welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Planning

Wat hebben we op de reisplanning staan ????

Wanneer
Waarheen
Hoe lang
Waarom
FebruariLapland
1 week
vakantie met Jeroen
maart/april
Zuidelijk Afrika
4 weken
reizen begeleiden 
Mei
Den Haag
lang weekend
met Jeroen
Juni/Juli/Aug
Zuidelijk Afrika
2 maanden
2 reizen begeleiden en 2 weken vakantie
Juli
Rusland en Baltische staten
2 weken
Jeroen alleen op pad
najaar
?
?

    
    

11 september 2015: Van een planning is voorlopig geen sprake. Ik zit in de ww en vakantie zit er dus financieel niet meer in. Wel ben ik aan het kijken of ik kan gaan werken in Afrika en misschien wel voor langere tijd op een andere plek in de wereld. Hou me dus in de gaten!

16 juni 2015:
Op 28 april zei ik dat er niets zo veranderlijk was als ons leven.... toen had ik nog geen flauw vermoeden dat ik letterlijk een dag later te horen zou krijgen dat ik ontslagen werd!
Dit veranderd het 1 en ander in de reisplannen. Zo ga ik nog 2 laatste reizen voor ze begeleiden binnen mijn contract. Onze gezamenlijke vakantie gaat dus niet door.  Jeroen gaat alleen op pad. En het najaar???? wie het weet mag het zeggen...

28 april 2015: Niets zo veranderlijk als ons leven. Ik ben ondertussen een paar keer per jaar in Afrika om reizen te begeleiden. Dus geen studiereizen meer en ook een stukje terug in salaris. Met de privé reizen moeten we wat meer oppassen.

31 januari 2014:
We weten nog niet of we dit jaar een huis gaan kopen of niet. Dus ook niet wanneer we eventueel druk zijn met verhuizen en of er daarna nog geld over is voor vakantie. De planning voor dit jaar zal dus vooral op het laatste moment zijn. Wel staat er voor dit jaar een kleine vakantie naar Schotland in de planning. Ik hoop tijd te vinden voor een studiereis en voor het jaarlijkse tripje met Martine

5 juni 2013: 2013 is alweer een tijdje onderweg en zoals jullie in de planning kunnen zien zijn er wat tripjes bij gekomen. Myanmar hebben we van de planning gehaald. We willen erg graag volledig vrij zijn om te reizen zoals we op dat moment willen en dat in nu in Myanmar moeilijk. Het land is ongekend populair dit jaar en er is nauwelijks accommodatie te vinden. Wij gaan er wel heen als de hype over is of er wat guesthousjes uit de grond zijn gestampt. In plaats van Myanmar gaan we nu waarschijnlijk naar Laos. Ik ken dat natuurlijk al erg goed maar voor Jeroen is het nieuw. Voor mij is het geen straf. Ik ben graag in Laos! Voordeel is dat ik heel goed weet waar heen te gaan en hoe lang reisdagen duren etc.

1 december 2012: 2012 zit er bijna op. Alle reizen zijn gereisd en het nadenken over 2013 is begonnen.
We hebben een reis geboekt naar Argentinië, Paraguay en Brazilië met
Shoestring. Natuurlijk is 2 weken te kort om deze landen volledig te zien maar deze reis is een leuk rondje langs 2 wereld steden en 2 grote natuurlijke hoogtepunten. Waarom een groepsreis? Met mijn medewerkerskorting is dit tripje betaalbaar. Wanneer we hetzelfde rondje zelfstandig willen doen hebben we meer tijd en geld nodig, wat we beide niet hebben ;-)
Nu nog hopen dat we vrij krijgen dan kunnen we eind april die kant op.
We letten een beetje op het geld omdat we eind 2013 ook nog 2 a 3 weken naar Myanmar willen.

24 april 2012: Plannen zijn er om te wijzigen. De studiereis naar China was om allerlei redenen niet handig dus heb ik besloten het op te geven. In plaats daarvan heb ik een leuk stukje van een Marokko reis uitgezocht en ga ik een paar dagen wandelen in het hoog-atlas gebergte. Daar heb ik echt super veel zin in. Verder liep ik tegen een leuk ticket op voor Lissabon dus daar gaan we vieren dat we 10 jaar samen zijn.

4 februari 2012: Eindelijk wat meer vaste plannen! Ik ben ingeloot voor een studiereis naar Oman en we doen ook een dagje Dubai. Niet lang daarvoor hadden we net een trip naar Sri Lanka vast gelegd met een stop in Dubai op de terug weg. Dus ik kom er per ongeluk 2 keer dit jaar. De Filipijnen zijn voor nu afgevallen. Daarvoor willen we meer tijd hebben. Noord Korea kan ik op dit moment niet betalen dus moet ook even wachten.  Mijn studiereis zal waarschijnlijk richting China gaan.

13 november 2011: Er komen meer en meer wilde ideeën voor 2012. Altijd leuk om ze hier op te schrijven om te zien wat er uiteindelijk van terecht komt ( waarschijnlijk niet veel). We willen in maart naar de Filipijnen maar mogelijk mag ik in maart niet weg. Ik hoop mee te kunnen in april naar Noord-Korea voor de grote vieringen aldaar. Verder hoop ik ingeloot te worden op een studietripje van een paar dagen naar Oman of Israel. Voor de studiereis zet ik op dit moment in op Brazilië of Sumatra of Colombia.

27 oktober 2011: Met de planning staat het niet best. Er staat niets op. Dat voelt heel ongemakkelijk. Op dit moment denken we aan de Filipijnen voor volgend jaar.

27 februari 2011: Met de vakantiedagen komt het wel goed. Er staat nu al lekker veel op de planning. Dus ook als fulltimer op een kantoor kan je nog veel van de wereld zien....alleen moet het allemaal wat sneller...

25 december 2010: Ondertussen ben ik weer een normaal werkend persoon dus het grote reizen ligt ernstig aan banden door een chronisch te kort aan vakantiedagen. Ergens in 2011 komt er een studiereis, een lange vakantie van 3 weken en verder nog wat uitstapjes....hoop ik!

5 januari 2010: Antwerpen is van de baan omdat ik nog een Cuba-reis mag begeleiden. Verder ben ik gevraagd om een hosteria in Ecuador te komen runnen voor een paar maanden en dat ga ik waarschijnlijk doen.

23 oktober: Engeland in oktober is niet doorgegaan omdat Ryanair onze vluchten heeft gecancelled dus werd het Terschelling. We hebben Kenia, Tanzania en Zanzibar geboekt dus dat gaat goed komen! Voor Januari hebben we een weekend geprikt waarin we naar Antwerpen willen en het eerste weekend van april ga ik met Martine "ergens" heen.

11 juni: Heb alweer een reisje geboekt!! Ik zou er eigenlijk echt eens mee op moeten houden...maar Ryanair werkt gewoon niet mee!!
Eigenlijk is het niet eens de schuld van Ryanair maar van reisvriendinnetje Martine die mij gister belde met de vraag wat ik te doen had in augustus. Zij wees me er op dat Ryanair heel veel vluchten voor €1 in de aanbieding had. Ik werd niet gelijk enthusiast omdat er meestal nog €70 aan belasting op komt maar dat was dus niet het geval!
Martine belde later die avond nog eens op en zei: Wij gaan in oktober naar Dublin. Gaan jullie mee?
Helaas kwam de datum niet uit met mijn werkreizen maar we begonnen te spelen met het idee om dan eerder naar Dublin te gaan en op onze laatste avond en hun eerste avond samen uit eten te gaan. Hoe decadent is dat?!?! Pure onzin natuurlijk maar je word er zo hebberig van als je die leuke aanbiedingen zag staan.
Naar Manchester kon je ook voor een Euro. Dus is er zelfs even gesproken over naar Manchester gaan en sophia opzoeken en even voor een dag op en neer naar Dublin voor een gezellig etentje.
Toen begon het een beetje uit de hand te lopen. Dat is echt TE erg voor woorden.
Het verstand greep in en de laptop werd afgesloten.

Vanochtend bleek de aanbieding niet deze ochtend te eindigen maar vanavond. Tja, Jeroen en ik kunnen dit jaar samen niet meer op vakantie behalve een weekje in Oktober. We hadden het al over een klein rondje Engeland gehad met een afsluiter of begin in Manchester. Dus ging ik zitten spelen en tadatada ....We vliegen heen op Bristol. ticket €1 per persoon. €10 voor 1 tas die we gaan delen en natuurlijk ook nog even €10 omdat je met creditcard moet betalen. Maar voor €22 zitten we dus met z'n tweeën in Bristol.
Daar huren we een Hertz autotje met Ryanair aanbieding die ons €13 per dag kost (jaja, echt waar!) en dan vliegen we 8 dagen later weer voor €22 terug vanaf Manchester.

We gaan Bath en Stonehenge en Oxford en, en en..weet ik wat allemaal niet meer eens bekijken.

4 juni: Mijn inwerk dagen voor Ecuador gaan niet door dus ik vertrek een weekje later. Ik heb ook een ticket geboekt naar Engeland voor begin juli.

22 Mei: Jeroen en ik hebben de agenda's naast elkaar gelegd en als we in 2009 nog samen weg willen blijft er 1 week in oktober over. Een stedentripje dus. Voor Februari/maart 2010 hebben we nu Kenia en Tanzania in ons hoofd.