welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Dune Bashen

17-2-2012, Wahibi Sands

Om 5.00 gaat de wekker want we willen de zon zien opkomen. Khalid rijdt ons de zandduinen op. Die 4x4 auto's kunnen toch wel indrukwekkend veel!
Het is nog helemaal donker als we om een duinrand gaan zitten. Het wordt langzaam lichter en lichter. We zien de sporen in het zand van vossen en woestijnratjes en in de verte huizen van nomaden. We lopen van duin naar duin voor iedere keer weer een ander uitzicht. Het is zó lekker om met je blote voeten door het zachte zand te lopen.

Terug in het kamp gaan we even opfrissen, ontbijten en in de zon wat lezen. Voor het kamp zit een jongen met zijn kamelen en de kamelen vinden hem lief. Vrij uitzonderlijk voor kamelen want dat zijn over het algemeen nukkige beesten.
We gaan Dune Bashen oftewel op een zo onlogisch mogelijke manier door de duinen rijden met als doel zoveel mogelijk stijle stukken, schuivers en opstuivend zand. Op zich wel grappig maar soms hangen we zo schuin dat ik serieus denk dat we ieder moment kunnen omrollen.
Er is vandaag een autorace aan de gang in de woestijn waar we even gaan kijken. Het is vooral leuk om tussen al die mannen te zitten. Er gebeurd alleen verder niet zoveel dus dunebashen we nog even door richting een nomaden tent waar we op bezoek gaan. De dame van het huis draagt een traditioneel snavelmasker en een transparante Abeya ( lang zwart kleed voor vrouwen). De zoon draagt een Dishdasha ( witte blouse jurk) en een Turban (pashmina hoofddoek). We krijgen koffie en dadels en er ontstaat een gezellig gesprekje. Vaak voelen dit soort bezoekjes ongemakkelijk aan maar hier voelt dat helemaal niet zo. Heleen krijgt een groot masker aan gemeten en ik een kleine. Bijzonder om te zien hoe dat je gezicht veranderd.
We dunebashen de woestijn uit en gaan op weg naar Wadi Bani Khalid. Werkelijk een pracht van een oase. Khalid gaat ons voor over de rotsen. Om helemaal achterin de kloof te komen moeten we flink klauteren en door stukjes rivier met spekgladde stenen. Overal zijn poeltjes water waarin gezwommen kan worden. Er is een grot en Khalid wil ons de oorsprong van het water laten zien. De grot heeft een hele nauwe toegang. Je moet echt op handen en knieën naar binnen. Alleen Khalid heeft een zaklamp dus het is een zeer avontuurlijke kruiptocht. Drijfnat van het zweet komen we weer buiten maar we hebben wel water gezien en zelfs vleermuisjes

We willen zwemmen!!! Er is echter een klein probleem. We hebben geen zwemkleding mee. Je moet hier conservatief gekleed te water. Ik maak een rok van mijn sjaal en friemel mijn BH onder mijn shirtje vandaan en ga te water. Het is heerlijk warm water met visjes die aan je komen knabbelen.
Jeanine en ik doen achter een rots een ingewikkelder verkleedsessie met een handdoek als schermpje en zijn dan weer netjes en droog.
Bij de eerste poel is een restaurantje waar we gaan lunchen. Ik bel Jeroen om hem te feliciteren met zijn verjaardag.

We rijden door naar de stad Sur waar we aan het einde van de middag aankomen. Op de kamers staan 2persoonsbedden en dat gaat ons toch een beetje te ver. Nadat we allemaal een bijzet bed hebben geregeld moeten we haasten voor de hotelinspectie en dan door naar het diner.
's avonds laten de heren Sur bij nacht zien. We zijn allemaal doodop dus het wordt een rondje rijden. Ineens rijden we een rots op ( die auto's kunnen echt alles) en hebben we uitzicht over de verlichte Sur Golden Gate brug, de zee, de baai, de vuurtoren en de watertorens. Erg mooi al waaien we bijna weg.
Loay stopt bij een mannetje die bij een volgepakte fiets staat. Die man verkoopt echt superlekkere thee met heel veel suiker en heel veel kaneel.
En dan eindelijk naar bed.......

 vorig verslag

 volgende verslag