welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Flamingo's

zaterdag 11-11-2006, Olhao

Ik ben 's ochtends te moe om iets te ondernemen. Om 14.00 stappen we in de auto richting een natuurpark in de buurt van Olhao. Ook hier rijden we drie rondjes en vinden de afslag niet. Dan maar richting Tavira, misschien dat de afslag meer die kant op ligt. Maar de afslag komt maar niet. Uit pure baldadigheid sla ik zomaar ergens af en gooi de auto aan de kant. Even stoom afblazen. We komen in een leuk vissersdorpje ( Fuseta) waar veel huizen helemaal betegeld zijn. Het NP loopt ook voor dit stuk kust langs en er is een informatie bord. Het blijkt dat zij het park anders noemen dan op de kaart staat......maar we weten nu dus wel waar we moeten zijn.
Om 15.30 staan we bij het educatiecentrum en hebben we nog een half uur om de hoofdattractie te zien. NP Ria Formosa is een strook zandeilanden, rivier mondingen en zout moerassen voor een groot stuk van de kust. In dit gebied werd er vroeger gevist door honden. Honden??? ja! honden!
De vissers hadden een hond bij zich die voor ze in het water dook, soms wel tot 3 meter diep, en met een vis in zijn bek weer boven kwam. In dit NP proberen ze dit ras zuiver te houden. De Webvoet Poedel (of portugeze waterhond) heeft de grootste zwemvliezen van alle honden. Sinds de jaren vijftig word ie niet meer gebruikt in de visserij.
Als we uitgepraat zijn met de poedelverzorger wandelen we richting het moeras gebied. En dan vallen onze ogen uit ons hoofd, maakt ons hart een huppeltje en de rest van ons lichaam een sprong in de lucht van verbazing!!
FLAMINGO'S!
Wow! onze eerste echte wilde!! en we wisten niet eens dat ze hier voor kwamen.
We zijn gelukkig!
De zoektoch naar de zeldzame europese kameleon levert helaas niets op. De wandeling hakt er flink in dus om 17.00 zij we alweer op weg naar huis. We schuiven, lekker makkelijk, een diepvriespizza in de oven.....

 vorig verslag