welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nieuwsarchief 2006

WELKOM IN HET NIEUWS ARCHIEF VAN 2006

 Deze site is in 2009 omgezet. Deze pagina komt nog van de oude site. De links werken dan ook niet meer.

29-12-2006Jeroen baalt flink. Gister mocht hij naar het ziekenhuis om het gips eraf te laten halen maar een uur later zat er al weer een nieuw laagje om heen! Nog twee weken met gips en daarna nog zeker 2 weken de arm niet belasten. Dus het gaat toch bijna 12 weken duren voordat de hele boel genezen is. Een tegenvaller dus.
27-12-2006Zo! de kerst hebben we gehad! Het was leuk maar vermoeiend. En erg koud vergeleken met de afgelopen twee jaar! We miste de BBQ wel een beetje.
25-12-2006FIJNE KERST!!!!!!!!
23-12-2006Ik las het volgende interessante berichtje voor reizigers in de krant:
'Europese' ambassade biedt hulp in buitenland
Geld en de papieren tijdens de reis gestolen? Iemand die halverwege de vakantie ernstig ziek wordt of een vervelend ongeluk krijgt? Voor veel reizigers biedt in dat geval de Nederlandse ambassade uitkomst. Maar wat te doen als er in het bewuste land geen Nederlandse diplomaten werkzaam zijn
Ruim driekwart van de vakantiegangers blijkt niet op de hoogte van de enkele jaren geleden in de EU gemaakte afspraak dat EU-burgers niet alleen bij hun 'eigen' ambassade terecht kunnen voor hulp, maar ook bij die van de andere 24 lidstaten.
20-12-2006Gister heb ik te horen gekregen dat Pizza&Kebab een nieuw huisje hebben gevonden. Ze zitten gelukkig dus niet meer in de opvang en gaan het hopelijk heel gezellig hebben met hun 2 nieuwe kooigenoten.
Ik ga zo Anouk van het station halen. We hebben haar ontmoet in China. Altijd leuk om eens af te spreken met andere reizigers.
18-12-2006Er gebeurt echt heel er weinig dat het vermelden waard is en daarnaast heb ik weinig achter de compu kunnen zitten door hoofdpijn en een ontstoken oog. Maar er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
12-12-2006Naar aanleiding van het Rabobank verhaal heb ik even een onderzoekje gestart naar de verschillende banken, hun pakketen en hun service. Het blijkt dat er meer banken zijn die gratis pinnen aanbieden...Ook de rabobank. De eerste Rabobank dame had me dus verkeerd voorgelicht.
Ik heb alle gegevens verzameld en op www.aroundtheglobe.nl geplaatst
12-12-2006weer een reisvoorbereidings tegenvaller!
De rabobank stond bekend als de enige bank waarbij je geen transactie kosten betaalde voor pinnen in het buitenland. Om die reden hebben de meeste reizigers een rekening geopend aangezien je dit al snel 2 a 4 euro per dag scheelde als je dagelijks pint.
Helaas komt aan deze ideale situatie voor reizigers een eind. Vanaf 1 januari 2007 gaat ook de Rabobank kosten in rekening brengen. Binnen Europa blijft pinnen gratis. Buiten Europa ga je €2 + 1% wisselkoersopslag betalen!
11-12-2006een tip voor iedereen die dol is op de afrikaanse natuur en thuis achter zijn pc zit. Een webcam op een waterplaats in afrika!!!
kijk en luister op:
www.wavelit.com
de geluiden zijn geweldig! vandaag is het heel druk met zebra's, Gnoe's en impala's en het is baby seizoen! Gister heb ik alleen bavianen gezien.
9-12-2006en het antwoord is.....41 graden!
8-12-2006Weinig nieuws deze week dus daarom maar eens een Wist-je-datje /Quizvraag:
Wat is de lichaamstemperatuur van een mus?
Morgen het antwoord......
7-12-2006weer eens een lijstje:
En eigenlijk had dit wel een top 100 kunnen worden...maar dat doen we jullie niet aan.

Rudi's gespotte beesten top 10
1. Walvishaaien in Mozambique
2. Orang Utans, Borneo. Maleisie
3. Humpback whales in Australie
4. Gibbons in Thailand
5. Neusapen op Borneo
6. Panda's in China
7. Kangaroo's
8. Casowary, Australie
9. platypus/vogelbekdier, Australie
10.en al het Zuid-Afrikaanse spul!


4-12-2006Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
3-12-2006Zoals jullie misschien weten zitten onze ratjes in de opvang vanwege mijn allergie. ze zijn 4 weken geleden gecastreerd in de hoop dat ze wat milder zouden worden en dan ook geplaatst konden worden bij vrouwtjes. Gister hebben ze twee dames in de kooi gekregen en het gaat goed!!! Daar ben ik heel blij mee want daarmee is hun kans op een nieuw huisje heel veel groter geworden. Foto's zien van onze mannen? kijk op het ratjes forum
30-11-2006weer eens een lijstje:
Het word hier winter dus droom maar weg met onze:

top 10 stranden en eilanden!


1. Perhentian islands in maleisie
2. Red beach bij komodo, Indonesie
3. Tofo, Mozambique
4. Ko Tao in Thailand
5. Abel Tasman park, de baaien, Nieuw-Zeeland
6. Hoi ann, Vietnam
7. Wild coast, Zuid-Afrika
8. Wokrmans beach, Australie
9. Fraser Island, Australie
10.Sihanoukville, Cambodja
29-11-2006Vandaag ben ik bij BEVER zwerfsport langs geweest. Zij hadden ons gesponsord tijdens de reis met een vlaggen-foto-opdracht. Maar het was er nog niet van gekomen de financiele bijdrage ook te gaan incasseren. Wie weet herhalen we deze actie bij reis 2 weer. We zijn nu aan het kijken naar vrijwilligersprojecten zodat we ook weten met welk doel we geld kunnen inzamelen.
27-11-2006Jeroen heeft een nieuw gipsje. Lekker licht en hanteerbaar. De wond ziet er goed uit en waarschijnlijk mag over 5 weken het gips er al definitief af. Dat is nog eens een meevaller.
Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
23-11-2006 Jeroen is dinsdag middag uit het ziekenhuis gekomen. zijn arm zit van zijn bovenarm tot zijn knokkels in het gips en dat vind ie knap irritant. En dit zal nog 12 weken (3 maanden!) zo moeten blijven. Deze week blijft ie dus eventjes thuis. Bijkomen van de narcose en hij heeft toch wel wat pijn.
20-11-2006, heeeeel laat Ik kom net uit het ziekenhuis waar Jeroen nu nog ligt. Hij is afgelopen avond geopereerd. De zware kneuzing van de afgelopen 2.5 week in zijn onderarm bleek dus een breuk op 2 plaatsen en het stond knap scheef. Ze hebben dus opnieuw moeten breken en er een plaat op moeten zetten. de breuk in zijn pols is verder normaal. Hij had vlak na de operatie erg veel pijn maar ze hebben hem nu ( hoop ik) plat gespoten. Toen ik weg ging sliep hij.
Morgen mag ik hem ophalen....wordt vervolgd
20-11-2006ik heb er weer een "baan" bij! Ik ben moderator geworden bij het Hepatitis Vereniging Nederland Forum. Stelt niet veel voor, gewoon af en toe Spam in de prullenbak gooien. maar het is wel grappig ( en helaas hard nodig)
19-11-2006Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling 18-11-2006Vandaag naar het BNN Backpackers Cafe geweest in Tivoli, Utrecht. Een leuke dag met een verrassende ontmoeting!( zie Hepc verhaal!)
17-11-2006Weer 2 Portugal verhalen en de FOTO'S!!!!
Kijk bij: Overige reizen

16-11-2006DEEL2:
Ik heb net met de woningbouwvereniging gebeld en we zouden mogen onder verhuren voor maximaal 1 jaar. Dat is dus goed nieuws. Helaas mag je je dan niet uitschrijven bij de gemeente dus moet je in Nederland je verplicht blijven verzekeren voor ziektekosten. Dit is letterlijk 3 keer duurder dan onze complete ziektekosten en reisverzekering tijdens de vorige reis. Op een jaar kost het ons nu dus niet 1200 euro maar 3600 euro. Dat is een flinke tegenvaller en het lijkt niet dat hier een mouw aan te passen is.
Word vervolgt....
15-11-2006Weer 2 Portugal verhalen! kijk bij: Overige reizen
Helaas wil mijn computer mijn camera niet herkennen dus ik krijg de foto's niet gedownload. Even geduld dus nog!
14-11-2006Ik heb de eerste verhalen van Portugal geplaats onder het hoofdstukje Overige reizen ( dat tot vandaag "vorige reizen" heette)
Omdat onze site vol begint te raken heb ik de verhalen van Portugal op een Weblog van www.aroundtheglobe.nl geplaatst.
Omdat we graag willen weten hoe jullie het ervaren om voor een verhaal "door gelinkt" te worden naar een andere weblog willen we jullie het volgende vragen: Is het leesbaar? is het verwarrend? kun je je weg vinden op deze weblog?
Mail ons op:bolletjeom@hotmail.com.
14-11-2006WE ZIJN TERUG!
Het weekje in de zon van Portugal zit er weer op. Binnenkort komen hier de verhalen en de foto's.
Een weekje vakantie doet wonderen want ik heb zowaar het probleem met het gastenboek enigzins acceptabel weten op te lossen. En dat was maar goed ook want er waren 7 nieuwe reacties binnen.
5-11-2006Jeroen heeft lekker gevoetbald vandaag. Hij heeft 10 minuten op het veld gestaan en kwam toen in botsing met een tegenstander. Nu zit ie op de bank met een zwaar gekneusde onderarm in een MITELLA!!! perfecte timing zo'n halve dag voor de vakantie. Wie gaat de tas tillen en wie gaat de rolstoel tillen en duwen?? jaaah...dat word heel veel lezen op het balkonnetje in Portugal!
5-11-2006Morgen vertrekken we voor 8 dagen naar Portugal! even een weekje er tussen uit.Geenupdates op de site in die periode dus! tot 14 november!

Rudi's "broertje" is 32 geworden!

ROB GEFELICITEERD


en er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
1-11-2006Er is een wonder gebeurd! de UWV heeft na 13 weken nadenken besloten van wie ik een uitkering moet krijgen. De WAO is de gelukkige geworden! Nu nog wachten op geld!
reden voor een feestje dus maar weer eens een lijstje...!:

ondefinieerbare hoogtepunten van de wereldreis:
1. Collin in kilt!
2. tattoo
3. naakt rondrennen in het natte gras onder een sterrenhemel
4. schilpaddenpies
5. Blue, Mantag en Louis, onze tijdelijke huisdieren
6. geschoren worden in Vietnam
7. Abseilen, blackwaterraften, caving en rockclimbing in N-Z
8. Schaatden op de 7de verdieping in China
9. Bioscoop in Kuching
10. moddergevechten in een grot


31-10-2006 Ik heb problemen met het GASTENBOEK. Schrijf dus gerust....maar ik heb geen idee wanneer het ook werkelijk op de site verschijnt.
30-10-2006ben je het overzicht een beetje kwijt omtrent onze planning voor de wereldreis DEEL 2 kijk dan bij het laatste nieuws
30-10-2006er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
27-10-2006We hebben een vakantietje geboekt. Over een week vertrekken we voor een paar dagen naar Portugal. Geen idee of daar iets te beleven is maar het werd dringend tijd voor een ander uitzicht!
26-10-2006Zoals jullie aan de linkerkant van deze pagina kunnen zien is er wat aan het veranderen....en op te veel plekken om op te noemen. Kijk dus maar eens rond zou ik zo zeggen!
22-10-2006er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
Ook heb ik weer eens flink geknutseld op de pagina met de links. Vooral dat hoofdstukje "reizigers onderweg of alweer thuis" blijft maar in beweging.
21-10-2006Ik ben nog steeds druk aan het typen voor www.aroundtheglobe.nl. De meeste van die info stond al hier op de site maar alles wat ik er aan toevoeg zet ik natuurlijk ook nieuw hier.Bij de landeninfo zijn de hoofdstukken China en de Transmongolie express( te vinden onder Rusland) flink uitgebreid.
20-10-2006Vandaag heb ik de ratjes weggebracht naar een opvang. hopelijk vinden ze snel een nieuw baasje.
19-10-2006We kregen vandaag een brief van de woningbouw vereniging dat ons huis gesloopt gaat worden!! Altijd leuk ?!?!? Gelukkig duurt het nog wel even.
18-10-2006Ik ben de afgelopen dagen druk aan het typen geweest voor www.aroundtheglobe.nl. Ik heb daar onder het kopje "alles Over" een stuk geschreven over China. Het land, de politiek, het eten en visa. Maar ook bij het kopje "algemeen" staat nu info over gezondheid, vaccinaties en enge beestjes.
Stil zit ik dus niet...maar op deze site lijkt niet veel te gebeuren. Maar we zijn weldegelijk bezig met de volgende reis. Bij de bieb is een curus spaans gehaald en ik ben heel druk aan het uitzoeken wat ik moet doen met deze site....hij lijkt namelijk vol te raken.
15-10-2006er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
11-10-2006Ik ben gevraagd om alle nutteloze info waarmee ik vol zit te delen met de gebruikers van www.aroundtheglobe.nl. hihi..ikben dus een "administrator"....haha. Vind het wel grappig.
10-10-2006Weer een lijstje...!:

Jeroens fruit top 5!:
1. Mangosteen
2. Passievrucht
3. Swazi Mango's
4. Lychee
5. Cape tribulation bananen.


08-10-2006er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
06-10-2006Vandaag ben ik 's middags naar een bijeenkomst geweest voor leverpatienten en 's avonds zijn we samen naar een zwaluwlezing over Bolivia geweest. Dit was heel leuk vooral omdat deze mensen het project hebben gedaan dat wij ook willen gaan doen! kijk maar eens op www.intiwarayassi.org
05-10-2006Vandaag zijn we weer richting Gent gereden. De introductie van onze ratjes met die vanLies is niet geslaagd. Pizza heeft er een paar hele flinke wonden aan overgehouden. Pizza en Kebab zijn voorlopig dus weer even thuis. Over 1 a 2 weken kunnen ze naar eenopvangcentrum hier niet ver vandaan.
03-10-2006Er heeft hier alweer heel lang geen lijstje gestaan!!! dus het is weer de hoogste tijd!

De vreselijke vervoers momenten top 5!:
1. op de boot stappen naar West Timor vanuit Ende, Flores
2. Een nachtrit in Vietnam met een bijna overval en een idioot van een chauffeur
3. de eeuwig slingerende weggetjes op Flores met instabiele minibusjes
4. lift in mozambique van een blanke zuid-afrikaanse ex politieman...dus dronken!
5. de gestolen fiets in Beijing


01-10-2006Ik heb weer wat leuke links geplaatst van nieuwe reizigers en er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
29-09-2006*snik* Gister hebben we Pizza en Kebab weg gebracht naar Gent. Hopelijk kunnen ze daar blijven wonen maar dan moeten ze wel vriendjes worden met de andere twee ratten van Lies en elkaar niet de tent uit knokken. In eerste instantie leek het heel goed te gaan maar er zijn nu toch al wel 2 vechtpartijtjes geweest. Het kan wel een paar weken duren en is erg stressvol. Dus leuk is het niet. Ik wil ze gaan redden!!!!
27-09-2006Er is weer een beroemdheid met HepC.....dit is het artikeltje zoals het vandaag in de telegraaf staat
LOS ANGELES - Steven Tyler, de zanger van de rockband Aerosmith, is besmet met het virus hepatitis C en is daar „bijna aan doodgegaan”.Dat onthulde hij in een dinsdag uitgezonden vraaggesprek met het Amerikaanse televisieprogramma Access Hollywood. De 58-jarige Tyler vertelde dat drie jaar geleden de diagnose werd gesteld. Op advies van zijn dokter volgde hij daarna zware chemokuren die elf maanden duurden. Momenteel is het virus, dat de lever aantast, niet meer te traceren in zijn bloed.
chemokuur ?!?!? zelfs meerdere??? 11 maanden?!?! wat doen ze in amerika anders??!?!? of heeft hij ( of de krant) ook voor de makkelijke uitleg gekozen en het woord chemokuur gebruikt??? ( wat niet helemaal vreemd is, maar toch)
26-09-2006

IK BEN VIRUS VRIJ!!!


nu tenminste...het kan nog terug komen maar dit is alvast een heel goed teken. ik moet de kuur wel afmaken tot Februari en dan komt een jaar later de laatste check. Als het DAN weg is dan word je genezen verklaard!
25-09-2006In het reizigers wereldje word er wel eens scheef gekeken naar de jonge backpacker die door zijn budget heen is en zijn toevlucht zoekt in creatieve manieren om aan eten en overnachtingen te komen. Ik zat net vol intresse de verhalen te lezen van een ouder nederlands echtpaar dat met hun auto op weg is naar Azie( ik noem geen namen). Ik kreeg er een steeds vreemder gevoel bij. Vol trots delen ze hun methodes om budget te reizen. Dit betekend: bewust rond wandelen in parken waar gebbq-ed word en praatjes aanknopen totdat ze iets te eten krijgen.Ze doen zelfs uit de doeken wat ze doen als een praatje niet lijdt tot het krijgen van eten. Bij mensen aanbellen om gratis te mogen slapen ( niet heel vreemd) maar dan vooral zichzelf een schouder klop geven als ze er ook een gratis maaltijd uit hebben gesleept. Gadver!
Mijn moraal van het verhaal. Wij hollanders hebben al een reputatie. Er is niets mis met budget reizen en af en toe per ongeluk tegen een gratis maaltijd op lopen....maar maak er aub geen sport! En zeker niet in arme landen!
24-09-2006Er is weer een weekverslag bij:
Hep C behandeling
23-09-2006Wat leven we toch in een fijn land. Jeroen gaat boodschappen doen. Hij tilt zijn doosje uit het karretje en zet de doos op de grond hierna zet hij het karretje weg. Als hij omkijkt ziet ie dat iemand er met de boodschappen vandoor wil! En wat was de uitleg van de beste man?!?!?: " oh, ik dacht dat het van niemand was..."
"tuuuurlijk joh!, de boodschappen hadden het gehad in de supermarkt en zijn samen naar buiten gewandeld en gezellig in een doos gaan zitten...!?!?!?"
Echt onbegrijpelijk waar sommige mensen het lef vandaan halen!
20-09-2006ik heb de voorbereidingen aangevuld met nabeschouwingen. En de spaartips aangevuld met links.
18-09-2006VACINATIE HEPATITIS B CHECKUP!!! als je een vacinatie haalt voor Hepatitis a en b word er na de derde prik gekeken of je voldoende antibodies hebt aangemaakt. Hierna zou je voor 10 tot 15 jaar beschermd zijn. Er zijn echter een heel aantal mensen waarbij dat aantal antibodies weer flink daalt. Dit is eenvoudig te testen en dan kun je weer een vacinatie krijgen. Is je vacinatie dus eventjes geleden en je gaat weer op reis...laat het controleren!!!
Ook Hepatitis B kan chronisch worden en is slechter te behandelen dan Hepatitis C al gebruiken ze wel dezelfde rotzooi ( 1 jaar lang medicijnen!!)
17-09-2006ooohhhh, kijk eens wat een prachtfoto's van Antartica en south georgia!!!! lonely planet ( kijk bij de fotofeature op de mainpage van deze week). Wie heeft voor ons het winnend staatslot? helaas, je bent te laat...de Lonely planet site is geupdate!
17-09-2006We zijn er dit weekend eventjes op uit geweest met de camper naar Elspeet ( de veluwe) en afgelopen week lekker veel op het terras gezeten. het was natuurlijk prachtig weer. In de avonduurtjes wat verhalen vertaald naar het engels en bezig met het bouwen van een weblog omdat deze site vol begint te raken en DEEL 2 natuurlijk ook ergens moet komen te staan. Dus ook al is het hier stil....er gebeurd vanalles!
Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
10-09-2006 Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
08-09-2006Jeroen heeft nog geen vakantie gehad dit jaar en mijn kuur is wel redelijk te doen dus hebben we besloten te gaan kijken of we niet toch nog eventjes op vakantie kunnen. Begin november heeft Jeroen vrij en de week ervoor hakken we pas definitief de knoop door....maar zoals het er nu uitziet willen we graag naar Dahab in Egypte. Dan kan Jeroen lekker duiken en ik hetzelfde doen als thuis....niet veel ;-). Nu eerst kijken wat ik allemaal moet regelen om de spuiten gekoeld mee te krijgen in een vliegtuig....Maar misschien word het ook wel centreparcs...we zullen het zien.
07-09-2006Ik ben tegen een site opgelopen waar ze alle betaalbare vrijwilligersprojecten proberen op te sommen. www.independentvolunteer.org. Zoek je dus zo'n project of weet je nog een betaalbaar project kijk dan op hun site.
04-09-2006Ik kwam er net achter wat mijn medicijnen kosten ?!?!?!? Kijk maar eens bij de berekeningen en sla ook achter over! Hep C behandeling
Al voel ik mezelf wel in 1 keer heel waardevol ;-)
03-09-2006Gister zijn we naar de septembermarkt geweest op de vorige werklocatie van Jeroen. In 2004 hebben ze een enorm bedrag ingezameld voor ons project in Lesotho en nu waren ze aan het inzamelen voor Indah-education. Een kleine stichting die schooltjes opzet en helpt in Indonesie. Een adresje waar wij aan gekomen waren via Jan en André . Ga sowieso even kijken op de site van deze stichting om te zien wat voor een prachtig werk ze verrichten. www.indah-education.nl
Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
30-08-2006 Waar dromen wij van? waarvoor sparen we en waarom moeten we dringend de staatsloterij winnen???? kijk eens op www.reisomdewereld.nl en klik dan op het artikeltje over de vogels op de South Atlantic Islands!
29-08-2006 Compleet zinloos maar ik zag net ergens een leuke quote:
"in mij leeft een slank iemand, maar ik kan haar makkelijk de baas met koekjes..!" ;-)
27-08-2006 Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
23-08-2006 Petra, Ton en de 5 jarige Guus zijn net vertrokken om 270 dagen te reizen.www.270dagen.nl. Ga maar eens op hun site kijken
20-08-2006 Er is weer een weekverslag bij:Hep C behandeling
19-08-2006Er zijn wat Rattenfoto's bij!
18-08-2006Oh ja, ik heb het gastenboek weer eens vernield en mijn webmaster is op vakantie dus die kan me niet komen redden. Blijf vooral wat schrijven maar het duurt dus eventjes voordat het erbij staat. Sorry
18-08-2006het is hier even stil geweest. De ratten hadden aan de kabels geknaagd dus de telefoon en het internet lag er uit!
8 jaar reizen??? dat is wat casper gaat doen! hij heeft al eerder 2 grote lange reizen gemaakt en is niet meer te stoppen. Afgelopen week is hij vertrokken met zijn vrachtwagen richting India.Volg hem via: www.ctjansen.nl.com
13-08-2006In Januari 2003 lieten wij( mijn broer en ik) een "goede vriend" op ons huis passen tijdens de crematie van onze vader. Diezelfde avond moesten we aangifte doen van diefstal. Nu drie-en-een-half-jaar later is de aan hem opgelegde boete aan ons uitbetaald!!! Ze zijn zo lekker vlot hier in nederland...
en ik heb mijn eerst weekverslag staan bij:Hep C behandeling
12-08-2006SITE VAN DE WEEK:
Ik heb een site gevonden waar je in kunt kleuren in welke landen je bent geweest en het gecreerde plaatje mag gebruiken. Leuk voor als je zelf een site hebt ofzo
create your own visited country map

11-08-2006Heb mijn verhaal over mijn HepC achtergrond gemaakt en dat is te lezen bij Hep C behandeling
10-08-2006Net mijn eerste spuit gezet en dat ging prima. nu rustig wachten op de bijwerkingen. Omdat er toch mensen zijn die willen weten hoe het gaat met de behandeling ben ik bezig om daar een apart hoofdstukje van te maken. Het werkt echter nog niet helemaal dus mail me niet om dat te vertellen ;-)
09-08-2006Ik kom net terug van de huisarts omdat ik toch wel erg allergisch ben voor mijn 2 ratten. Ik dacht: ik ga even een sterker pilletje halen. Dokter dacht: ik ga even een paar testjes doen. Dokter vind het volgende.....Qua allergie heb je 0 tot 4 en dan is 4 het aller ergst....en wat denk je dat mijn resultaat voor de ratten test is....4+!!!!!
Morgen start ik met de behandeling voor Hepatitis C ( duurt 6 maanden) dus leek het me wel gezellig, wat beestjes in huis. Ik heb nog wel wat medicijnen mee gekregen omdat ie ook wel snapt dat je niet morgen een ander tehuis hebt geregeld maar ik WIL helemaal geen ander tehuis regelen!!!
06-08-2006Ik ben weer terug! mijn Solo Huwelijksreis heeft 3 hele dagen geduurd. Ik kon het busje nauwelijks uit vanwege de niet ophoudende regen en had natuurlijk gepakt op lekker weer. Ik was dus al snel weer terug. En net op tijd ook want de volgende ochtend konden ik met het busje naar de garage nadat hij een flinke plas diesel had achter gelaten op straat. De tank is lek en dat is flink balen. een duur grapje namelijk. binnenkort komt het minireisverslag en de foto's
29-7-2006Zoals jullie hebben gezien stond het hier de afgelopen tijd vol met foto's van ons trouwen....met dank aan de webmaster die er voor heeft gezorgd dat wij niet meer bij de site konden om het er af te halen!!!! Als jullie dit dus lezen is hij zo lief geweest om ons weer toegang te verschaffen tot de site, de schat!
Van 29-7-2006 tot 8-8-2006 ben ik ( Rudi) alleen op huwelijksreis. Arme Jeroen moet werken, En weet ook niet hoe je een site bijwerkt dus het zal hier even stil zijn.
24-7-2006

WE ZIJN GETROUWD!


We zijn het gemeentehuis van leusden in en uit gerend en hebben daarna gezellig gepicknicked in het bos. eenvoudig maar leuk.
24-7-2006 De site had vandaag bezoek vanuit de Ivoorkust!
23-7-2006We hebben de camper getest. Afgelopen vrijdag hadden we een verjaardag in Leeuwarden en inplaats van midden in de nacht weer 2 uur naar huis rijden hebben we lekker in een woonwijk op de parkeerplaats geslapen. ideaal want je kunt net zo lang op blijven als je wilt. En de volgende ochtend op de koffie in Bolsward. We zijn helemaal gelukkig met de camper. hij rijd prima.
20-7-2006 Even een Gruwelijk Waar Gebeurd Verhaal:
Op 22 juni ( let op JUNI!!!!) kreeg ik problemen met mijn contactlens. ik ben vanuit mijn werk snel naar huis gefietst en heb een setje daglenzen ingedaan. 's avonds met het uithalen had ik in 1 keer een halve lens in mijn handen. na een uur zoeken in mijn oog en niets vinden ben ik er maar van uit gegaan dat de andere helft er al uitgevallen was ofzo. Toen nieuwe lenzen besteld en gelijk gemeld dat ik die daglenzen maar niks vond want veel te kwetsbaar.
nu heb ik al een tijd een geirriteerd oog, je kent het wel,af en toe rood, pijn of jeuk en groene slierten. .....en nu komt ie....VANDAAG wrijf ik dus de ontbrekende helft uit mijn oog!!!! een maand later...gadver, maar het voelt wel lekker in mijn oog nu. En nu snap ik dus ook waar mijn oog irritatie vandaan kwam.
19-7-2006" feeling hothothot!" jaja, temperaturen boven de 30 graden! Vreemd genoeg merken wij nu dat we daar veel minder last van hebben dan voor de reis. Sterker nog, vorige week was het een keer 25 graden en had ik dus mijn wollen vest aan....Maar goed, We horen dus weer half nederland klagen ( whats new) en willen daarom een afkoel tip geven.
Voor iedereen die niet kan slapen met deze hitte: doe wat we de mensen in noord Thailand veel zagen doen. Leg een natte lap naast je bed. Heb je het warm dan haal je die even over jezelf heen en laat het opdrogen. Je voelt onmiddelijk het verschil. en al helemaal als je ook nog een ventilator op je hebt staan!
16-7-2006 We hebben gezinsuitbreiding!!!!! Sinds vrijdagavond hebben we 2 oude mannen in huis. Pizza en Kebab zijn 2 tamme ratten van 1.5 jaar die een nieuwe huisje zochten. en die bij ons hebben gevonden

pizza kebab


En sinds zaterdag zijn we auto bezitters!!!! een mazda busje uit 1987 omgebouwd tot campertje. hij moet nog een beetje opgeknapt worden zoals je ziet maar we vinden hem nu al geweldig....hij heeft nog geen naam...iemand een idee??

mazda


13-7-2006Zoals we al zeiden...we zitten weer helemaal in het normale leven...overwerken en overwerken.
Afgelopen dinsdag zijn we naar de film/documantaire "march of the pinguins" geweest. Mooi!!! en ook al zullen we deze pinguins niet zien als je naar Antartica gaat ( verkeerde hoek) toch hebben die beelden van die ijsmassa's ons weer lekker gemaakt.
Verder krijgen we binnenkort gezinsuitbereiding!!! er zitten ergens twee oude ratjes te wachten op iemand die ze nog eventjes wil vertroetelen. En dat willen we wel ( rudi heeft eerder ratjes gehad). De foto's volgen.
9-7-2006We zijn dus aan het sparen voor deel II van "bolletjeom" en willen jullie wat Spaar Tips meegeven. Omdat sparen niet het leukste is om te doen proberen we er een beetje een sport van te maken.
8-7-2006De camper kopen is een weekje uitgesteld. Hij moet nog door de APK. Wordt vervold dus. En nog maar 1 dagje en dan is het voetbal afgelopen.....ik kijk er naar uit ;-)
We hebben er Litouwen bij! Al 83 landen( zie lijstjes)
6-7-2006We kunnen nu echt zeggen dat we helemaal geaclimatiseerd zijn. We hebben nooit meer ergens tijd voor, Krijgen de agenda's niet op elkaar afgesteld en zitten weer regelmatig over te werken. We liggen in de clinche met de KPN en de Delta Lloyd. Het valt niet mee in dit overgereguleerde landje. Ik kreeg mijn aanvraag voor toestemming voor mijn medicijnen ( had ik al eens gezegd dat ik dat belachelijk vind...) weer terug. Het was het verkeerde formulier. Er stond Agis boven....de inhoud was overigens helemaal hetzelfde. Maar ik kon de handel dus weer opsturen naar het ziekenhuis zodat de arts nog eens zijn handtekening kon zetten. Na al deze vertraging is het te hopen dat mijn medicijnen op tijd binnen zijn.
Verder weten we binnenkort dus of "onze" camper ook van ons word. We storten ons dus in dingen als verzekeringen en belastingen waar we geen bal van snappen. Om nog maar niet te spreken over dat irritante onzekere gevoel omdat we nog nooit eerder een auto hebben gekocht. We hopen dan ook heel hard dat we geen kat in de zak kopen.
Dit weekend weten we dus meer....spannend!
ps. We hebben er Zuid-Korea bij
4-7-2006En IJsland en de Arabische Emiraten!!!
De OPDRACHT VAN VANDAAG:
Het is snik heet vandaag. Maar het is niet te warm om een leven te redden!! Doe je goede daad van de dag en red die wesp uit je cola! geef die mier te drinken of help die vlieg ontsnappen voordat hij zich een hersenschudding vliegt tegen het raam!
3-7-2006Weer 3 landen er bij. Portugal, Nigaragua en Ethiopie!!
1-7-2006Dit weekend krijgen we bezoek van Diana uit Duitsland. We hebben haar ontmoet in Maleisie en een kamer gedeeld in Singapore. In amersfoort is dit weekend een straattheater festival en het is mooi weer. Dat moet dus wel een leuk weekend worden!
Zoals jullie misschien al hebben gezien ( bij "lijstjes") krijgt onze site veel internationale bezoekers en zijn we nu landen aan het sparen. We hebben er weer een nieuwe bij HONDURAS!!!
30-06-2006een LIJSTJE...

onze top 5 musea
1 Te Papa, Wellington. N-Z
2 Museum of natural history, Ulan Bator, Mongolia
3 Tuol Sleng, Phnom Phen, Cambodja
4 Tate, London
5. National Museum, Sydney, Australia

28-06-2006 Wij zijn zo dol op lijstjes!!! de site staat er vol mee. lijstjes voor het budget, meeneemlijstjes, vacinatielijstjes, voorbereidingskosten, sponsorpotjes.....
Maar ook minder nuttige lijstjes zoals top tienen. Onder het kopje "LIJSTJES" vind je die nu terug.
Onze trots op die pagina.....en overzicht van de landen van onze site bezoekers, al 72 landen!!! We willen ze allemaal!
27-06-2006Vandaag hebben we 2 grote stappen gezet. We hebben een aanbetaling gedaan voor onze eerste echte auto!!!!! ok, het is een camperbusje uit 1989 en we moeten hem nog wat bijwerken, maar toch. We zijn dus binnenkort ook vervuilers ;-)
En we zijn vandaag in ondertrouw gegaan. WAT!!! trouwen?!?!? Eh, ja. We willen een aantal zaken geregeld hebben en trouwen is de snelste, goedkoopste en beste manier om alles afgedekt te hebben voor als 1 van ons komt te overlijden. Natuurlijk vinden we elkaar ook lief. Ergens volgende maand gaan we dus met 2 getuigen op maandag ochtend naar het gemeentehuis
23-06-2006Wij behoren tot die kleine groep nederlanders die geen auto heeft. Nooit gehad en nooit echt gemist. We wonen in een stad en alles is te fietsen.
Maarja, nu komt die behandeling er aan en zou het wel fijn zijn als je een beetje vlot in het ziekenhuis kan komen als dat nodig is. Begin deze week begon het idee " autotje" dus te spelen en morgen gaan we kijken naar een Camper...!logisch? voor de meeste mensen niet maar reizigers zullen de gedachte omslag misschien wel begrijpen. We hebben een paar leuke busjes gezien waarmee je ook best je booschappen kan doen. Wordt vervolgd.....
21-06-2006 Nog een lijstje.....
Het zijn vaak de kleine plaatsjes die je het beste de sfeer van een land laten proeven vandaar:

Jeroens dorpen en gehuchten TOP 10
1. Malealea. in Lesotho
2. Tofo. In Mozambique
3. Moni. Indonesie
4. Ezelwini. Swaziland
5. Sapa en Baka. Vietnam
6. Yangshuo. China
7. Pai. Thailand
8. Okarito. Nieuw- Zeeland
9. Coober Pedy. Australie
10. Agnes Water. Australie.

Dus voor iedereen die zich verveeld.....ga maar eens lekker "googelen" met deze namen!!
18-06-2006 Een Hepatitis behandel update:
De datum is geprikt....bijna letterlijk ;-)
Op 10 augustus krijg ik cursus spuiten zetten! en dan gaan we dus van start. Gister eens rond gekeken op forums van de patienten vereniging en dat viel zwaar tegen. Ik hoop dat ik bij de lucky few hoor die maar 2 dagen per week hondsberoerd is. Ik had ook geen rekening gehouden met een herstel periode van 3 tot 6 maanden NA de behandeling en ook nog nooit iets gehoord over de afkickverschijnselen. Ons plan om dus mid/eind 2007 te vertrekken voor deel 2 van de wereldreis is misschien ietsje te optimistisch, maar dat zullen we wel zien. Financieel moet het in iedergeval wel goed komen in die periode want ik schijn toch terug te kunnen vallen op een ZW uitkering. Nu morgen de WAO herkeuringsarts er nog even van overtuigen dat ik niet voor Jan L.. in de WAO zit...zucht.
17-06-2006 Gisterochtend liep ik de deur uit om naar mijn werk te gaan. Ik zeg "goedemorgen" tegen de meneer van de plantsoenendienst. Meneer zegt "goedemorgen, mevrouw....gaat u boodschappen doen of lekker naar een vriendin?". Dus ik zeg "eh, nee...ik ga werken". De reactie van de meneer van de plantsoenendienst:
"weet u, mevrouw...werken...daar gaat veel te veel vrijetijd in zitten!"
tja, je kan de man alleen maar gelijk geven, toch?
15-06-2006Tijd voor een lijstje...

top 10 natuurbestemingen Rudi
1. Bako NP vooral om de neusapen ( borneo)
2. Khoa Yai NP, Gibbons, wilde asiatsche olifanten en wilde honden ( thailand)
3. Hluhlwuwe- Umfolozi NP, It's Africa! ( in zuid afrika dus)
4. Karstgebergte, zuid China
5. Bromo vulkaan in Indonesie
6. Halong Bay, in Vietnam
7. Rainforest rond Pai ( thailand)
8. Wild coast in Zuid Afrika
9. Australie, al die springdingen en gekleurde vogels
10. Roturoa, Nieuw Zeeland

Oja en bij de landen info vind je onze nabeschouwing overCambodja
12-06-2006 Vandaag hebben we onze geliefde gekke belg moeten laten in slapen. We zullen hem missen!

DALI

12-06-2006 Er is een
verslag van het Overlander Reunion Weekend!!, En de fotos
11-06-2006 een THUIS VERSLAG:
Even een update over het Hepatitis C behandelplan......
De officiele uitslag heb ik nog niet maar afgelopen week heeft mijn arts me een paar uitslagen gegeven toen ik in het ziekenhuis was voor een onderzoek. Ik heb de vorm die goed te behandelen is met het 6 maanden programma waarbij er een redelijk goed slagingspercentage is. Normaal adviseert hij dan om de behandeling wel te doen. Hij vind alleen dat ik geen keuze heb en het MOET doen omdat mijn lever toch al behoorlijk beschadigd is. Deze behandeling kan dat beschadigingsproces stoppen.
Nou, daar ben ik dan klaar mee. Ik zou blij moeten zijn dat ik eventueel genezen kan worden na bijna 20 jaar rondhobbelen met deze ziekte......en toch zie ik erg op tegen de behandeling en had ik stiekem gehoopt dat die niet hoefde.
Volgende week heb ik weer een afspraak in het ziekenhuis en gaan we een behandeplan opstellen en er moet toestemming gevraagd worden aan de verzekering ?!?!?! Waarschijnlijk starten we in Augustus.
Deze week dus maar eens gaan uitzoeken hoe ik financieel rond ga komen in die periode aangezien werken niet mogelijk is en ik ook nog geen recht heb op een WW uitkering. ( had ik niet de afgelopen 2 jaar in het buitenland moeten zijn ;-) )
Zover het nieuws over Rudi.....en met Jeroen???? met Jeroen gaat alles "z'n gangentje" zoals ie dat zelf altijd zegt.

10-06-2006Even een fototje van onze "overlanders reunion" van vorig weekend"
08-06-2006Onze "SITE VAN DE WEEK": We kwamen er achter dat ons idee om toileten te fotograveren onderweg niet helemaal origineel is.
www.waarishettoilet.com is een site van 2 reizigers die met het zelfde idee zijn gekomen.......Er zitten echte monsters tussen!
06-06-2006 We hebben een ongelooflijk leuk weekend gehad. Foto's van de Overland reunion zijn hier te vinden.( verhaal komt later deze week)
Vorige week heb ik geprobeerd de laatste foto's van onze reis er op te zetten. Helaas is dat voor Thailand nog niet gelukt maar er zijn wel een paar foto's van ons baby bezoek aan Maili in Manchester.
02-06-2006 Dit weekend gaan we naar de camping! Met 20 mensen die we niet kennen. Het enige wat we gemeenschappelijke hebben is een lange reis om de wereld in 2005. Dat moet dus wel gezellig worden!
Dus geen updates dit weekend op de site.....wat kan je doen als je je verveelt ( wat ik niet verwacht)??? Laat eens een bericht achter in ons gastenboek want we zijn erg benieuwd wie al die mysterieuze bezoekers zijn de we de laatste weken mogen verwelkomen op onze site. En als je niet weet wat je moet schrijven....wat dacht je van een top 3 van je favoriete bestemmingen?
01-06-2006 gaan ze een stapje verder. Hier vragen ze om je boek achter te laten voor de gelukkige vinder. Via deze site kun je in de gaten welke reis je boek aflegt en waar je andere boeken kunt vinden
Op www.bookcrossing.nl vind je alle informatie in het nederlands.
Er zijn van ons al 2 boeken op reis...en er zullen er nog vele volgen.
30-05-2006Ha! de webmaster is op bezoek geweest en heeft me een knopje op mijn site laten zien dat ik nog niet kende....
ik kan dus zien "wie" er onze site bezoekt. Afgelopen zondag hadden we bezoekers uit:China, Duitsland, USA, Belgie, Denemarken, De filipijnen en natuurlijk Nederland!
Ik ga dus maar eens wat doen aan de engelstalige kant van deze site!
So, for all you english speaking/reading folks......I've started updating your part of our website!
29-05-2006Onder het motto " beter laat dan nooit" ( wat we nu misschien beter kunnen veranderen in "beter nooit dan laat" ) kun je ons radio optreden bij BNN terug horen van een maand of wat geleden. Klik op onze blije zon!
28-05-2006We hebben van alles meegesleept op onze reis dat terug te vinden is op de meeneemlijst. Maar wat hadden we nu echt nodig en wat hadden we net zo goed thuis kunnen laten? We hebben dus nog eens kritisch gekeken naar onze meeneemlijst en geven hier onze mee-ning
27-05-2006 Op veler verzoek is het reiskostenoverzicht bijgewerkt met de dag uitgaven.......
Tjongejonge...wat een luie aanstaande reizigers die niet eens zelf een rekenmachine kunnen hanteren ;-)
Ach het heeft mij weer een dag van de straat gehouden!
26-05-2006Vandaag hebben we onze eigen opdracht voltooid. Lekker een dagje naar Utrecht geweest ( in de regen..haha) en de telefoons thuisgelaten!
Kom je thuis staat je voicemail vol...haha. Nog maar net terug in Nederland en nu al onmisbaar, Ahum
24-05-2006Een OPDRACHT:
Leef je eens in in een wereldreiziger: Wij hebben tijdens onze hele reis minder dan 10 keer getelefoneerd.....heerlijk
Morgen is het Hemelvaart, een extra vrije dag dus voor jou. Maar voor je mobieltje is het echt al heel lang geleden dat ie voor het laatst een vrije dag had. Ga de komende dagen dus iets leuks doen buiten de deur en laat je telefoon thuis!!!!
Geef jezelf vrijheid kado.
21-05-2006 Tijd voor een lijstje....

Onze favoriete STEDEN
1 Beijing ( oftewel Peking)
2 Hanoi ( in Vietnam)
3 Sydney (Jeroen), Moskou (Rudi)
4 Kuching (Jeroen), Kuala Lumpur (Rudi)
5 Moskou (Jeroen), Sydney (Rudi)
6 Yogjakarta (Jeroen), Kuching (Rudi)
7 Ulan Bator (Jeroen), Phnom Phen (Rudi)
8 Hongkong (Jeroen), Hanoi (Rudi)
9 Ho Chi Minh city(Jeroen), Hongkong (Rudi)
10 Manchester

20-05-2006 vorige week zaterdag zijn Jan en Andre van www.wereldontdekkers.nl bij ons op bezoek geweest met Robin. De beer die het hart van onze Louche getolen heeft. Hier de foto van deze blinddate19-05-2006 Natuurlijk komen we met de volgende link minstens 2 jaar te laat....maar toch.
www.aroundtheglobe.nl is een site vol informatie over backpackers ( waar er velen van zijn). Maar deze site heeft een forum met een appart hoekje voor de ouders van reizigers! Dus alle Nieuwsgierige en bezorgde vaders en moeders kunnen daar hun hart luchten!
17-05-2006 de "SITE VAN DE WEEK"!
Een kennis van Jeroen heeft een heel leuk hotelletje in Zwitserland in een prachtig ski en wandel gebied en ook nog eens niet duur! Ga dus eens kijken op www.pension-waldhotel.ch
15-05-2006 Waren we toch mooi vergeten om de laatste reisverhalen op de site te zetten. Beter laat dan nooit, toch? ga naar:reisverslagen 14-05-2006 we hebben het hoofdstukje geld bij de voorbereidingen aangevuld.
13-05-2006 Een thuisverslag: wat hebben we de afgelopen tijd mee gemaakt?
Vorig week vrijdag bij bevrijdingspop in Almere geweest. Zaterdag in Groningen en Zondag in Snakkerburen/Leeuwarden. We reizen dus nog steeds. Afgelopen donderdag ben ik ( Rudi) in het ziekenhuis geweest om te praten over een mogelijke behandeling voor de Hepatitis C. Komende maand moet ik terug komen voor een aantal onderzoeken. Half juni krijg ik de uitslagen. Wat het ook zal zijn, ik zal er niet blij mee zijn. Als ik behandeld kan worden moet ik er op rekenen dat ik 6 tot 12 maanden goed ziek zal zijn ( met onduidelijk resultaat) en als ik niet behandeld kan worden blijf ik de rest van mijn leven ziek. Afijn, we moeten afwachten.
Jeroen botste gister weer eens met het "nederlandse". Op het drukke station Amersfoort kun je zelden je fiets kwijt. Jeroen had zijn fiets dan ook naast een vol rek gezet. Reden voor de politie om hem te verwijderen. Vandaag kon hij hem ophalen ( en betalen). Tot zijn verbazing stonden er alleen nieuwe fietsen. " ja, die ouwe nemen we niet mee want die worden toch niet opgehaald". Een oude gammele stationsfiets heeft dus toch voordelen!

11-05-2006 We staan in een boek!!! jaja, van de 246 pagina's is een halve pagina aan ons gewijd, met foto en al! Dus ga hem kopen, lenen of lezen....! het boek heet: Hoe word ik wereldreiziger en is geschreven door Marcel Ganzevoort van www.reisomdewereld.nl. Via die site kun je het boek bestellen ( isbn:978-90-209-6466-0)
10-05-2006 Wist je dat... dat de mens voor 50% genetisch gelijk is aan een banaan????
08-05-2006Onze link naar de "SITE VAN DE WEEK"! van vorige week bleek niet te werken...bij deze dus de goede versie
Wil je, net als wij, verblijven bij de akha's in Thailand? Dat kan! onze begeleider ( Jems) is een guesthouse begonnen www.akhajulyaguesthouse.com
Wil je meer weten over dit vriendelijke volk kijk dan eens bij onzefotos,reisverslagen. of hier.
07-05-2006Hier een heel bitter stukje uit de elsevier over wereldreizigers....het is even slikken maar ook hij mag een mening hebben.....(phew)05-05-2006 Een opdracht voor jullie: Op reis zijn we lichtelijk geobsedeerd geraakt door WC's. We hebben ruim 80 toiletten op de foto en zijn van plan om ons eigen toilet daarmee te behangen. Nu is 80 nog niet voldoende dus daarom voor jullie de volgende opdracht: Maak een foto van je WC ( thuis, op het werk of allebei) en mail die naar ons
bolletjeom@hotmail.com
Over een tijdje volgt dan hier de foto van onze WC maar nu eerst een paar voorbeeldjes.

Hundertwasser N-Z hogenood flores uitzicht N-Z curio bay N-Z
03-05-2006 En dan is het nu tijd voor Rudi's lijstje!

Rudi's bezochte landen top 10.
1. Borneo ( dus Maleisie) om de natuur
2. Vietnam om het eten en de bergvolken.
3. Lesotho. om de mensen en ons project.
4. Mozambique
5. China
6. Zuid-Afrika
7. Mongolie
8. Australie
9. Indonesie
10.Thailand


01-05-2006we hebben een "SITE VAN DE WEEK"!
Wil je, net als wij, verblijven bij de akha's in Thailand? Dat kan! onze begeleider ( Jems) is een guesthouse begonnen www.akhajulyaguesthouse.com
Wil je meer weten over dit vriendelijke volk kijk dan eens bij onzefotos,reisverslagen. of hier.
En de site is weer wat uitgebreid. Bij de landen info vind je onze nabeschouwing overAustralie
30-04-2006 WAT STAAT ER OP DE FOTO?? ( de Quiz van 27-4)
Eerst eventjes wat het niet is: het zijn geen dobbers, geen kralen en niet een of ander spelletje.
We hebben de foto genomen in Yogjakarta, Jakarta, Indonesie. Op de vogeltjes markt. Dit zijn namelijk DUIVENFLUITJES!!! jaja, Ze binden zo'n fluitje op de rug van de duif tussen de vleugels. Als de duif dan leuk fladdert dan fluit ie. Dat vinden ze mooi in Indonesie. De fluitjes zijn er in verschillende toonsoorten en ze laten de duiven dan in groepsverband vliegen.
Even iets anders...Vandaag precies 2 jaar geleden begonnen we aan onze reis. Met de trein naar Moskou. En vandaag een jaar geleden zaten we in Mozambique.
29-04-2006 EEN LIJSTJE!!!

Jeroens bezochte landen top 10.
1. Mongolie. Om de mensen en het landschap.
2. Lesotho. om de mensen en ons project.
3.China. Om de cultuur en het is er zo totaal anders.
4. Indonesie
5. Mozambique
6. Vietnam
7. Borneo/ Maleisie
8. Zuid-Afrika
9. Cambodja
10.Australie


27-04-2006 De eerste opdracht voor jullie is eigenlijk meer een soort Quiz. Wat zie je op de foto, waarvoor wordt het gebruikt en in welk land is deze foto genomen? je mag reageren in het gastenboek of stuur een mailtje naar bolletjeom@hotmail.com.26-04-2006 Net op een verjaardag geweest en nu broeien er plannen om in Egypte te gaan duiken......hmmmm
25-04-2006In Nederland zijn heeft zo zijn voor en nadelen zoals we afgelopen week al hadden laten zien. Maar er zijn ook hele normale dingen waar je gewoon weer even aan moet wennen. Een aantal verraste ons.

Rare dingen in Nederland.
de eerste keer telefoneren.
rechts rijden viel echt tegen
sms'en
een zere kont van het fietszadel
De herrie...iedereen spreekt nederlands dus versta je ook alles.

23-04-2006 We hebben het laatste restantje uit ons SPONSOR POTJE overgemaakt naar Lesotho.
We hadden nog €320 over. Tijdens ons project in Lesotho zijn we betrokken geraakt bij hun HIV projecten. Toen was ons geld echter meer bedoeld voor de bosbouw en andere agriculture projecten. Het HIV project verdient echter ook steun. Aids heeft in Lesotho gelukkig nog niet zo veel slachtoffers gemaakt. "Slechts" 1 op de 10 mensen is HIV-besmet. In de Malealea vallei is men zich er zeer van bewust dat het veel goedkoper is om 1 moeder in leven te houden dan om voor 5 weeskinderen te zorgen ( en dan hebben we het nog niet eens over het emotionele en sociale vlak).
Ook de Regering van Lesotho snapt dit ( in tegenstelling tot de regering van bijvoorbeeld Zuid-Afrika) en betaald 90% van de medicijnen. Toch is 10% vaak nog te veel om zelf te betalen voor de bevolking van het armste land van Afrika. Op dit moment proberen deze mensen, die de medicijnen hard nodig te hebben, geld daarvoor te verdienen door middel van een kaarsen-maak project, een fruit-droog project en een eier-productie project. Daar gaat ons geld dus heen en we hopen dat onze sponsors zich kunnen vinden in onze keuze,
21-04-2006 Wat heeft de hele reis ons nu eigenlijk gekost? Het
reiskostenoverzicht is voor de laatste keer bijgewerkt.
20-04-2006 "Lang zal IK Leven...hieperdepiep".
Vandaag tijd voor een grote onthulling...( tromgeroffel)...want hoe oud is Rudi nu eigenlijk???
Vanaf vandaag tel ik 33 hele lentes! Oprechte deelneming wordt gewaardeerd ( felicitaties ook)
19-04-2006

De nadelen van in Nederland zijn:
Agenda's
Afwassen en andere huishoudelijke taken
Kale bomen
Je voeten weer in representatieve schoen proberen te proppen
Het ondoorzichtige woud van telecomaanbieders


Oja, en de links zijn bijgewerkt en opgefrist....
17-04-2006 2e paasdag, wat doen de bolletjes dan? Mailen met mensen die antartica ervaring hebben! En nog maar eens wat dozen uit pakken. Al uitpakkende kwamen we met een volgende lijstje:

De voordelen van in Nederland zijn:
Lekker Brood
Veilig kraanwater
Je eigen bed
de kat
Verwarming
En dat was het wel zo'n beetje......


16-04-2006 VROLIJK PASEN!!!
15-04-2006 Even een site waar we iedereen op willen wijzen die van budget-overnachten houdt en de nederlandse natuur. Voor maximaal 19 euro heb je een bed!
De natuurvriendenhuizen van Nivon.
14-04-2006 Iets meer dan 2 maanden zijn we nu terug. Volgend weekend gaan we er dus eens lekker tussen uit! Daar zijn we aan toe! De afgelopen maanden waren hectisch. Huisje zoeken, vinden, opknappen, verhuizen en inrichten. En allebei een baan gezocht en gevonden. Jeroen is sinds deze week aan de slag bij zijn vorige werkgever maar dan op een andere locatie. Tussendoor hebben zowel Rudi's moeder als de kat in het ziekenhuis gelegen dus daar zijn we ook druk mee geweest. Met beide gaat het nu redelijk dus we zijn weer wat vaker thuis. En dan komt het toch wel hard aan...die saaiheid van het nederlandse bestaan. Dus zijn we lekker de reisfoto's aan het ordenenen en herinneringen aan het ophalen.
16-03-2006 Een serie met nieuwe fotos uit Nieuw-Zeeland en Bangkok zijn gepost. Ook zijn er nieuwe borden toegevoegd en is er weer aan de Bever opdracht gewerkt. [DdQ]
08-03-2006 Maandag 13 maart mogen we bij het BNN radioprogramma "weg met BNN" ons verhaal komen vertellen (Radio 1). Je kunt ons voor schut horen gaan tussen 20.00 en 21.00
03-03-2006 Zo, we staan alweer 3 weken op nederlandse bodem. Dit weekend verhuizen we naar ons eigen flatje. Rudi is al een week bezig in haar nieuwe baan en Jeroen moet het uitzendburo van zich afslaan. We mogen dus niet klagen. Maar sneeuw is wel erg koud!
12-02-2006 We zijn terug in Nederland!
DEEL 1 van onze droomreis is ten einde. Sommige mensen hebben ons gevraagd wat we anders gedaan zouden hebben op deze reis. Ons antwoord: Niet thuis komen in de winter! We hebben het koud!! Ook hebben we nog geen huis of baan maar we hopen dat dit allemaal snel in orde komt.
Wat gebeurt er nu met de site zul je misschien denken?
Onze site blijft actief. Binnenkort komen er de laatste foto's en verhalen op te staan en gaan we jullie op de hoogte houden van onze inburgering. We zullen voor andere reizigers een aantal hoofdstukken bij de voorbereidingen uitbreiden met onze bevindingen.
Verder zijn we bezig met een leuk, interactief idee om onszelf en jullie zo nu en dan af te leiden van de werkelijkheid en weg te laten dromen.....
Over (hopelijk) niet al te lange tijd hopen we te beginnen aan DEEL 2 van onze wereldreis en daarover kun je hier ook alles lezen.

Tot later!
Groetjes rudi en jeroen
04-02-2006 Enkele van de laatste verhalen uit Nieuw-Zeeland. [DdQ]
01-02-2006 We genieten in Bangkok van alle drukte om ons heen. Nog maar 9 dagen en dan zit deel 1 van onze geweldige reis erop. Om onszelf dit grote verdriet te doen vergeten shoppen we ons een slag in de ronte en eten de hele dag fantastische thaise gerechten. Voor iedereen die denkt dat we nu eindelijk aan alle regen van Nieuw-Zeeland zijn ontsnapt........eehh, niet dus! Ook in Bangkok regende het gister maar hier kan je tenminste schuilen en een annanasshake drinken!
29-01-2006 8 nieuwe verhalen uit Nieuw-Zeeland. [DdQ]
21-01-2006 3 nieuwe verhalen uit Nieuw-Zeeland. [DdQ]
12-01-2006
We zijn het eventjes helemaal zat! Het regent hier vrijwel continue en dat is niet handig in een land waar alle atracties buiten in de vrije natuur zijn. Alle dingen waar we naar uit kijken vallen in het water. Onze bus begint te voelen als een veel te kleine kinderkamer waar wij vader en moedertje in spelen......Zaten we maar in nederland, tussen 4 muren met een verwarming.......of....misschien toch maar niet....
05-01-2006 In foto album 20-Chinglish waren niet alle fotos zichtbaar. Dit is inmiddels opgelost.
Daarnaast zijn er 7 verhalen uit Nieuw-Zeeland geplaatst en weet je ..... datjes toegevoegd. [DdQ]
01-01-2006

We wensen iedereen een extreem gelukkig nieuwjaar!!!!


Nu iedereen midden in de goede voornemens zit en uiteraard super positief gestemd is willen wij kijken of we daar misbruik van kunnen maken. 10 Februari komen we namelijk thuis en dan start de actie

" HELP RUDI EN JEROEN DE WINTER DOOR!"


Wij arme sloebers hebben echt helemaal niets meer en hopen dan ook dat iedereen eens wil kijken wat in nog op zolder heeft liggen of aan connecties heeft.

Ons verlanglijstje:

  • Een baan ( of twee, en het maakt in eerste instantie echt niet uit wat)
  • Een huis ( of iets wat er op lijkt)
  • Een fiets voor Jeroen
  • Een internetaansluiting die we mogen gebruiken zolang we nog dakloos zijn.

En ALS we dan iets van een huis hebben....:

  • Een kookstel/gasfornuis/oven
  • Een koelkast
  • Een computer/laptop. ( de oude is letterlijk gesmolten)
  • Een magnetron
  • Kledingkast
  • Een videorecorder ( absoluut niet noodzakelijk maar als iemand er nog eentje over heeft...)

Uiteraard willen we voor alle bovenstaande dingen een tegenprestatie/ vergoeding leveren.
Mail ons dus als je ergens mee kunt helpen en we komen er dan wel uit.

Alvast bedankt!!!!