welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kliffen

vrijdag 10-11-2006, Lagos

Vandaag rijden we naar het einde van de wereld. Het meest zuidwestelijke puntje van Europa. Na zo'n 1.5 uur komen we aan bij de vuurtoren van Kaap St. Vicente. Deze punt van Portugal is een beschermd natuurgebied.....en toch worden er vakantie huisjes gebouwd! Weliswaar weinig en kleinschalig maar we vinden het raar.
Deze punt is zoals de meeste punten. Een hele steile klif met een ruige zee en een wind die om je oren giert. De verscheidenheid aan plantjes is enorm. Er bloeit eigenlijk best wel veel. Zelfs een soort paars krokusje.
Als de wind ons begint te irriteren stappen we in de auto. Een stukje terug stond een fort langs de weg die niet in de boekjes staat. Het is prive bezit maar er is wel een parkeerplaats voor het steile pad naar het baaitje. Een klim waar ik niet aan begin. We zoeken een redelijk windstil plekje op bij de muur en picknicken. Dat is toch altijd leuker dan op een terrasje zitten en ons uitzicht is werkelijk fenomenaal. We genieten van het feit dat we een plekje hebben gevonden waar we even geen hordes andere toeristen zien.

Na de picknick rijden we naar Sagres, een dorpje op een andere punt. Ook hier staat weer een groot fort maar het is te ver lopen. We rijden dus maar richting het haventje van Baleeira waar oude vissersbootjes moeten liggen. Maar dat was niet het geval.
De volgende stop is Ponta de piedade. Dit moet een mooie rots zijn in de buurt van Lagos. Zelfs na drie rondjes in en om Lagos heen vinden we de afslag naar deze top attractie niet. We rijden dus maar door naar Alvor. Onze kaart is niet zo gedetailleerd maar we denken wel op ons richtingsgevoel een binnendoor weggetje te kunnen nemen.
Met ons richtingsgevoel is niets mis....er ligt alleen een riviermond en een moeras in de weg. We slalommen dus over de smalle paadjes tussen de akkertjes. Tegen de tijd dat we in Alvor zijn explodeert mijn hoofd bijna.
We drinken wat bij een strandtentje en ik werk een panadol naar binnen. We besluiten terug te gaan naar huis maar op de een of andere manier zit het ons niet mee vandaag. We krijgen het maar niet voor elkaar om de snelweg een beetje vlot te vinden.
Ik ben dan ook helemaal op als we om 16.00 weer thuis zijn.

's avonds gaan we uit eten. De keus valt ons nogal tegen. Bijna nergens staan portugese gerechten op het menu en ook locale vis of schelpdieren moet je zoeken. Ieder restaurant heeft dezelfde kaart met Biefstuk, Pizza, Kebab, Spaghetti, Kip en Tonijn.
Het word een mixed grill. Niet spannend en ook niet bijzonder lekker.

 vorig verslag

 volgende verslag