welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

dolfijn en Dubai

19-2-2012 Muscat - Dubai

Opstaan kost wat moeite en ontbijt wil er eigenlijk ook niet echt in. De vermoeidheid van de drukke dagen en de korte nachten begint er in te hakken. Om 7.00 staat er een busje klaar die ons naar de boot gaat brengen voor het dolfijn kijken. Muscat heeft last van ochtendspits dus we doen er een uur over.
De zee is behoorlijk ruig. Zelfs met reispilletje op is het geen pretje. Het duurt even voor we dolfijnen zien. Ze zijn druk aan het jagen dus ze schieten door het water. Een foto ervan maken is praktisch onmogelijk dus dan maar zitten en genieten. Hoewel dat genieten wat lastig ging met de storende factor van een zeeziek kind op de achtergrond ( en zo sneu...).
Op de terugweg naar de haven pakken we nog een stuk kustlijn mee en zien zo een Portugees fort dat tussen de rotsen ligt. Achter andere rotsen liggen oude Portugese begraafplaatsjes.

Terug in het hotel hebben we even een uurtje voor onszelf voordat we worden opgehaald voor de rit naar Dubai.
We zijn amper Muscat uit gereden of de ogen vallen dicht. Bij de lunchstop komt Jeanine er achter dat haar tas nog in Muscat staat. Dat is even stressen.

De grens met de Verenigde Arabische Emiraten is bijzonder. Het niemandsland lijkt wel kilometers breed en de grens met de VAE over gaan kost 4 controle posten die op kilometers afstand van elkaar liggen.
Het landschap verandert in een zandwoestijn met mooie duinen en dan staat er in 1 keer een enorm indrukwekkende skyline. Dubai!!! ( in een stofwolk)

We zitten in het ibishotel in de wijk Deira. Om 18.00 staan we op straat om de boel te verkennen. We gaan met de metro naar Deira Shoppingmall omdat Thierry iets wil kopen en Jeanine een paar spullen nodig heeft nu haar tas weg is. We pinnen dirhams en onze eerste aankoop is een heerlijk frozen yoghurt ijsje.
Jeanine staat op de afgesproken tijd niet op de afgesproken plek. Paola besluit terug te gaan naar het hotel waar Jeanine al blijkt te zijn. Anton, Thierry, Heleen en ik gaan met de metro richting de wijk Bur Dubai waar Thierry een lekker indiaas restaurantje weet. Het is heerlijk om tijd voor onszelf te hebben! Het restaurant heeft een terrasje op de stoep op enkele meters van het langskomende verkeer. Dat is wel een lekkere afwisseling na al dat luxe van de afgelopen dagen.
In een toeristenshop koop ik een sultanbeeldje met wiebelhoofd en een vrouwtje in niqab met wiebelhoofd. Oh, en shishatabak!
Thierry neemt ons mee naar een heel mooi oud deel van Dubai. Alles is mooi verlicht en er loopt niemand. Het zijn lemen handelshuizen en er staat een pracht van een moskee en een hindoestaanse tempel. Via een souq lopen we naar de waterkant waar de verlichte Dhows varen. We moeten een beetje haasten om de laatste metro te halen want na 23.00 moet je met een taxi.
Het was weer een lange maar mooie dag!

 vorig verslag

 volgende verslag