welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kasteel

Donderdag 9-11-2006, Silves

Ook vandaag zijn we weer iets na 8.00 wakker. Toch voel ik me compleet gesloopt. Om 9.30 word onze huurauto afgeleverd maar we gaan nog niet gelijk op pad. Eerst nog even wat rusten.
Onze kat is er ook weer en blijkt een ware voeten fetisjist. Ze moet en zal op je voeten liggen!

Vandaag is het licht bewolkt en het waait. Toch is het zo'n 22 graden.
Om 13.30 komen we eindelijk in actie. Ik moet rijden want Jeroen kan nog helemaal niets met zijn arm. En dat is wel even wennen, zo'n auto die deze eeuw van de band is gerold. We hebben een gloednieuw Opel Corsatje dat al reageert als ik alleen maar inadem! Dat is wel even wat anders dan onze logge diesel camperbusje zonder stuurbekrachtiging uit 1986 die we thuis rijden. Blijkt maar weer eens dat ik niet fijn gevoelig genoeg ben voor moderne techniek. Aan de ene kant is zoveel soeplese erg fijn. Aan de andere kant schiet je al bijna van de weg als je alleen maar je hand verplaatst op het stuur.
Op de weg merk je dat we in het na-seizoen zitten. Op de gevaarlijke, hectische en drukke N125 (zo omschreven in de boekjes) is het rustig.
We gaan het binnenland in, in de hoop te zien hoe de Portugezen leven. Tot nu toe hebben we alleen maar heel veel toeristen-troep gezien.
Het achterland is heuvelachtig met rode aarde en groener dan we hadden verwacht. Ze hebben hier dan ook net 3 weken regen achter de rug. We komen langs citrus boomgaarden en zien veel kurkeiken.

Silves is het doel van onze halve-dag trip. Dit is een stadje met een Moors fort en leuke smalle straatjes. Al zoekende naar een parkeerplek zien we het hele stadje 3x. Zo geeft het niet dat we met de rolstoel bijna nergens komen. We hebben nu al bijna alles vanuit de auto gezien. uiteindelijk vinden we een parkeerplekje aan de voet van het fort. Erg fijn want dit wandelingetje heuvel op red ik net.
We bekijken het fort dat ze nu zwaar aan het restaureren zijn. Het beloofd erg mooi te gaan worden. De uitzichten over het stadje en de omgeving zijn prachtig. We vinden de bouwstijl hier echt geweldig. Het witte pleisterwerk, de mooie schoorsteentjes en de manier waarop de dakpannen in elkaar grijpen.
Op weg naar de auto moet er uitgerust worden op een terrasje. Ze verkopen hier heerlijke grote hompen zelfgebakken cakes! Het leven is niet slecht!

Al met al een leuk uitje, kort maar toch vermoeiend dus eten we vanavond gewoon thuis wat.

 vorig verslag

 volgende verslag