welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

cultuur en goed eten.

2-7-201, Rome

Over het ontbijt valt niets te klagen. Voor italiaanse begrippen is het zeer uitgebreid.

We stappen uit de metro bij de halte in de buurt van het Vaticaan. De gidsen bestormen ons. De hele weg staat vol met mensen die tours verkopen. Ze zijn nog hardnekkiger en irritanter dan in landen die berucht zijn om hun touts.
Ik ben bij het pakken mijn zonnebril en pet vergeten dus we moeten even shoppen. Martine scoort een leuke tas en 2 sjaals en ik vind een Holly-hobby-strohoed die niet bij mijn imago past maar wel de zon uit mijn ogen houdt.
We stappen het St. Pietersplein op en ik ben een beetje teleurgesteld. Het is namelijk de parkeerplek voor honderden touringcars.
En dan gaan we in de rij staan voor de lift naar de koepel. Na de lift komen de trappen. Je loopt echt langs de koepel omhoog dus de wanden lopen ook krom. In de koepel kijk je neer in de St Pieterskerk. Het mozaïek op de muren is prachtig. Op het dak heb je uitzicht over Vaticaanstad en Rome.
Op het dak zit ook een souvenirwinkel met nonnen achter de toonbank én er is een brievenbus. Wij willen wel een kaart versturen vanuit Vaticaanstad!

De St. Pieterskerk is van binnen echt gigantisch groot. Je voelt je een dwerg. Onder de kerk liggen de graven van de pauzen. We sluiten af met het beeld van Michelangelo en zitten dan even aan onze cultuurtax. We trakteren onszelf op een sorbet ijsje. Al wandelend steken we de rivier over naar de oude stad. In een steegje vinden we een terrasje waar we een hele late lunch nemen. We delen een bruschetta, een overheerlijke pasta pesto en een tonijn salade. Echt smullen aangezien we allebei al een tijd op dieet zijn. En door de halve porties nog verantwoord ook!

Via een hoop leuke straatjes, pleintjes en winkeltjes komen we uit bij het Pantheon. De oudste/grootste koepel van Rome met een gat in het dak. Op de trap bij de fontein spotten we onze eerste knappe Italiaan...in innige omhelzing met zijn geliefde...;-)

We wandelen door naar de trevi fontein waar het heel erg druk is. Na de verplichte foto en gooi-een-muntje gaan we even ergens zitten voor een drankje en een klein stukje pizza. Het is ondertussen donker en goed mensen kijken. Voor we terug gaan naar het hotel lopen we nog 1 keer langs de trevi-fontein voor een foto-bij-nacht.

vorig verslag

volgende verslag

 

fotoalbum