welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nieuwsarchief 2009

WELKOM IN HET NIEUWS ARCHIEF VAN 2009

 

16 november: Ik ben weer in Nederland. Heerlijke boterhammen met kaas!
Mascotte Nicolaas is in Laos actief geweest. Hij heeft voor € 90 aan leesboeken voor 2 verschillende schooltjes gekocht. Binnenkort plaats ik de foto's.
15 november: Over een paar uur onderweg naar huis. Hier is het 35 graden en in Nederland onder de 10! Ik heb al stipjes achter in mijn keel dus zet de zakdoekjes maar klaar want ik voorvoel een verkoudheid aankomen.
Er zijn 2  verhalen van Laos.
3 november: SIENNA, welkom op deze mooie wereld!!
Pappa Danny en Mama Evelien, Van harte gefeliciteerd!
5 november: ROB Gefeliciteerd!!!
Het eerste verhaal van Thailand en Laos is geplaatst
31 oktober: Het gaat lekker! Ik zit nu in Laos. Het weer is fantastisch en de groep leuk.
25
oktober: De tas is gepakt voor Thailand, Laos en Cambodja! ik ben er klaar voor en heb er zin in. Zag dat het er heeeel warm is, lekker! De Foto's van Terschelling

23 oktober: De reis naar Kenia, Tanzania en Zanzibar is geboekt!! Minder goed nieuws is dat er op kantoor een "klacht" is binnengekomen over iets wat ik heb geschreven bij mijn privé(!) reisverhalen. Blijkbaar moet het aan mijn werkgever gemeldt worden als ik iets onaardigs schrijf over mijn chauffeur waar een reiziger het niet mee eens is (die de hele discussie nooit meegekregen heeft). Hier baal ik flink van. Ik ben nog aan het twijfelen of ik doorga met het schrijven over mijn reizen.

Hier nog wel even de verhalen van Terschelling
18 oktober: We zijn heerlijk uitgewaaid op Terschelling! Er zijn wat  verhalen. De foto's volgen nog. Nu eerst eens aan het werk! De Laos reis voorbereiden en papierhandel van Ecuador afronden.... Gister trouwens nieuwe bergschoenen gekocht. Met pijn in het hart afscheid genomen van de oude maar na 8 jaar zeer intensief gebruik kwam ik er achter dat ik geen profiel meer had en dat de zool los liet op plekken tja, dan moet je wel nieuwe kopen....
8 oktober: Ik heb een nieuw verhaal geplaatst 

29 september: Ik ben weer thuis. Heerlijk onder de eigen douche, bruine boterhammen met kaas en het eigen dekbedje.... Eerst de djetlek verwerken en dan werk ik de site verder bij.
22 september: Mijn ticket voor Laos en Cambodja  is binnen en mijn eerste Cuba reis gaat ook door. De tweede is nog niet zeker maar thuis zijn met Kerst en Oud&Nieuw is ook niet erg. Er is een nieuw fotoalbum

18 september:  Er is een nieuw verhaal
17 september:  Er zitten nieuwe foto's in  fotoalbum  "Ecuador 1"
12 september:  Ik wil via deze weg Nancy, Andre en Irene bedanken voor hun donatie in het potje van Nicolaas. Van het geld zijn dekens gekocht voor het opvanghuis voor mishandelde vrouwen in Moraspungo.
En er is een nieuw verhaal
1 september:  Er is een nieuw verhaal en een nieuw fotoalbum 
28 augustus:  Engeland gaat niet door! En wij draaien voor de kosten op! we mochten de nieuwe terugvlucht uit Londen dus niet cancellen (wel de huurauto)
27 augustus Engeland gaat door, engeland gaat niet door, engeland...ik weet het niet meer. Jeroen mocht de heenvlucht en de auto niet cancellen dus heeft hij maar een vlucht terug geboekt vanaf Londen. Niet op onze route maar je moet toch iets.....en dan open ik mijn mail. Ryanair: het spijt ons maar we moeten uw heenvlucht cancellen.  De vlucht die we 2 dagen eerder dus niet mochten cancellen. Nu zitten we dus met een huurauto en een terugvlucht vanaf een plek die we niet eens willen.....wordt vervolgd....zucht
Er is trouwens ook weer een nieuw verhaal

22 augustus: Ik heb 20 dikke 2 persoonsdekens en 10 slaapmatten gekocht voor $300. (verslag volgt later)
22 augustus: Ik ga vanmiddag met Ria van Ecassef dekens kopen voor het vrouwenopvangcentrum hier in de buurt. Sponsors van Mascotte Nicolaas, alvast bedankt!!
Er is een nieuw verhaal

21 augustus: Open ik net mijn mail komt Ryanair met de mededeling dat ze alle vluchten vanaf Manchester cancellen!!! dat is lekker! we krijgen het geld terug maar ik  denk niet dat we dan dus ook wel even gratis die andere vlucht en de autohuur kunnen cancellen. Jeroen gaat er nog achter aan maar ik denk dat onze supergoedkope vlucht naar Engeland dus nu een stuk duurder gaat worden omdat we een normale vlucht vanaf Manchester moeten nemen (of we gaan niet)
14 augustus: Het tweede verhaal  staat er allang op maar was ik vergeten te melden. Nog 2 dagen met deze groep en dan staat de volgende alweer klaar. Ik ben benieuwd.
6 augustus: De eerste dagen zitten er op. Ik heb een hele leuke groep en we hebben er mazzel met het weer! Lees het eerste verhaal
27 juli: Over een paar uurtjes zit ik in het vliegtuig naar Ecuador. Het schijnt er nu lekker weer te zijn! Ik heb er zin in!
23 juli: Nog een paar nachtjes slapen en dan ga ik naar Ecuador. Ik heb mijn deelnemerslijst binnen. 18 man, 10 dertigers en 8 vijftigers, 3x dezelfde achternaam maar geen familie en 2x een zelfde voornaam. Dat wordt nog verwarrend..haha
Oh, en het weer is in Quito al een tijdje beroerd. Alle dagen regen en 17 graden.

9 juli: Het fotoalbum van Engeland is geplaatst!
8 juli: De Engeland verhalen staan er op.
8 juli: Gisteravond thuis gekomen van een weekje Engeland. Vandaag of morgen volgen de verhalen en foto's!
4 juli: Na 3 dagen muren roze schilderen, stapelbedden in elkaar zetten en rolgordijnen ophangen heb ik nu dan eindelijk ook het schattige dorpje Knutsford bekeken. Heel idyllisch!
1 juli:
Over iets minder dan een maand ga ik naar Ecuador op 3 reizen te begeleiden. Mascotte Nicolaas gaat mee en heeft ook al een project gevonden. Vorig jaar heeft hij bij het dorp Moraspungo de toiletgebouwen bij een schooltje betaald. Dit jaar is organisatie Ecassef bezig om een opvanghuis voor mishandelde vrouwen op te zetten. Dit verzoek kreeg ik van Ria:
I
n het Yachay Wasi hebben we kamers in overvloed om logies te geven aan mishandelde vrouwen, maar nog geen bedden en beddegoed. Dit is een heel concrete nood, waar het geld dat je te investeren hebt, meer dan welkom is. Ander ideetje voor hetzelfde doel: aankopen van inrichtingsmateriaal (stoelen, tafeltjes, knutselmateriaal, ...) voor de kinderopvang die we daar zullen organiseren, want vrouwen hebben gewoonlijk hun kleintjes bij als ze ergens heengaan. Dus als we tijdelijke opvang voorzien voor de vrouwen, moeten we ook hun niet-schoolgaande kinderen kunnen opvangen.
Nicolaas heeft op dit moment nog €300 in de kas. Ecuador is niet een heel goedkoop land dus daar kunnen we maar een fractie van de wens mee vervullen. Mochten jullie nog een donatie willen doen dan is die meer dan welkom!!
Kijk voor meer info op: Hoe sponsor ik Nicolaas  

20 juni: Ik ben KLAAR!!!!! met het overzetten van alle reisverslagen!! Wat was dat een monnikenwerk zeg!! 521 verhalen met de hand overzetten. Dat doe ik noooooit meer
18 juni: Ik krijg wel eens de vraag: Waar ging je nu ook alweer heen??  Dus heb ik dat maar eventjes in een Planning  gegoten.
11 juni:
Heb alweer een reisje geboekt!! Ik zou er eigenlijk echt eens mee op moeten houden...maar Ryanair werkt gewoon niet mee!!
Eigenlijk is het niet eens de schuld van Ryanair maar van reisvriendinnetje Martine die mij gister belde met de vraag wat ik te doen had in augustus. Zij wees me er op dat Ryanair heel veel vluchten voor €1 in de aanbieding had. Ik werd niet gelijk enthusiast omdat er meestal nog €70 aan belasting op komt maar dat was dus niet het geval!
Martine belde later die avond nog eens op en zei: Wij gaan in oktober naar Dublin. Gaan jullie mee?
Helaas kwam de datum niet uit met mijn werkreizen maar we begonnen te spelen met het idee om dan eerder naar Dublin te gaan en op onze laatste avond en hun eerste avond samen uit eten te gaan. Hoe decadent is dat?!?! Pure onzin natuurlijk maar je word er zo hebberig van als je die leuke aanbiedingen zag staan.
Naar Manchester kon je ook voor een Euro. Dus is er zelfs even gesproken over naar Manchester gaan en Sophia opzoeken en even voor een dag op en neer naar Dublin voor een gezellig etentje.
Toen begon het een beetje uit de hand te lopen. Dat is echt TE erg voor woorden.
Het verstand greep in en de laptop werd afgesloten.

Vanochtend bleek de aanbieding niet deze ochtend te eindigen maar vanavond. Tja, Jeroen en ik kunnen dit jaar samen niet meer op vakantie behalve een weekje in Oktober. We hadden het al over een klein rondje Engeland gehad met een afsluiter of begin in Manchester. Dus ging ik zitten spelen en tadatada
We vliegen heen op Bristol. ticket €1 per persoon. €10 voor 1 tas die we gaan delen en natuurlijk ook nog even €10 omdat je met creditcard moet betalen. Maar voor €22 zitten we dus met z'n tweeën in Bristol.
Daar huren we een Hertz autotje met Ryanair aanbieding die ons €13 per dag kost (jaja, echt waar!) en dan vliegen we 8 dagen later weer voor €22 terug vanaf Manchester.
We gaan Bath en Stonehenge en Oxford en, en en..weet ik wat allemaal niet meer eens bekijken.
5 juni: Na de nodige druk vanuit het gastenboek dan nu eindelijk de reiskosten van Marokko
4 juni: Mijn inwerk dagen voor Ecuador gaan niet door dus ik vertrek een weekje later. Ik heb ook een ticket geboekt naar Engeland voor begin juli.
22 Mei: Weekje op de bank gelegen met een berg zakdoeken en een thermometer dus niet erg actief geweest. Daarom nu pas de laatste 2 fotoalbums van de Thailand, Laos, Cambodja reis.
Jeroen en ik hebben de agenda's naast elkaar gelegd en als we in 2009 nog samen weg willen blijft er 1 week in oktober over. Een stedentripje dus. Voor Februari/maart 2010 hebben we nu Kenia en Tanzania in ons hoofd.
13 Mei: het vergeten Spanje fotoalbum is geplaatst plus de eerste 2 fotoalbums van de Thailand, Laos, Cambodja reis.
12 Mei: de laatste 2 verhalen zijn geplaatst.
11 Mei: Ik ben weer terug in Nederland. Een mooie reis die me soms zwaar viel omdat ik meer dan de helft van de tijd ziekjes was. Deze week verschijnen de verhalen en de foto's!
4 Mei:  De boekjes zijn op 4 verschillende scholen terecht gekomen. Adriaan heeft in de gevangenis zijn pakketje goed ontvangen en er is een donatie gedaan aan het mijnenveegteam. Er zijn ook nieuwe sponsors opgedoken dus ik ga in Cambodja ook nog een project zoeken.
25 April:  Er is voor ruim 100 euro aan leesboeken voor scholen gekocht. De komende week gaan we daar 2 bibliotheekjes op 2 scholen mee starten. Mijn eerste setje van 30 boeken ben ik vanochtend naar de school in het dorp van de receptieman gaan brengen. waar ze erg blij mee waren. Natuurlijk het moment voor mijn camera om er mee op te houden dus helaas geen foto's.
24 April:  Ik zit nu met mijn groep in Luang Prabang, Laos. Alles gaat prima het is alleen erg warm! Ik heb 2 verhalen geplaatst en Nicolaas gaat vanavond leesboeken kopen voor wat schooltjes in Laos.
12April:  Nicolaas gaat weer aan de slag. Komende maand mag hij mee naar Laos. We zamelen dus weer geld in om daar lees en schoolboeken te kunnen kopen. Wil jij ons steunen??? Lees dan hier verder. 
9 April: De laatste Marokko verhalen staan online. Foto's van Tanger en Madrid komen volgende week.
5 April: Er zijn nieuwe Fotoalbums .
4 April: 
Er zijn een paar nieuwe verhalen en nieuwe Foto's .  ik was het album Kasbah vergeten. Er komen meer foto's aan maar ik kreeg net een melding dat ik de limiet van mijn picassawebalbum heb bereikt. Moet nog even bedenken hoe ik dat ga oplossen.
3 April: We zijn weer thuis!
28 Maart: internet is echt drama. ik heb 2 verhalen geplaatst maar kan hier geen link plaatsen en ook voor de 2 nieuwe fotoalbums moeten jullie even boven in het menu klikken.
25 Maart: De verhalen nog maar eens geplaatst
24 Maart:
Internet is bedroefend traag. foto's en verhalen plaatsen is een ramp. heb dus geduld. We zitten overigens in Fes waar we een beetje gek worden van de drukte.

21 Maart: We zijn onder de indruk van Marokko! Het atlasgebergte, de berberdorpjes en de oasissen zijn prachtig. Er zijn weer verhalen geplaatst.
16 Maart:
De eerste verhalen van Marokko zijn geplaatst.
15 Maart: De wereld is TE klein!! Ik liep Emanuel tegen het lijf hier in Marrakech. Met hem heb ik drie dagen in een bootje gezeten in de jungle in Ecuador afgelopen juni!!!!

14 Maart: We zitten in Marrakesh! Wat een enorm andere wereld stap je dan in 1 keer binnen!!! Fantastisch. Verhalen volgen snel...nu eerst slapen. 
3 Maart: Morgen zitten we in Marokko!!! de tassen moeten nog gepakt maar we hebben er wel zin in! 
4 Maart: Ik heb de reiskosten van Polen bijgewerkt.
2 Maart:
Ik heb weer een toetsenbord dus de verhalen van Polen staan er nu allemaal op en ook de foto's
1 Maart: Ik heb een begin gemaakt met de verhalen van Polen.
26 Februari: Drukdrukdruk met Krakow bekijken dus ik zet de verhalen er zondag op als ik weer thuis ben. Auswitch was erg indrukwekkend!
24 Februari: We zijn in Polen!! Wat een heerlijkheid om je site direct bij te kunnen werken!!!!!! In de stad zelf ligt niet veel sneeuw maar in het stadspark wel. Het is ook echt supermooi hier!!!
23 Februari: de nieuwe site is nu een paar uur online en ik krijg van mensen te horen dat dingen er anders uitzien bij hen dan bij mij. Zie jij ook iets geks of heb je opmerkingen?? Mail  me dan of laat een bericht achter in het gastenboek
19 Februari: Ik heb een nieuwe opdracht binnen gekregen. Van Tom en Lieve. Ik ga dat geld gebruiken om leesboeken van te kopen in Laos.
3 December : Begonnen aan het bouwen van een vernieuwde website.

Deze site is in 2009 omgezet. Det deel van de pagina komt nog van de oude site. De links werken dan ook niet meer.

 

 

 

 

7-2-2009Er is bekend waar ik ga werken komend seizoen!!! Alles natuurlijk onder voorbehoud want misschien komen de reizen niet eens vol (duimen dus!)
In april een reis van 22 dagen naar Laos en Cambodja, In juli, augustus en september 3 reizen in Ecuador, oktober/november weer Loas en Cambodja en dan December/Januari 2 reizen naar Cuba!!!

18-1-2009Mijn naam werd gister genoemd in een stukje in het AD
14-1-2009Er is weer een reis geboekt!!! Eerst ga ik eind Februari naar Polen maar Jeroen wil er ook wel weer eens uit. Hij is toch ook alweer zeker 2 maanden terug van de vorige reis :-)
Mid maart tot begin april gaan we door MAROKKO trekken!! We hebben er helemaal zin in!
Helaas is er nog steeds niet bekend waar ik als reisbegeleider ga werken het komende seizoen
1-1-2009GELUKKIG 2009!!!!!