welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Gemiste kans

1-7-2011, Rome

Ik ga naar Rome maar mijn hoofd is er niet klaar voor. Het klussen en pakken voor de komende verhuizing loopt flink achter en op het werk is het ook te druk. Met moeite sluit ik om 14.00 daar de computer af.
Martine is een paar minuten voor mij op Schiphol. We gaan inchecken maar zitten niet op dezelfde vlucht. We vliegen 20 minuten na elkaar. Heel even denken we dat we niet dezelfde luchthaven hebben maar dat blijkt gelukkig niet zo. We wachten ieder bij onze eigen gate. Mijn vliegtuig heeft iets vertraging. Op een gegeven moment roepen ze om of er vrijwilligers zijn die willen achter blijven voor een vergoeding. Dat klinkt heel aantrekkelijk maar ik kan niet met Martine overleggen dus stap ik gewoon in.

Aan boord heeft de purser echt de meest hilarische veiligheidsinstructie ooit! Het hele vliegtuig ligt dubbel en na ieder onderdeel volgt een daverend applaus. Tijdens zijn vlucht hebben meer mensen op gelet tijdens de veiligheidsinstructie dan op al mijn vluchten bij elkaar. Hulde!

Vlak naast me zaten een stel baby's die de hele weg hebben gekrijst. Na een tijdje kan je dat gewoon niet meer buiten sluiten....grmmbl
Ik zat bij het raam en heb prachtig besneeuwde bergtoppen gezien en de mooiste pluizige wolken ooit!
Om 19.00 sta ik in Rome. Martine is net iets sneller en staat me buiten op te wachten. Blijkt zij ook een mooie aanbieding heeft laten lopen. Balen. We hadden nu nog op Schiphol kunnen zitten maar wel ieder €150 rijker.

We hebben niet echt iets voorbereid of ingelezen dus na een lange zoektocht naar het metro station komen we er achter dat we de trein moeten hebben. €14 pp voor 35 minuten! En dan staan we midden in Rome en moeten we met de metro verder. Rome heeft maar 2 lijnen. We moeten naar het einde van A. We kopen een kaartje, dwalen door de gangen en komen eindelijk aan bij een gang naar een platform......en een hek...... en een norse meneer.
1 woord: "finished"
"ehm...what finished?
"no train!"
"oh, ok....so what do we do now?"
"take bus!"
Fijn, heel behulpzaam. Ondertussen is het half tien en na tig rondjes lopen vinden we eindelijk iemand die ons kan vertellen waar die bus is. De chauffeur rijdt als een Italiaan. We staan als haringen in een ton dus ben al snel een beetje misselijk. We springen de bus uit als iemand zegt dat we bij onze halte zijn. Buiten is het wel erg donker en kaal en het naambordje komt niet overeen met wat we zoeken. Aurelia of Cornelia. Een fout is snel gemaakt maar we moeten nog een heel eind. We nemen een taxi die een heel redelijk bedrag vroeg dus dat viel weer mee.
om 22.30, 3 uur na landen!, zijn we in het hotel. We eten daar even wat en gaan met de kaart en de gids buiten zitten om een snel plan te maken voor de komende dagen.
Martine leert me regenwormen ( don't ask) en ik win.... en dan lekker slapen! 

vorig verslag

 volgende verslag