welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

dhow

20-2-2012, Dubai

Na het ontbijt worden we opgewacht door gids Hicham die ons meeneemt op citytour. We starten in een klein maar leuk museum over de geschiedenis van Dubai. Deze stad is zo bizar snel gegroeid! In 1950 was het amper een stad met overal zand en nog steeds ezels voor karren. En nu staat hier een ongelooflijke hoeveelheid wolkenkrabbers. Gek om te bedenken dat de mensen die hier wonen van de leeftijd van mijn ouders deze verandering hebben doorgemaakt.
Na het museum lopen we langs de (toeristen) souq en de hindoetempel. Daar is vandaag een grote feestdag. Prachtig geklede vrouwen en bergen schoenen voor de tempel. We nemen een taxibootje om de creek over te steken. Daar is een kruidensouq en de goud souq. Hier is het al wat minder gericht op toeristen. Vooral als je in de achteraf steegjes loopt. We hebben hier een uur de tijd voor onszelf. Bij een sigarenboer sla ik nog wat waterpijptabak in en in een klein kruidenierswinkeltje koop ik kruidenmix voor briyani en wat te drinken. 

We stappen weer in het busje en gaan richting het moderne deel. We stoppen bij het strand maar het uitzicht op Burj al Arab, het enige 7 sterrenhotel ter wereld, een beetje mistig. Na een betere fotostop van dit indrukwekkende gebouw worden we afgezet bij de Dubai mall. Die ligt aan de voet van het hoogste gebouw ter wereld de Burj al Khalifa. Het ding is zo groot dat ie niet eens op de foto past!
In de Mall is ook een aquarium en een ijsbaan! Rare wereld hier hoor!

Tegen het einde van de middag nemen we de metro naar het oude deel van Dubai. We kijken even rond bij de heritage village en nemen op een terras bij de rivier een kopje thee en ik eindelijk een waterpijpje!!!
We wandelen naar het deel waar de dhows klaar liggen voor de dinercruises. We zitten op het bovendek en het is toch een partij koud!! We waaien bijna weg! Thierry voelt zich niet lekker en zal wel gek zijn geworden van al onze goedbedoelde bemoeienissen. Na de dinercruise stappen we in het busje richting luchthaven. We zijn allemaal erg moe maar moeten nog even opblijven tot we vertrekken.
Om 1.30 zitten we aan boord maar door een storing kunnen we pas een uur later vertrekken. Ik slaap prima tijdens deze vlucht. Om 6.15 landen we op Schiphol en Paola en ik lopen om 7.15 ons kantoor binnen. Even tandenpoetsen en iets schoons aantrekken in de toiletten, computer aan zetten, ontbijten en gáán!

We zijn behoorlijk duf maar komen deze werkdag best aardig door. Maar wat is het heerlijk om naar huis te mogen!

 vorig verslag

 volgend verslag