welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Struisvogel op mijn bord

 

19-7 Oudshoorn.

Vandaag is het weer droog en een beetje zonnig. We rijden dus een kilometertje of 60 terug op de route en gaan naar een opvangcentrum voor apen. In een enorm stuk bos zijn apen vrijgelaten nadat ze in beslag zijn genomen. De meeste zijn huisdier geweest.
We worden rond geleid door een leuke dame en het is best wel ok. Het is een echt natuurlijk bos en het is heel erg groot. Geen enorme hekken ofzo om de dieren tegen te houden om te vertrekken. Sterker nog. De natuurlijke apen komen het park binnen om mee te eten van de fruittafels. Veel van de gerehabiliteerde apen hebben hun natuurlijke gedrag geleerd van deze bezoekers.
We kunnen bij een aantal heel dichtbij komen. Voor mij is het gewoon wel een gek gezicht om een ringstaart Maki naast een Gibbon te zien die in Azië thuis hoort.
Maar ze zijn hier in ieder geval een stuk beter af dan bij mensen thuis in hokjes.
Omdat de apen hier ook gemend zitten leren ze ook elkaars gedrag. Zo zit de Gibbon te zonnen zoals de Maki’s dat doen. Een gek gezicht.

Op de parkeerplaats kopen we een pannenkoekje voor 50 cent bij een extreem dikke meneer in een heel erg klein caravannetje.  En dan gaan we weer rijden. We zijn op zoek naar een plek waar ze kajakken verhuren omdat we zin hebben in een wateractiviteit.
Bij een rivier die uitmondt in de zee is een bedrijfje dat kajaks verhuurt. De open variant waar je met z’n tweeën in moet. Een must want mijn schouderblessure is nog steeds niet helemaal over dus alleen is geen optie. Nico mag dus achterin het zware werk opknappen terwijl ik op de voorboeg mijn best doe om een beetje fatsoenlijk mee te peddelen.
We steken onder de brug door en gaan de rivier omhoog. Al snel hoor je de weg niet meer en is alles mooi groen. Bij een strandje leggen we aan en denken we even op te warmen in de zon. Maar het waait stiekem toch best hard. We vragen ons af hoe veel verder omhoog we zullen aangezien we tegen de wind en stroming in ook weer terug moeten.
We gaan dus nog maar een klein stukje verder en keren dan om. En de terugweg was te doen. Wel zwaarder dan heen en een zandbank of twee over het hoofd gezien waardoor we als een stel sukkels midden op de rivier bijna vast zaten. Lachen!

We rijden in een paar uur naar Oudshoorn. Ook deze route is weer prachtig. Van de groene kust over een mooie bergpas naar de kleine Karoo (semi woestijn).
De zon gaat bijna onder als we aankomen. We parkeren onszelf bij de openhaard en dan gaat Nico even snel boodschappen doen. Hij gaat struisvogelbiefstuk klaar maken. Wat kunnen we anders eten in de struisvogelhoofdstad van de wereld?
Hij heeft het eerder klaar gemaakt en ik heb er alle vertrouwen in dat het lukt. Vlees braden is niet mijn sterkste punt. De struisvogel is goed gelukt en ik kom nog maar weer eens tot de conclusie dat ik dit het lekkerste stukje vlees vind dat er te krijgen is op deze planeet!

Na het eten gaan we nog even poolen en kletsen we wat met andere gasten bij het vuur. Er is een interessante mix aan mensen neergestreken in dit hostel. En ze zitten niet vast aan hun mobiel. Het is bijna net als vroeger… echte gesprekken met echte reizigers ;-)

 vorig verslag

 volgende verslag