Rome

Er is een grote vlooienmarkt in de wijk Trastevere. Dat is wel wat voor ons. Een aantal kettingen, een jurk en een tas later rukken we ons los van het winkelgeweld om cultureel verantwoord te gaan doen.
Maar eerst wat drinken! We gaan op een plastic stoeltje aan een plastic tafeltje zitten bij een goedkoop ogend dingetje met een halve snelweg voor de deur. We zitten ver uit het standaard toeristen gebied. Martine valt stijl achterover van de rekening. 2 cola = €10,- !!!!
Maar de man heeft inderdaad echt ergens op papier staan dat ie het lef heeft om dat bedrag te vragen. Dus hij bedenkt blijkbaar niet ter plekke dat ie eens leuk toeristjes gaat pesten.

We pakken een tram naar het oude centrum. De rij voor het Forum is niet eens zo heel lang. Dat valt alles mee. Het Forum is de ruïne van de oude romeinse stad. Een hele hoop oude stenen....maar mooi.
(zoals jullie weten kan ik bergen stenen gewoon moeilijk omschrijven, je moet gewoon zelf maar eens gaan om het te beleven).
Voordat we verder kunnen naar het Colloseum moeten we even uitrusten. We gaan in het gras liggen luisteren naar een bandje. We zijn volledig omgeven door hele oude gebouwen.
Het is ondertussen 17.00 dus best rustig bij het collosseum. We lopen stiekem een stukje op met een gezin die een gids in heeft gehuurd. Het is die knappe Italiaan die wegister gespot hadden (meevallertje). Het verhaal achter het Colloseum is boeiender dan het gebouw zelf. 

Op een klein pleintje met een fonteintje gaan we zitten met een fles cola light en wat wortels en tomaten. We doen echt ons best om de verleidingen van Rome te doseren. We dwalen wat door de wijken en komen voor een paar aangename verrassingen te staan. Rome heeft mooie verborgen hoekjes!
Na eventjes zoeken vinden we een terrasje wat er leuk uit ziet. Het eten is matig met uitzondering van het toetje. Maar op dit moment in ons dieet vinden we alles lekker dat zoet is.
We wandelen de calorieën er nog even af en vullen ze daarna weer aan door in een ijszaak los te gaan. We zitten al de hele dag op water en droog brood om een ijsje te mogen. De keuze is enorm. Voordat we een keuze hebben gemaakt zijn we een haf uur verder. Profitoroles en Ferrero Roche ijs!! Halverwege zijn we straal misselijk. Ik gooi zelfs de helft weg. Nu moeten we een eind lopen om de misselijkheid te temmen voordat we een bus in durven.

De metro gaat niet meer na 21.00 dus stappen we in de vervangende bus. Die de verkeerde kant op gaat. Blijkt dat de verkeerde naam op de buitenkant stond.  Vervolgens wachten we ruim een half uur op de volgende bus die prop en propvol raakt. Ik heb de halve rit een hoofd van een slapen kind beschermd tegen botsingen met het raam.
Uiteindelijk hebben er 1,5 uur over gedaan om bij het hotel te komen.

vorig verslag

volgende verslag

 

fotoalbum