welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

de zak van Nicolaas

 

De zak van St. Nicolaas

Ga gelijk kijken bij:
De Opdrachten
Geslaagde Opdrachten
Gesteunde Projecten

Laatste update 10 augustus 2008

Ontvangen opdrachten: nu 27
Geslaagde opdrachten: 23 en 2 half         mislukte opdrachten: 2 en 2 half       
nog uit te voeren opdrachten: 0   
aantal Bestedingen: 9

Verwachte opbrengst als alle opdrachten slagen was:  € 828,00 + $200  Ik leg zelf € 250,00 bij
Totaal heeft Nicolaas € 1083,00 + $200 te besteden.
Na aftrek van de mislukte opdrachten bleek dat € 1127,- te zijn.  Hij heeft al € 1099,25 uitgedeeld en hij heeft nog € 27,75 om uit te geven, dit bedrag zit nu in het potje van nicolaas dat hij in 2009 gaat uitgeven.

Verantwoording van het uitgegeven geld lees je bij:

cent voor cent verantwoording

 
 
Sinterklaas 'Sinterklaahaaas...wie kent hem niet...'
Ieder Nederlands kind is opgegroeid met de goedheiligman die cadeautjes kwam brengen. En we keken er allemaal naar uit!
En is er iets leuker dan zomaar iets krijgen???  Nou.....weggeven is ook heel leuk!!
Dit hebben we ontdekt tijdens onze Wereldreis DEEL 1. Toen hadden we een Sponsorplan  om geld in te zamelen voor onze vrijwilligers-projecten. Dit was een groot succes.
Het Sinterklaas spelen is zo goed bevallen tijdens de vorige reis dat ik het deze reis graag weer zou doen!
Deze reis heb ik echter nog geen vastliggende vrijwilligersprojecten. Ik weet wel dat het heel makkelijk is om geld goed te besteden aan locale initiatieven waar je tegen aan loopt.
 

St. Nicolaas

Helaas kan Sinterklaas zelf niet mee met mij op reis want hij heeft in December een afspraak in Nederland dus heb ik een vervanger gezocht!
Daarom nu hier...TADATADA......de weldoener op wereldreis....
st. NICOLAAS!!  

Jammer genoeg is mijn Nicolaas platzak dus moet hij nog even hard werken voordat hij cadeautjes kan gaan uitdelen. Hij wil gaan proberen geld te verdienen door het uitvoeren van
OPDRACHTEN. Hij gaat graag op de foto dus daar kunnen jullie met het bedenken van een 'Opdracht voor Nicolaas' gebruik van maken.
Met het verdiende geld wil Nicolaas schoolmaterialen kopen, bedreigde diersoorten steunen, weeshuisjes helpen en nog veel meer.
 

 HOE WERKT HET???  Mail Nicolaas
stap 1:verzin een leuke opdracht:
De bedoeling is dat jullie Nicolaas een opdracht gaan geven en daar een bepaald bedrag als beloning tegenover stellen.
Even een paar voorbeeldjes van leuke opdrachten: Maak een foto van Nicolaas in Las Vegas, onder een Mexicaanse hoed, met een straathond in thailand etc etc. Ook lang lopende opdrachten zoals: fotografeer alles dat met 'de brandweer' te maken heeft vind Nicolaas leuk.
Kijk ook eens bij de
opdrachten  van de vorige reis voor insipratie!
Ik moet wel even waarschuwen dat Nicolaas een beetje een verwend joch is want voor minder dan € 5.00 per opdracht komt ie zijn hangmat niet uit!
En het is ook wel prettig als de opdrachten te doen zijn en ook op de route liggen.

Mail NicolaasGEZOCHT:....Zakkenvullers!!!!
stap 2: Je vind dit dus een goed idee om de zak van st.Nicolaas te vullen?!? Mooi dan is het nu de tijd om Nicolaas ook echt die opdracht te gaan geven! Er zijn een paar mogelijkheden: Je kunt je opdracht kwijt in het Gastenboek of je kunt mailen naar http://home.introweb.nl/r/rudi/nl/nicolaas/bolletjeom@hotmail.commailto:bolletjeom@hotmail.com
Vermeld je naam, emailadres, de opdracht en het bedrag dat er tegen over staat.

stap 3: Betalen:Je kunt de donaties over maken op de speciaal geopende rekening: Rekening 12.34.53.720 ten name van R. Brons te Amersfoort
Uiteraard is het ook mogelijk om te wachten met storten totdat de opdracht voltooid is. Het kan natuurlijk zo zijn dat je er geen vertrouwen in hebt dat het gaat lukken.

Waar gaat het geld naar toe??
St. NicolaasNicolaas gaat (in overleg met mij) het geld besteden aan goede doelen onderweg. Tijdens de wereldreis Deel 1 hebben we gemerkt dat je tegen heel veel goede locale initiatieven oploopt. Mijn voorkeur gaat er naar uit om zelf spullen aan te schaffen ipv geld in een potje stoppen.
Omdat jullie misschien geen idee hebben waar het geld zoal naar toe zal gaan vertel ik hier welke projecten ik denk/hoop te gaan steunen.
In Guatamala heb ik mijn oog laten vallen op een heel kleinschalig project dat hoopt meer kinderen naar school te sturen en ze daar ook wat goede voeding te geven.Ninos del lagos, San Pedro ligt bij het meer Atitlan en dat stond sowieso op ons programma. Angel Notion zit in Playa del Carmen in Mexico en steunt scholen maar ook een kliniekje.
Op Borneo ga ik een Orang Utang opvangcentrum (Sepilok) bezoeken. Hier kan ik een dier adopteren of een onderzoeksproject steunen.
Niet al het geld dat NICOLAAS gaat verdienen gaat naar projecten die ik van te voren ken. Ik wil ook de mogelijkheid houden om tijdens het reizen onverwacht schooltjes en weeshuisjes aan te doen.

De cent voor cent verantwoording van NICOLAAS

BEN JE EEN BEDRIJF?
Een bedrijf kan "De Zak van st. Nicolaas" ook sponsoren!
In ruil voor een bijdrage of product word je op de site vermeld met logo en link naar je site. Verder zeggen we op deze pagina nog iets aardigs over je bedrijf of product. Je kunt mailen naar http://home.introweb.nl/r/rudi/nl/nicolaas/bolletjeom@hotmail.commailto:bolletjeom@hotmail.com

 


 

Klik voor link naar eurosporvac Eurosporvac sponsort NICOLAAS met € 100.-. Waarvoor hartelijke dank!
Komt het vakantiegevoel al een beetje boven? Op de website van Eurosporvac vindt u alles voor een fijne vakantie op de mooiste campings. Wilt u lekker op pad met uw eigen caravan of huurt u liever een luxe bungalowtent of stacaravan?