welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Muscat

13 en 14-2-2012, Oman, Muscat.

De wekker gaat om 6.00 en ik kijk snel naar buiten om te zien of er nog veel sneeuw bij gevallen is maar dat valt gelukkig mee. Op weg naar de bushalte merk ik dat het zelfs al een beetje dooit. Ik overweeg om over het ijs van het kanaal mijn route af te snijden zoals ik al een week doe maar ik ga niet met mijn rugzak op de schuine walkant af.

Op Schiphol ontmoet ik Paola, Jeanine, Heleen, Thierry en Anton. Mijn collega's met wie ik op studiereis ga. We stijgen op om 10.30 en hebben een prima vlucht. We stoppen na 6.5 uur vliegen in Abu Dhabi en vliegen dan in 3 kwartier door naar Muscat (Oman). Daar horen we van de stewardessen dat Schiphol ontruimt is geweest vanwege een bommelding. Wat hebben wij een geluk gehad!! Amper een half uur nadat wij vertrokken zijn is de hele boel plat gelegd.

Het is 22.00 lokale tijd en een (zeer) aangename 21 graden. We worden opgewacht en daar de VIP-wachtruimte gebracht. WOW!!!!
Onze visa worden geregeld en dan gaan we richting hotel. Een 4 sterren hotel, erg luxe voor een backpacker. Het is bijna middernacht maar we mogen gelukkig nog wel wat eten. We worden even van het kastje naar de muur gestuurd ( van restaurant naar bar en weer terug) maar mogen uiteindelijk wat bestellen van de snackkaart. Mijn maag heeft 8 uur geleden voor het laatst een maaltijd gezien dus de sandwich was erg welkom.
Ik deel de kamer tijdens deze reis met Heleen en om 1.30 liggen we in bed. 

14-2-2012
De wekker gaat om 6.30 en ik spring gelijk mijn bed uit om uit het raam te kijken. Hoe ziet Muscat er uit????
In de verte een indrukwekkende moskee en rond het hotel veel nette, nieuwe en witte huizen.
Het ontbijtbuffet is prima. Ik neem lekker arabisch brood, hummus, geitenkaas en rauwkost.

Vandaag staat een citytour op het programma. We worden eerst naar The Grand Mosque gebracht. Wanneer alle blote huid en het haar bedekt is bij de dames mogen we het immense terrein op. De tuinen zijn prachtig bijgehouden en de bloemen (uit Holland) staan er mooi bij. De marmeren vloeren zijn brandschoon. Het gebouw zowel van binnen als van buiten mooi. Er hangt binnen een kroonluchter die 8 ton weegt! En het karpet in het grootste ter wereld. 600 vrouwen hebben er 3 jaar aan gewerkt.
Wanneer er busladingen andere toeristen binnen komen (er ligt een cruiseschip in de haven) gaan wij weer verder.
We mogen onder begeleiding de Souq op. De gids beginnen we nogal irritant te vinden. Hij kan het niet uitstaan als we ergens een foto maken als hij zijn verhaal verteld of als we buiten zijn denkbeeldige lijn komen. We moeten bij hem in de buurt blijven en samen op elkaar wachten als iemand in een winkeltje iets wil bekijken. Wij hadden liever gehad dat hij ons gewoon een halfuurtje de tijd had gegeven. De souq is namelijk maar 1 straatje dus verdwalen is niet echt een optie.
Na de Souq willen we verder maar dat kan niet want de weg is afgesloten vanwege een Omaanse wielerronde. Dan maar even wat drinken en wachten tot het peloton voorbij is. We hebben de rabobankploeg even toe gejuicht en kunnen dan weer verder. We komen langs een bord dat zegt dat het 30 graden is. hmmmm, wat vervelend.
In de haven ligt het privé jacht van de Sultan. Het scheelt niet veel of die kan doorgaan voor cruiseschip. Wat een joekel!
We maken een snelle stop bij een veel te druk museum en mogen daarna nog even een foto nemen van het Paleis van de sultan.

Dan is het tijd om het Al Falaj Hotel te inspecteren en daar te lunchen. Het is 14.00 dus die lunch is zeer welkom. Ze hebben bij het buffet ook het toetje Halva. Mierzoet maar wel lekker.
Om 15.30 staan we weer bij ons eigen hotel ( Majan) waar we ook een rondleiding krijgen. De sportschool bij Al Falaj is groter maar bij Majan hebben ze een echte thaise masseuse. Bij Al Falaj hebben ze een tennisbaan en een squashbaan maar het zwembad bij Majan is mooier. Maar de Nuts&Bolts bar bij Al Falaj is onverslaanbaar. Zwevende auto's boven de bar en zitjes in een limousine. Té geinig!

4 man gaan terug naar de stad. Ik neem even een uurtje voor mezelf. Er staat een weegschaal op mijn kamer die me erg gelukkig maakt hij geeft een gewicht aan dat ik voor het laatst op een weegschaal heb gezien toen in 17 was!
Voordat het donker wordt ga ik nog even de straat op en naar de supermarkt. Altijd leuk om te zien wat ze daar verkopen.  En even lekker om alleen over straat te gaan op een plek waar toeristen niets te zoeken hebben. Ik krijg nog een uitnodiging van de mannen bij het koffiehuis....maar ik drink geen koffie.

's avonds eten we bij ons hotel en op tijd naar bed want gister was een kort nachtje.

 vorig verslag

 volgende verslag

Fotoalbum

Oman
Muscat