welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Treintje

Dag 2, 07-11-2006, Albufeira

Jeroen is vannacht zijn bed uit geweest vanwege de pijn in zijn arm. En we zijn een keer wakker geworden van de keiharde regen. Om 8.00 staan we op. We zijn gewoon wakker...maar wie heeft dat niet, op een eerste dag in een nieuw land?
We zetten de zelf meegebrachte koffie en thee en eten een musliereep. Toch slim dat we iets mee hebben genomen voor de eerste ochtend.Tijdens het douchen valt maar weer eens op hoeveel haar ik verlies. Gelukkig had ik heel veel haar dus een buitenstaander ziet het nog niet echt maar voor mijn doen is het een heel dun bosje aan het worden.
Om 10.00 pakken we de paraplu want we moeten bij de receptie zijn voor een ontmoeting met de Hostess. Zij bevestigd de terugvlucht en regelt een huurauto. ( 4 dagen voor de prijs van 3! = €67)
Hierna lopen we naar de supermarkt om wat ontbijt en lunch spullen in te slaan....en we slaan stijl achterover van de prijzen! € 3.15 voor een halfje bruinbrood! €2.80 voor de allergoedkoopste shampoo. Het is hier in dit toeristenoord veel duurder dan in Nederland. Maar goed, we hebben vakantie dus we doen gek. Om 11.30 zitten we aan een lekker zelfgemaakte brunch en hierna ga ik 2 uurtjes plat.
Jeroen loopt de 5 minuten (volgens het foldertje) naar het strand. Hij komt terug met de volgende mededelingen: Het hele gehucht is absoluut rolstoel onmogelijk en het is een half uur lopen naar het strand en de weg is erg steil. Het feit dat Jeroen nu geen auto kan rijden met zijn arm en geen rolstoel kan duwen of trekken maakt onze bewegingsvrijheid wel heel beperkt hier.

Het goede nieuws is dat de regen is opgehouden en we zelfs een uurtje in de zon hebben kunnen zitten.
Om 4 uur stappen we in een heel fout toeristentreintje. Maar hij stopt bij ons voor de deur en brengt ons een dorp verder op. In Albufeira stappen we uit. Door smalle straatjes en steegjes lopen we de heuvel af naar het strand. Hier is het weer tijd voor een rustpauze. Met onze kont in het natte zand kijken we naar de zonsondergang. Daarna zoeken we een terrasje met parasols want het regent weer. Het eten is verhoudinggewijs goed geprijsd. Ik heb echt een joekel van een zwaardvis en Jeroen een homp tonijn (€11.- pp).
We ploeteren de heuvel weer op richting treintje en zijn heel op tijd weer in het appartement (19.30). Ik ben echt op en Jeroen heeft erge pijn in zijn arm. 

 vorig verslag

 volgende verslag

Fotoalbums