welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nieuwsarchief 2007

WELKOM IN HET NIEUWS ARCHIEF VAN 2007

Deze site is in 2009 omgezet. Deze pagina komt nog van de oude site. De links werken dan ook niet meer.

30-12-2007 NICOLAAS is zo vlak voor het nieuwe jaar nog in actie geweest. Hij heeft voor Orang Oetan baby's luiers, drinkflesjes en kleding gekocht. Zonder hun moeder hebben ze het erg koud. Rudi trekt deze dagen diep door de jungle van Borneo en wenst iedereen een goede jaarwisseling.Groetjes van Rudi en Jeroen.
25-12-2007 Voor iedereen hele fijne feestdagen. Er zijn nieuwe reisverslagen van Rudi. Groetjes Rudi en Jeroen.
22-12-2007 Ik heb nieuwe verhalen geplaatst. Groetjes Jeroen.
21-12-2007 Rudi zit met de kerstdagen in Kinabalu N.P. en is met oud en nieuw op een 3 daagse rivier safari. Verder zijn de REISKOSTEN. bijgewerkt, is NICOLAAS up to date en heeft Rudi een tussenstand gemaakt. Morgen weer reisvehalen, met een vervolg op de nieuwe schoenen voor het weeshuis. Groetjes Jeroen.
18-12-2007 Er zijn weer nieuwe verhalen. Groetjes Jeroen.
17-12-2007 NICOLAAS heeft op Fiji goed werk verricht in een weeshuisje aldaar.In Las Vegas heeft hij de Big Red opdracht volbracht.Hier vind je ook de foto albums van de gesteunde projecten. Groetjes Jeroen.
15-12-2007 Rudi zit ondertussen op Borneo. Ik heb foto's en verhalen van de Verenigde Staten en Fiji geplaatst. Volgende keer is er nieuws van NICOLAAS. Groetjes Jeroen.
11-12-2007 Rudi is op dit moment onderweg naar Singapore waar ze twee nachten zal zijn om dan door te vliegen naar Borneo.Ik heb nieuwe foto's en verhalen geplaatst. Waaronder wat avonturen van NICOLAAS. Groetjes Jeroen.
9-12-2007 Berichtje van Rudi:De cycloon is een hurricane geworden maar is afgebogen naar het eiland wat boven mijn eiland zit. we hebben er hier dus niets ernstigs van gemerkt. Ik ben vandaag naar een weeshuis geweest om Sinterklaas te spelen. Ik heb op hun verzoek nieuwe schoen gekocht en schoolspullen voor de oudste. (6jaar) Natuurlijk ook wat snoepjes en kleinigheden. Deze Sint actie heeft NICOLAAS maar 50 euro gekost. Groetjes Rudi.
6-12-2007 Rudi is flink aan het uitwaaien op Fiji. Het schijnt er flink te stormen. Nicolaas heeft 2 nieuwe opdrachten. Voor de budgetfreaks onder ons zijn de reiskosten bijgewerkt. Groet Jeroen.
5-12-2007 Er raast een tyfoon rond Fiji deze raakt Rudi net niet. Met de verhalen ben ik nu in Guatemala.Jeroen.
4-12-2007 Rudi vermaakt zich nog steeds op Fiji.Ik heb weer nieuwe verhalen geplaatst.Fijn Sinterklaas feest allemaal. Jeroen.
29-11-2007 Een berichtje van Rudi: Ik zit in Fiji en zal de komende week niet bij een computer kunnen. Nicolaas ligt dus op zijn verjaardag op het strand maar op 7 december gaat hij cadeautjes uit delen bij een weeshuis in Nadi, Fiji. Verder zijn er weer een aantal verhalen geplaatst. Jeroen.
27-11-2007 Rudi is op dit moment onderweg naar Fiji.De datum grens ligt daar vlak bij dus eigenlijk is ze onderweg naar gister.Morgen verschijnen er weer meer verhalen van onze reis in Mexico, Guatemala en Belize.Groet Jeroen.
26-11-2007 Er zijn nieuwe foto's en verhalen.Groet Jeroen.
24-11-2007 Nicolaas heeft twee projecten bezocht.Daarnaast is hij druk met zijn opdrachten. De reiskosten zijn ook bij gewerkt.Groet Jeroen.
22-11-2007 Ola amigo's.Ik heb een super vakantie gehad.Rudi zit nu in de VS.Voor nu alvast foto's. Dit weekend meer.Dan ook nieuws van Nicolaas. Groet Jeroen.
17-10-2007 Er zijn 2 nieuwe verhalen vanuit New York.Wil je het nieuwst verhaal lezen klik dan hier.De komende weken zullen de verhalen eerst op www.aroundtheglobe.nl verschijnen
Rudi en ik hebben nl. voor morgen een date in Mexico stad.
14-10-2007 De eerste 3 verhalen van Rudi staan erop. Wil je het nieuwst verhaal lezen klik dan hier. Op dit moment is ze zich aan het vermaken in New York. Er schijnt iets aan te komen met "Weg met Bnn". Daarover later meer.
6-10-2007 wil je het nieuwst verhaal lezen klik dan hier.
6-10-2007Nog maar 2 nachtjes slapen!!! NICOLAAS heeft nieuwe opdrachten gekregen en alle Landeninfo is gemaakt. Hier kun je ook lezen wat ik hoop te gaan doen in de verschillende landen.
1-10-2007Het kopje "laatst nieuws" bij Deel 2 is veranderd in " tussenstand". Dat was eigenlijk veel logischer. Ik heb er gelijk maar even een stukje geschreven over mijn pieken en dalen van dit moment.
29-09-2007Jeroen heeft afgelopen vrijdag een opfriscursus duiken gehad. Hij komt tenslotte in heel mooi duikgebied een stukje met me mee reizen (Belize). Zaterdag zijn we even een dagje naar amsterdam geweest en heb ik een paar laatste dingetjes gekocht voor de reis. Voornamelijk tandpasta en deo, enzo.
Alle papieren zijn op orde, alle spuiten en pillen gehaald. Nu nog even alles in die ene rugzak zien te proppen en dan ben ik er helemaal klaar voor!
25-09-2007De voorbereidingen voor de reis van de komende maanden is in volle gang. De malaria tabletten zijn gehaald, de tickets zijn binnen, de hostels voor Londen en LA zijn geboekt en ik heb bevestigd gekregen dat ik in februari mee kan doen met een Mahouttraining!!!! Yeaahhh, ik ga 3 dagen olifantje leren rijden! (zie de site van Thai Elephant conservation centre).
NICOLAAS kan hier dus zeker wat centjes kwijt want er zit een olifantenziekenhuis bij. En wanneer je de foto's ziet van sommige verwondingen....brrrr
22-09-2007Ik heb het laatste Fotoalbum geplaatst van frankrijk en ik heb het verslag geschreven!
19-09-2007De eerste Foto's van Frankrijk staan in het Fotoalbum. En.....NICOLAAS heeft in de afgelopen periode nieuwe opdrachten gekregen.
16-09-2007Ik ben terug uit Frankrijk. Een week eerder dan verwacht. Mijn oom is vorige week zaterdag overleden en gister was de uitvaart. Mijn moeder en Vera zijn vorige week zondag op het vliegtuig gestapt om mij te komen helpen met het schoonmaken en afbouwen van de laatste tenten zodat ik het nog enigzins acceptabel kon achter laten. Donderdag stapte we in mijn camperbusje om de reis naar Belgie aan te vangen. 100 kilometer later stonden we te wachten op de wegsleepdienst. Het geliefde busje is niet meer. Hij staat in Frankrijk te wachten op de sloophamer. De ANWB kon pas vrijdagochtend een huurauto regelen waarmee we onze reis naar Knokke konden voortzetten. Gister was een ingrijpende dag na een drukke en hectische week. Over een paar dagen ga ik me dus weer storten op de site om jullie op de hoogte te houden over de laatste ontwikkelingen en een verhaal met foto's over Frankrijk.
Groetjes Rudi
03-09-2007Rudi is hard aan het werk en valt zo af en toe van een paard. Ik ben druk bezig om me voor te bereiden op de BNN backpackers dag in Utrecht van zaterdag 8 september. Deze dag zal plaatsvinden in Tivoli. Ik zal daar de hele dag staan bij de stand van aroundtheglobe. Groetjes Jeroen.
26-08-2007Voor Annemarie zit het er al weer op. Ze is nu op weg naar Nederland om zich te wijden aan haar nieuwe studie. Ze heeft zich in Frankrijk ontpopt tot de ongekroonde koningin van het spel Mah-jong.Rudi kan nu meer gaan oefenen. Groetjes Jeroen.
18-08-2007Rudi en Annemarie zijn nu ruim 3 weken aan het werk in Frankrijk. Het is hard werken maar wel lekker buiten. Ze hebben internet ontdekt bij de Mc Donalds. Mac Mail Menu! Groetjes Jeroen.
09-08-2007Rudi en Annemarie zijn ingewerkt.Ze hebben 1 zonnige dag en een dag onweer achter de rug. Internet is ver weg dus zal ik jullie op de hoogte houden. Groetjes Jeroen.
29-07-2007ik heb weer vanalles geboekt. lees meer bij laatste nieuws
28-07-2007Afgelopen week liepen de dingen niet zoals ik verwacht had waardoor ik eigenlijk nog niet klaar ben voor vertrek naar Frankrijk. Ok, Mijn spullen zijn gepakt maar mijn hoofd is er niet bij. Zaterdag kregen we een telefoontje dat mijn oom, geheel onverwacht, heel ziek is. En dan gaan er een hele hoop dingen spelen. Ik ben dan ook druk geweest om te kijken of ik mijn wereldreis kan uitstellen als dat nodig is en proberen te bedenken hoe ik de situatie in Frankrijk moet oplossen mocht ik onverwacht weg moeten. Gister ben ik met mijn moeder naar Belgie gereden om afscheid te gaan nemen van mijn oom. En om het heel cru te zeggen: ik moet me vooral richten op het oplossen van het probleem als ik een paar dagen weg moet uit frankrijk.
Afijn, ik vertrek dus maandagochtend naar Frankrijk, met gemengde gevoelens
26-07-2007 NICOLAAS heeft in Madrid gewerkt aan 2 lang lopende opdrachten. Kijk zelf maar bij het resulaat
Wil je NICOLAAS ook steunen? Geef hem dan een opdrachten en vul De zak van st. NICOLAAS zodat we schoolmaterialen kunnen kopen, bedreigde diersoorten kunnen steunen, weeshuisjes kunnen helpen en nog veel meer.
25-07-2007Na weken zwoegen is het dan zover...Het hele foto album van de vorige reis is omgezet. Kijk voor het reslutaat bij Fotoalbum. alle niet reisgerelateerde foto's staan nu bij Vanalles en nog wat
24-07-2007ssssst....niet verder vertellen....we zijn vandaag 1 jaar getrouwd..hihi. Maar ik weiger Jeroen nog steeds "mijn man" te noemen. Hij is gewoon mijn vriendje! Maar wat een verschil in weer hebben we zeg. vorig jaar zaten we midden in een hittegolf. Liep bij iedereen het zweet van de rug. Nu zit ik in mijn wintertrui en met sloffen aan te kijken naar de storm en wind buiten......en in Frankrijk is het niet veel beter ;-(
17-07-2007 Wie wil zien waar ik in Frankrijk ga werken....hier is de link naar Camping L'ideal
16-07-2007Ik ben al een tijd druk om alle foto's van Wereldreis DEEL 1 om te zetten naar een Picassa webalbum. Omdat ik het zelf leuk vind om al die albums weer eens door te lopen (ook al kost het onnoemlijk veel tijd) dacht ik "laat ik dat eens met de mensen delen". Daarom heb ik alvast een link geplaatst naar het vernieuwde Fotoalbum!
Het is dus nog in aanbouw....maar ga gerust af en toe eens kijken hoever ik ben en herbeleef de foto's van de vorige reis
15-07-2007Ik heb het Madrid Fotoalbum geplaatst!en ik heb het Madrid verslag geschreven!
10-07-2007MADRID was erg leuk!.....effe bijkomen.....verhalen en foto's volgen dus nog ;-)
5-07-2007De reacties op de fotoalbums bij picasa waren positief. Ik ben nu dan ook bezig om alle foto's over te zetten ( flinke klus). Verder heb ik vandaag een hostel geboekt in NEW YORK! tja, je moet vooruit boeken en de komende 2 maanden zit ik op een camping in frankrijk zonder compu. dus dan maar alvast nu regelen. Het is het Jazz on the City geworden.
5-07-2007 Als je roept dat NICOLAAS nog projecten zoekt stromen de tips binnen! Dank allemaal
In Guatamala heb ik nu mijn oog laten vallen op een heel kleinschalig project dat hoopt meer kinderen naar school te sturen en ze daar ook wat goede voeding te geven. Ninos del lagos San Pedro ligt bij het meer Atitlan en dat stond sowieso op ons programma.
Angel Notionzit in Playa del Carmen in Mexico en steunt scholen maar ook een kliniekje.
4-07-2007
Ik merk dat mijn sponsorplan met mascotte NICOLAAS minder leeft dan ons vorige sponsorplan. En ik denk dat dit komt omdat jullie geen idee hebben wat NICOLAAS(ik) met het geld gaat doen nu er geen direct project aan vast zit. Daarom vertel ik hier welke projecten ik denk/hoop te gaan steunen.
Op Borneo ga ik een Orang Utang opvangcentrum (Sepilok) bezoeken en hopelijk ook een schildpadden centrum (Turtle islands park). Op beide locaties kan ik een dier adopteren of een onderzoeksproject steunen.
In Thailand wil ik een Mahouttraining (Thai Elephant conservation centre) gaan doen. Ze hebben hier ook een olifantenhospitaal waar ik natuurlijk dan ook een bijdrage aan wil doen.
Nu lijkt het misschien dat al het geld alleen maar naar dieren zal gaan maar dit zijn waarschijnlijk de enige dierendoelen die ik ga steunen. Ik ben op dit moment me aan het verdiepen in de weeshuisjes en scholen in oa Guatamala, Fiji en Laos. Hier hoop ik ook wat kort vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik vertel er meer over als ik meer weet.
Niet al het geld dat NICOLAAS gaat verdienen gaat naar projecten die ik van te voren ken. ik wil ook de mogelijheid houden om tijdens het reizen onverwacht schooltjes en weeshuisjes aan te doen en ter plekke iets nuttigs te doen met het geld.

Wie o Wie wil NICOLAAS steunen? NICOLAAS kan nog wel wat geld gebruiken voordat hij cadeautjes kan gaan uitdelen.
Geef ons dus een opdrachten en vul De zak van st. NICOLAAS zodat we schoolmaterialen kunnen kopen, bedreigde diersoorten kunnen steunen, weeshuisjes kunnen helpen en nog veel meer.
NICOLAAS heeft trouwens net in Barcelona een leuke opdrachten voltooid met Gaudi in de hoofdrol.
3-07-2007

TYFUS!!


Zo, die vaccinatie hebben we ook weer gehaald :-)
2-07-2007KOM TESTEN!!!!
Ik heb hopelijk een plek gevonden waar mijn foto's beter tot hun recht komen maar vooral ook een oplossing om ruimte te maken zodat mijn site verder kan.
Willen jullie eens gaan kijken in het Fotoalbum en dan de twee opties bij Barcelona vergelijken?
Ik ben benieuwd of jullie ermee zouden kunnen leven als mijn volledige fotoalbum in de toekomst zo via Picasa weergegeven zou worden. De verhalen zouden dan weer terug kunnen in de oorspronkelijke vorm en hoef ik dan niet meer lelijk door te linken.
2-07-2007ik snap niet dat ik dacht toe te komen aan de foto's en verhalen afgelopen weekend. Vrijdags heb ik tapas gemaakt voor vrienden, zaterdag naar Den Haag voor een BBQ met mensen van de Jordanie reis en zondags naar friesland.....
Toch zijn de laatste reisverslagen geschreven en 2 Fotoalbums geplaatst
30-06-2007ik heb een drukke week achter de rug en de verhalen en foto's zijn er een beetje bij ingeschoten. ik ga de schade dit weekend inhalen! Maar er zijn al wel weer een paar nieuwe reisverslagen en Fotoalbums van Barcelona!
26-06-2007Er zijn meer reisverslagen en Fotoalbums van Barcelona!
25-06-2007We zijn terug uit Barcelona en hebben het echt geweldig gehad! wat een pracht stad. Daar moeten we zeker nog een keer naar terug.
De eerste 2 reisverslagen en het eerste Fotoalbum van Barcelona staan online!
15-06-2007Ik heb de pagina van NICOLAAS bijgewerkt met foto's van geslaagde en nog lopende opdrachten. Ga dus snel een kijkje nemen bij de GESLAAGDE OPDRACHTEN. Nieuwe OPDRACHTEN zijn nog steeds meer dan welkom, ook al gaat Nicolaas pas vanaf oktober kadootjes uitdelen...hij heeft nu tijd om geld te verdienen ;-)
Voor de budgetfreaks heb ik ook mijn uitgaves wat betreft de REISKOSTEN weer bijgehouden.
13-06-2007Eindelijk heb ik alle Foto's van Thailand online! Ik ben ook zoooo druk geweest de afgelopen dagen. Zo heb ik gister model moeten zitten in een visagieles van Martine...zie hieronder het resultaat van de jaren '80 make-up

 

12-06-2007oooehhh Barcelona staat al voor de deur en ik ben nog niet klaar met de Thailand Foto's....maar wel bijna. Er staan weer 4 nieuwe Fotoalbums van Thailand online!
10-06-2007Er staan 3 nieuwe Fotoalbums van Thailand online!
07-06-2007 Ik ben klaar met de laatste reisverslagen!
En gister is een spontaan plan uitgemond in het boeken van een weekendje weg. Ik ga met Martine naar MADRID!!
06-06-2007 Eindelijk heb ik weer wat controle over de site en tijd gehad voor wat verhalen en foto's. Ik ben er nog lang niet maar DE eerste FOTO'S van Thailand staan online! En 2 nieuwe reisverslagen! Ook heeft NICOLAAS er weer een OPDRACHT bij.Bedankt Rob!.
04-06-2007Alle reisverslagen zijn over gezet naar een weblog om ruimte te creeren op de site....pffff. wat een klus!
Voor Barcelona hebben we accomodatie gevonden maar niet voor het eerste weekend. We zijn voor die dagen nu op zoek naar een slaapplek in Girona. Dat schijnt ook een leuk stadje te zijn.
04-06-2007Ik ben erg druk achter de schermen met de site. Hij moet opnieuw ingericht worden omdat ruimte bij kopen te duur is en ik heb niet voldoende tijd om de site helemaal om te bouwen. Vandaar dat ik bezig ben met een tussenoplossing. Tot dat ik daar mee klaar ben plaats ik ook even geen nieuwe verhalen of foto's. Ik hoop over een paar dagen met alles klaar te zijn.
Willen julli even mee duimen dat we nog accomodatie kunnen vinden in Barcelona??? Ook hier zit al heel veel uur zoekwerk in maar alles is al volgeboekt het eerste weekend :-(
01-06-2007We zijn terug uit Thailand!!
Trouwe bezoekers hebben misschien gezien dat er iets mis was met de website (bij de reisverslagen). Dit ligt niet aan Jeroen, die nog moet leren hoe een website bijhouden werkt, maar het blijkt dat ik alle beschikbare ruimte heb op gebruikt ;-)
Omdat ik dit probleem al een beetje zag aankomen was ik dus al begonnen met het plaatsen van de reisverslagen en foto's op een weblog van www.aroundtheglobe.nl. Uitgerekend dit weekend ligt die site er ook af en toe uit omdat ze over moeten naar een grotere server. Ik kan dus waarschijnlijk pas begin volgende week het probleem oplossen. Tot die tijd hou ik jullie hier op de hoogte wat al wel geplaatst is etc.
Alvast mijn verontschuldigingen als de site een beetje een zooitje is de komende week
10-05-2007Applaus voor Jeroen die de nieuwe reisverslagen heeft geplaatst!. We hebben vandaag voor het eerst de zon gezien in Thailand!!! maar ook weer heel veel regen. We laten ons er nog niet door ontmoedigen maar het is soms wel lastig. Ondertussen heeft Nicolaas ook de fietsopdracht en een deel van de slangen opdracht gedaan maar ik heb de Nicolaas pagina nog niet aangepast. Groetjes!!!!
10-05-2007We zitten in warm en zeer regenachtig Bangkok. Nicolaas heeft voor de OPDRACHT van Jenny het pakketje op de post gedaan en voor Aljo in een zweefmonotrain gebungeld! Later meer nieuws! Groetjes Rudi en Maria
07-05-2007Nog 1 nachtje slapen voor THAILAND!!! de tassen zijn gepakt en vol trots melden we dat mijn moeder met 9 kilo op pad gaat en ik met 11!!!! Niet slecht, toch?
06-05-2007We hebben van de verjaardagsbonnen en geld een hele serie Lonely Planets kunnen kopen. Het echte inlezen kan dus beginnen! Dank u wel, gulle gevers
Verder zijn alle besprekingen voor het werken in Frankrijk nu rond. Ik ga samen met mijn nichtje van 1 augustus tot half september op een Camping werken bij Annecy
04-05-2007Eindelijk staan DE FOTO'S van Jordanie online! En NICOLAAS heeft er weer een 2 leukeOPDRACHT bij! Bedankt Yvonne en Rob!.
02-05-2007 NICOLAAS heeft ook niet stil gezeten. Hij heeft er weer een OPDRACHT bij. En er zijn er ook al een aantal geslaagd of in volle gang....ga maar eens kijken bij De geslaagde opdrachten van NICOLAAS
02-05-2007Gister had ik problemen met de computer dus ik heb nu pas ALLE VERHALEN van Jordanie op de site! Het is terug te vinden bij de reisverslagen deel 2. Ik ga nu aan de slag met de foto's!
Ik heb overigens ook de landeninfo van Jordanie aangepast met oa BUDGET en de reiskosten bijgewerkt.
30-04-2007er staan alvast 2 verhalen van Jordanie op de site! Het is terug te vinden bij de reisverslagen deel 2. Morgen meer en hopelijk ook al wat foto's!
29-04-2007Ik ben terug uit Jordanie!! Het was geweldig. Na koninginnedag ga ik aan de slag met de verhalen en de fotos!
26-04-2007Het eerst verhaal van Jordanie is binnen! Het is terug te vinden bij de reisverslagen deel 2.
21-04-2007"Er was er 1 jarig, hoera hoera....en dat was IKKE!"
Als cadeautje heb ik oa een paar leuke nieuwe opdrachten ontvangen....kijk bij De zak van st. NICOLAAS
19-04-2007De Tas is gepakt! Ik hoef alleen nog maar mijn verjaardag te vieren morgen ;-) . Ik ben erg benieuwd naar Jordanie! Er zijn weer 2 nieuwe opdrachten bij gekomen!
18-04-2007Patrick van www.reisbegeleider.com is zo lief geweest om NICOLAAS onder de aandacht te brengen op zijn site
17-04-2007Er zijn al 3 opdrachten binnen!!! LEUK!!!
14-04-2007

Mag ik aan jullie voorstellen.....mijn REISGENOOT!!!! NICOLAAS!!!!!.
Nicolaas gaat mee op reis om cadeautjes uit te delen aan mensen en dieren die een extraatje wel kunnen gebruiken. Maar mijn st. Nicolaas is platzak......Wil jij De zak van st. NICOLAAS helpen vullen?? Geef Nicolaas dan een opdracht

De opdrachten moeten uitvoerbaar zijn in de landen die op de route liggen. Het ingezamelde geld gaat uitgegeven worden aan dingen als scholing, gezondheidszorg, natuurprojecten en weeskinderen in landen als Laos, Guatamala, Thailand, Sumatra of Borneo en Mexico.

 
12-04-2007Over een week ga ik naar Jordanie...ik heb er zin in!!
Ik heb net even gekeken naar de samenstelling van de groep en de verdeling is mooi. 5 stelletjes en 9 alleenreizende. Allemaal tussen de 25 en 38 jaar oud!
11-04-2007Ik heb een REISGENOOT gevonden!!!! Binnenkort meer details over Nicolaas
10-04-2007Het verhaal van Maastricht is er nu ook. het is terug te vinden bij de reisverslagen deel 2.
09-04-2007We zijn terug van een heerlijk luxe en relaxed weekendje Maastricht. De foto's zijn terug te vinden in het foto album het verslag komt nog
05-04-2007 Ik ben bijna rond met mijn Round The World Ticket! Ik moet alleen nog spelen met de data en dan kan ik hem boeken. Ik wil vertrekken rond 7 Oktober. Dit ticket begint in Londen, Vandaar vlieg ik naar New York waar ik een paar dagen wil kijken. Dan naar Los Angeles. Ik koop dan een los ticket naar Mexico city waar Jeroen dan ook heen komt. We gaan dan samen 5 weken door zuid-Mexico, Belize en Guatamala. Vanuit Guatamala vliegt Jeroen naar huis en ik naar LA. Hier pak ik een vlucht naar Fiji....lekker even op een eilandje hangen. Na fiji vlieg ik via Syndey ( waar ik niet uitstap) naar Singapore. Van Singapore ga ik overland naar Bankgok en vlieg ik weer terug naar Londen. Waarschijnlijk ben ik dan begin maart terug.....maar zoals ik al zei....ik moet eerst even spelen met de data
01-04-2007Oeps...helemaal vergeten te melden....Ik ga augustus en september werken op camping l'ideal in Frankrijk (bij Annecy) voor Eurosporvac. Dit is de camping waar Jeroen en ik elkaar hebben leren kennen dus dat is wel grappig.
01-04-2007Jeroen is doodmoe en met een bruine kop terug gekomen van zijn weekje kamp in Brabant. Ik heb een drukke week achter de rug met dingen geregeld zien te krijgen die met de inbraak te maken hebben. Erg veel is er op reisgebied niet gebeurt. Ik weet welk RTW ticket ik wil hebben maar ik kan alleen niemand vinden die het me kan verkopen. Heel jammer hoor, al die nederlandse sites die dingen aanbieden die ze niet kunnen leveren. Hierover later dus meer.
Volgende week staat er een bruiloft op het programma waar we ook druk mee zijn want er moeten natuurlijk wel wat leuke dingen geregeld worden. En dan even een paar gebroken kiezen laten oplappen en dan zijn we klaar voor Maastricht!
29-03-2007Gisteravond heb ik op schiphol mee mogen denken met een soort creatieve denktank voor een nieuw Schiphol product. Dat was best heel grappig en ik heb daar ook nog eens lekker €50.- mee verdient! Kan ik mooi de Lonely Planet van Jordanie en voor Barcelona mee gaan halen!
28-03-2007Soms vind ik Nederlanders zo'n grappig volkje. Het was gister in het prille lente zonnetje amper 17 graden en alle terasjes in de Amersfoortste binnenstad zaten bom en bomvol!
26-03-2007Jeroen is een week in Brabant op kamp met zijn werk en ik ben dus een weekje alleen thuis. Normaal geen enkel probleem maar vanacht alleen slapen zal toch even spannend zijn.....want zaterdag nacht is er bij ons ingebroken en dan slaap je toch even wat minder rustig. We hopen er maar op dat ze voorlopig onthouden dat ze ons adres al gehad hebben en dat er dus niets meer te halen is
24-03-2007Ik ben mijn uitgave gaan bijhouden bij het kopje reiskosten onder deel 2. Niet dat er al veel spannende dingen staan maar al wel de reeds geboekte vluchten
19-03-2007Ik ben terug uit guur en winters Manchester. Het verslag en de foto's zijn terug te vinden op reisverslagen deel 2
14-03-2007Ik kan er zo gelukkig van worden als ik "prijsvergelijk-sites" versla met het vinden van een goedkoop ticket!!!!
Mijn beste deal is toch wel de vlucht naar Thailand. Naar Bangkok en weer terug vanaf Schiphol met China Airlines kost € 673 pp volgens www.cheaptickets.nl maar binnenkort vlieg ik met LTU voor € 498 retour naar Bangkok vanaf Dusseldorf..... lees hier verder
12-03-2007Even een antwoord op de vraag van Charles: Ja, Jeroen heeft toestemming gekregen om eind dit jaar 5 weken op vakantie te gaan!
MAAR HET GROOTSTE NIEUWS VAN VANDAAG....: Ik heb eeeeeindelijk een nieuw GASTENBOEK geregeld en in elkaar geknutseld! Wie o wie gaat hem vullen???
11-03-2007De papieren zijn binnen voor de Jordanie reis dus die gaat definitief door!! Ik kijk er nu al naar uit! Als bonus voor het boeken van die reis kreeg ik een voucher voor een gratis overnachting en 2 dagen autohuur....maar ik ga voorlopig al genoeg weg dus nu gaat Jeroen met zijn moeder lekker een weekendje naar Keulen als ik in Thailand zit!
Gister heb ik ook maar even een "ring-die-door-kan-gaan-voor-trouwring" gekocht. Dat schijnt wel handig te zijn in Jorndanie heb ik me laten vertellen.
09-03-2007
OPROEP
We kunnen bij www.aroundtheglobe.nl nog wel wat reislustige vrijwilligers gebruiken!!


Zeker omdat ik binnenkort veel weg ben een ook een aantal van onze andere vrijwilligers nederland tijdelijk gaan verruilen voor het avontuur. En wat moet je dan doen als vrijwilliger??? Ten eerste moet je niets. We zijn gewoon opzoek naar mensen die reizen leuk vinden en eventueel wat ervaring hebben. Naar gelang je intresse en je tijd help je dan mee. Het is volledig vrijblijvend. Je kunt alleen het Forum bezoeken en af en toe een vraag beantwoorden, of je schrijft eens een stukje voor de landeninfo, je kunt eens een nieuws bericht plaatsen of een hostel toevoegen. Precies waar je belangstelling ligt.
ik zou zeggen: ga eens kijken op de site en als je wat wilt betekenen kan je contact opnemen met mij of met de webmaster van www.aroundtheglobe.nl
08-03-2007Jeroen heeft morgen op zijn werk een groepsvergadering of hij eind 2007 5 weken vakantie mag op nemen. Wil iedereen meeduimen dat zijn collega's hem dit gunnen?
Als het voorstel erdoor komt willen we vliegen op LA even rond kijken en dan vliegen op Mexico City waarvandaan we een rondje zuid Mexico met een stukje Belize en Guatamala hopen te doen. Hierna gaat Jeroen weer naar huis en ik reis door via wat eilandjes richting Azie om nog wat te backpacken
05-03-2007Ik heb de smaak te pakken, ik blijf maar reizen boeken!
Bij route vind je de laatste wijzigingen....hint...iets met Thailand, geen Basel, wel een kamp voor Jeroen, Maastricht en werk
05-03-2007Charles en Petra zijn op een www.langevakantie.nl. We hebben ze in Bangkok ontmoet en hun muis Sjaak een taak gegeven voor het goede doel. De taak van Sjaak is nu volbracht. De opdracht van ons was: neem 25 foto's van spelletjes die jullie onderweg tegenkomen! Kijk op de pagina "actueel" van www.langevakantie.nl ( de site van Charles en Petra) voor de link naar het bewuste fotoalbum of ga er rechtstreeks heen via deze link
En bij deze willen we Petra ook nog even van harte Feliciteren met haar verjaardag!! en Charles, sterkte met je buik!
03-03-2007 Ik heb alvast wat Landeninfo voor Jordanie gemaakt.
01-03-2007En ik heb werk gevonden!!!
"werk???? ging je niet reizen???" hoor ik jullie denken.
Dat klopt maar ik zat zo eens te denken dat het in de maanden juli en augustus overal loeidruk is, loeiduur en voor een groot deel ook al volgeboekt. Dus toen heb ik Eurosporvac maar eens gebeld en gevraagd of ze nog iemand zochten in die maanden om op 1 van hun campings als gastvrouw etc te fungeren. Wat ik precies ga doen, waar en wanneer is nog niet bekend maar ze konden me vast en zeker wel ergens gebruiken. Dus ga ik op die manier kijken of ik het dure vakantie seizoen wat kan ontwijken en zelfs een beetje geld verdienen.
28-02-2007De eerste plannen krijgen vorm. Ik heb eerst maar eens het een en ander aangepast op de site en alle (voorlopig) overbodige landeninfo weer weg gehaald. Bij route vind je nu de nieuwe plannen!
Ik heb mezelf vandaag alvast een verjaarskadootje gegeven. Ik vertrek 21 april voor een 9 daagse groepsreis naar Jordanie!!
Vandaag dus ook maar eens uitgebreid op zoek geweest naar een goede reisverzekering aangezien de situatie nu heel anders ligt dan ik vorige week nog dacht. Ik ben uitgekomen bij de permanente reisverzekering van de OHRA die perfect aansluit bij mijn verplichte ziektekosten verzekering in Nederland en maar 87 euro per jaar kost!!!.
25-02-2007Groot nieuws:

Wereldreis DEEL 2 gaat NIET DOOR!!!


Jeroen heeft besloten zijn baan, waar hij het heel erg naar zijn zin heeft, niet te willen opgeven.
Rudi daarentegen ziet het helemaal niet zitten om het reizen op te geven. Aangezien ik op dit moment aan het herstellen ben van de kuur, werkeloos ben, reislust heb en een reisbudget hebben we besloten dat ik wel gewoon ga reizen. Maar dan niet de geplande route zoals hij er nu ligt en ook niet onafgebroken 1 jaar lang.
Hoe en wat precies is nog niet helemaal duidelijk maar het is de bedoeling dat ik het komende jaar ( vanaf Juni) veel weg ben maar ook af en toe in Nederland.....omdat we elkaar niet zo lang kunnen missen. Zuid en Midden Amerika ga in niet helemaal in mijn eentje doorkruisen want zo heldhaftig ben ik niet. Jeroen gaat de komende 12 maanden proberen 2 keer lang vakantie op te nemen waarin we samen delen van die continenten willen gaan bezoeken.
Op dit moment spelen er een aantal ideeen door mijn hoofd. Een paar maanden vrijwilligerswerk in Suriname of ergens anders in Zuid of midden Amerika. Een tijdje backpacken in Laos en nog een stukje Zuid-China, uitgebreider naar Borneo, Een groepsreis naar Jordanie, Een overland trip in afrika enz enz enz.
23-02-2007Een week geen nieuws geplaats omdat er niet echt iets te vertellen viel dus heb ik maar een Hep C verslag gemaakt omdat ik nu al een maand klaar ben met de kuur.
Bij Jeroen zijn de reistwijfels toegeslagen dus het plannen ligt (heel eventjes) in de koelkast tot we eruit zijn wat die twijfels nu eigenlijk betekenen.
Dus zijn we maar een nieuw bed gaan kopen. Mega cheapy bij de IKEA maar de oude viel uit elkaar dus we moesten wel.
17-02-2007Er is weer geknutseld aan de site. Zo kan je bij landeninfo alvast zien welke landen er voor DEEL 2 op het programma staan. De inhoud bij de landen is nog lang niet af maar je kan al wel een beeld krijgen wat we hopen te zien en doen. De informatie vaan een aantal landen waar we tijdens DEEL 1 geweest zijn heb ik geupdate en ik heb wat nieuws toegevoegd.
17-02-2007 Er is er 1 jarig, hoera hoeraaaa
En dat is JEROEN!!!!
38 lentes telt hij nu, al bijna respectabel dus.
14-02-2007En wat doet Rudi op Valentijnsdag? instanties bellen en er achterkomen dat het verhaal over de zorgverzekering toch weer net iets anders in elkaar zit. Het zijn de zorgverzekeraars die controleren en beboeten en het syteem lijkt waterdicht....
Dus is er weer een nieuwe tekst geschreven: (zorg)verzekering
10-02-2007 1 JAAR THUIS!!!
En daar valt wel wat over te vertellen dus hebben we er maar een verslag van gemaakt.
9-02-2007Jeroen moest op zijn werk al de vakantie vast leggen dus zijn we als echte burgerlijke mensen in Februari al aan het nadenken over Juni ;-) Gister hebben we dus een weekje Barcelona geboekt voor mid-juni! Ik ga in Maart even 2 daagjes op bezoek bij mijn vriendin in Manchester en we zoeken nog iets leuks om te doen in de dagen rond pasen. We hebben alleen bijna geen budget omdat we aan het sparen zijn dus daar laten we ons door leiden.
We dachten overigens spotgoedkoop te vliegen maar dat valt tegen. Naar Barcelona begonnen we met 15 euro per persoon voor een enkele reis. Dit retourtje (vanaf Maastricht!!) van dus 60 euro liep uit op een totaal van 180 euro!! toen alle gewone toeslagen,bagage toeslagen en creditcard toeslagen erbij op zaten.
Manchester kost me 10 euro voor het retour maar met de toeslagen kom ik op 90 euro! Vorig jaar was dit nog 50 euro!. Ook in engeland zijn de belastingen omhoog gegaan!
7-02-2007Ik heb gister gehoord dat mijn schildklier zich lijkt te herstellen. Dat is goed nieuws al moeten we nog niet te vroeg juichen.
Op dit moment ben ik hard op zoek naar goedkope vluchten want we willen rond de pasen even een paar dagen weg. Op dit moment lijkt Madrid de goedkoopste optie maar we weten niets van Madrid..haha. En ik wil mijn vriendin in Manchester weer eens opzoeken over een tijdje.
3-02-2007We hebben net even gekeken welke landen we hopen te bezoeken en kwamen op 14 landen uit terwijl we maar maximaal 1 jaar hebben!!! hmmmmmmm, misschien nog maar eens over nadenken...
31-01-2007Ik heb na lang rond zoeken en bellen een tekst gemaakt over de nieuwe (zorg)verzekering. Het nieuwe zorgstelste heeft namelijk nogal grote en financieel nadelige gevolgen voor toekomstige reizigers.
30-01-2007Even een "vanalles update":
Jeroen zijn arm is nu officieel weer op volle sterkte dus hij gaat weer wedstrijden voetballen en ik ben benieuwd of ie niet valt. Want hij heeft er nog wel pijn aan. Vooral zijn pols is nog erg stijf.
Ik ben dus klaar met de kuur maar merk daar nog niets van. Dat is ook normaal hoor! Wel moest ik weer naar het ziekenhuis omdat de schildklier door de kuur dus problemen is gaan geven. Het lijkt er op dat deze problemen niet zomaar spontaan weer zullen verdwijnen dus heb ik er een nieuw "probleem" bij. Hoe groot dat probleem is moet nog blijken dus ik ben voorlopig nog niet uit de medisch molen.
Reizen....... ik ben de afgelopen dagen heel druk geweest om gemeentes, overheden, belastingdiensten en woningbouwverenigingen te bellen. Binnenkort meer over mijn bevindingen maar kort samengevat komt het er eigenlijk op neer dat je wettelijk gezien gewoon niet zomaar een jaar kunt reizen! Je moet op verschillende plekken allerlei procedures door lopen en verzoeken indienen. Normaal zou je die nog omzeilen omdat er nauwelijks controlle is maar die wordt dus scherper en scherper. Dat hebben wij wel gemerkt aan de belastingdienst bij de vorige reis. die blijft beweren dat langer weg gaan dan 8 maanden emigreren is! Wat dus een inhouding betekend op je AOW over 100 jaar omdat je een jaar geen geld verdient hebt in nederland...of zoiets.
27-01-2007ik heb uren zitten knoeien in dat stomme paint-programma om een routekaartje in elkaar te knutselen. Niet dat wel al weten hoe de route precies gaat lopen ;-) maar om jullie toch al een beetje een idee te geven. route
26-01-2007KLAAAAAAAAARRRRR!!!!!
Ik ben nu dus officieel kaar met de kuur! Nu duurt het nog wel 6 tot 12 maanden voor ik weer "de oude" ben maar het kan nu alleen maar beter gaan, toch?
Of de kuur ook succesvol is geweest weten we pas over een jaar zeker maar het ziet er goed uit.
Ik ben ook weer bezig geweest met de site. Want we hebben gister in de uitverkoop windstoppers gekocht dus werd het weer tijd dat ik bij budget ging bijhouden wat we aan het uitgeven zijn voor de volgende reis
25-01-2007Ik lag gister weer eens uren wakker (slapeloosheid van de medicatie) en een beetje zielig te bedenken dat het alweer zooooo ontzettend lang geleden is dat we op reis waren en dat ik echt weer heel snel op reis wil want voor mijn gevoel hadden we eigenlijk al een jaar niets meer gedaan.
En toen ging ik eens liggen na denken......waar zijn we geweest in 2006?
Nou we begonnen 2006 in N-Z. Eind Januari vlogen we richting Thailand en hebben we op die route ook nog een aantal uur doorgebracht op een vliegveld in Sydney en in Melbourne. Na een week Bangkok vlogen we via Frankfurt naar Londen. Daar namen we de bus naar Manchester en zijn een paar dagen gebleven. Pas op 10 februari waren we thuis in nederland na een wereldreis van bijna 2 jaar.
In juli zijn we in limburg gaan kamperen en ben ik op een solo-huwelijksreis van 3 dagen naar de belgische ardennen geweest en Jeroen een paar dagen op een camping aan de nederlandse kust. In augustus hebben we nog een paar keer een weekendje gekampeerd in nederland en we zijn in November een weekje in Portugal geweest.
dus dat we in 2006 nauwelijks "op vakantie" zijn geweest is een beetje overdreven!;-)
24-01-2007We zijn dus lekker aan het inlezen maar soms is dat helemaal niet lekker! als je bijvoorbeeld denkt naar Mexico te gaan en je hebt gelezen dat een gemiddeld dagbudget daar $35 pp is. dan denk je" mwah, $70 per dag met z'n tweeen is wel veel, maar dat compenseren we ergens anders wel weer"
En dan lees je dus ergens anders dat dit dagbudget zonder vervoer is! En dan ga je kijken wat vervoer kost en dan blijkt de bus het goedkoopst en kost het vanaf de grens met Calafornie tot aan Mexico city dus gewoon $395 Per Persoon!!! en van de noord grens tot aan de zuid grens minimaal $500 per persoon!!! dus als je 4 lange busritten neemt en niet afwijkt van de route!
Samengevat: een maand daar en helemaal doorsteken kost dus minimaal $3000 wat dus vergelijkbaar is met een Australie of Nieuw-Zeeland! We moeten even bijkomen van de schrik en bedenken wat we willen want ons budget is hier waarschijnlijk niet op berekend.
22-01-2007ik ben weer druk aan het bouwen aan de site. De nieuwsarchieven zijn overzichterlijker geworden. En er is info bij gekomen bij de voorbereidingen van deel 2. er is wat veranderd in de volgorde van het menu aan de linker kant en de landeninfo is aan het groeien.
19-01-2007Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
18-01-2007Hepatitis c Update: de laatste spuit is gezet!!! Ik ben dus bijna klaar!
We hebben dus een paar hele interessante tickets gevonden. kijk even bij laatste nieuws om te zien hoe interessant
17-01-2007De oogarts had geen slecht nieuws behalve dat mijn ogen te droog zijn waardoor mijn hoornvlies nu een beetje kapot is. ik moet dus minimaal 4 weken mijn contactlenzen uit! en de kans is groot dat ik ze eigenlijk nooit meer in mag. Dus zijn we maar even snel een bril gaan scoren bij Hans Anders. jammer alleen dat er 1.5 week levertijd op zit. Dus ik zit even wat minder achter de compu.
15-01-2007Jeroen is gister even gaan kijken op de vakantiebeurs en kwam met stapels info terug. We zijn ook maar eens wat gerichter gaan kijken naar goedkope vluchten en hebben een goede optie gezien voor een jaar ticket dat je dropt in noord-Amerika en je vanaf brazilie weer thuis brengt en die is echt heel erg goedkoop. Ook is vliegen naar Suriname interessant behalve dat Suriname zo onhandig ligt om ook weer naar terug te reizen.
Zoals je dus ziet zijn we er nog niet uit....maar dat komt vanzelf wel!
11-01-2007Dus weer in het ziekenhuis geweest. schildklier werkt te snel. ik moet naar een oogarts want ik zie wazig en schilklier kan staar veroorzaken, stoppen met ijzer, bloedsuikers zijn geprikt enz enz enz. Oftewel: op de finish van de kuur moet ik toch nog even flink de mallemolen in.
10-01-2007Ik werd net benadert door BNN. Of ik maandavond wilde komen praten in hun radioprogramma "weg met BNN"? Jammer genoeg heb ik nee moeten zeggen vanwege mijn gezondheidsdip.
10-01-2007Gister de verpleegkundige gesproken en ik moet dus donderdag weer terug komen naar het ziekenhuis in plaats van wachten op mijn telefonische consult van volgende week?!?!?!? ik ben benieuwd wat ze allemaal van plan zijn.
08-01-2007vandaag ben ik dus maar weer eens richting ziekenhuis getogen om bloed te laten prikken. Ik ben nu alleen zo verzwakt dat zelf autorijden er neit inzit en zelfs korte stukjes lopen echt afzien is. Jeroen is 's avonds laat naar de Eerste hulp gereden om zijn gips er af te laten halen. het kwam steeds strakker te zitten en er begonnen wondjes onder te ontstaan. Hij is dus nu gipsvrij!
06-01-2007Gister erg ziek geweest van de ijzertabletten. Belde ook de specialist nog eens dat ik me moet melden in het ziekenhuis voor onderzoek naar mijn schildklier want de bloeduitslagen waren niet goed.
05-01-2007 We hebben een cursus Spaans besteld! we beginnen ons dus echt voor te bereiden op een volgende reis!
04-01-2007Vandaag weer in het ziekenhuis geweest voor de Hep C. Ik moet de komende 3 maanden aan de ijzertabletten!, dacht ik bijna van het pillen slikken af te zijn ;-)
03-01-2007Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
02-01-2007We kwamen er toevallig achter dat we allebei ons rijbewijs moeten laten verlengen als we eind dit jaar op reis gaan! Niet echt iets waar je iedere dag aan denkt, toch?
01-01-2007HAPPY NEW YEAR!!!