welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Gier op je kop

18-7 Knysna

Het heeft de hele nacht flink geregend het is buiten een grote waterpoel. Hinkstapsprong richting het ontbijt. Het blijft regenen. We waren van plan om Nature Valley Walk te doen maar dat gaat hem dus niet worden. We slapen vannacht in Knysna en dat is een uurtje rijden. We moeten dus een plan bedenken om de dat te vullen. We rijden wat en slaan af bij een olifanten sanctuary maar tegen de tijd dat we daar zijn komt het met bakken uit de lucht zetten. Ok, dus niet.

We rijden weer door en het lijkt te stoppen met regenen. En dan zien we een bord langs de weg voor een roofvogel ding. In de remmen en kijken! Over een half uurtje begint een vogelshow met rondvliegende roofvogels. Ach, waarom ook niet.
Naast ons zijn er nog 2 dames voor de show dus we krijgen heel veel aandacht. Eerst komt er een uil over vliegen die ons haar doet opwaaien. Hij komt ook op onze hand zitten. Machtig mooi om zo’n dier van dichtbij te bekijken.
Vervolgens volgen er nog een paar roofvogels en uilen en dan komt er een vale gier uit zijn hok. En die schreeuwt moord en brand. Het ziet er allemaal nogal gevaarlijk uit maar hij doet niet meer dan bedelen om voedsel omdat ie blijkbaar nog steeds denkt dat de valkenier een moeder is.
Alle dieren hier zijn overigens opgevangen omdat ze ergens eerder als huisdier gehouden werden. Bepaald gedrag krijgen ze er niet meer uit. De meeste dieren weten ze weer uit te zetten. We zien hier alleen de dieren waarmee dat niet lukt.
We mogen onder een balk gaan staan terwijl de gier recht op ons af komt gevlogen en boven onze hoofden land. Een gaaf gezicht.

In Knysna hebben we aan late lunch bij een chinees in de waterfront. Noodles zijn altijd lekker.
In een outdoor winkel koop ik een nieuwe koplamp. De vorige ligt nog onder een kussen in het hotel in Graaff Reinet (jammerrrrr).
We checken daarna in bij het hostel. Op de een of andere manier hebben we beide niet heel veel energie om iets te ondernemen dus lummelen we wat. Tot het een uur of 5 is en de zon doorbreekt. Ik motiveer Nico om in actie te komen en naar de baai te rijden nu er nog daglicht is.

We eten ’s avonds in een sjieke buurt maar in een vrij netjes geprijsd restaurant. Sushi en een mega machtig toetje. En dan maar weer terug naar het hostel waar niets te beleven valt. Dus dan maar vast de dekens opwarmen en verhalen tiepen.
Waarom ben ik in godsnaam in dit seizoen aan deze kant van de wereld? In Nederland ligt iedereen nu te puffen voor de barbeque.

 vorig verslag

 volgende verslag