welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

regenboog lodge

14-7 Graaff Reinet

We verlaten de Malealealodge en rijden richting Graaff Reinet. Lesotho uit gaat best vlot. Zo vlot zelfs dat we bijna de grens over slaan. We lopen naar het douane huisje en ik ben een beetje in de war. Dit lijkt Zuid-Afrika. Dus ik vraag het even en het klopt.
Huh? Waar is die van Lesotho dan?
Nou, een stukje terug en zo klein en onbeduidend hokje dat we hem gewoon over het hoofd hebben gezien. Dus eerst daar een stempeltje halen en dan eentje om Zuid-Afrika in te mogen. Ik hou altijd mijn hart vast met mijn veelvoud aan Zuid-Afrika stempels in mijn paspoort maar ik krijg gewoon een nieuwe. Nico moet echter even uitleggen wanneer hij van plan is het land te verlaten. Blijkbaar is 6 maanden binnen zijn op een studievisum prima maar mag je die niet even met 3 maanden verlengen bij de grens.
We rijden Zuid-Afrika in en het begint een beetje te regenen. Al snel regent het flink. En we hebben heel wat kilometers te maken. Het valt ook niet mee om onder deze omstandigheden uit te leggen aan Nico dat het hier in de semi-woestijn toch wel heel erg dor en droog is.
We rijden de hele dag door de regen tot ongeveer en kwartiertje voor Graaff Reinet. Bij de receptie van ons hostel wordt ons verteld dat ze de hele dag geen drup hebben gehad. Dat ze zelfs hopen dat er snel regent komt.

Ons hostel is bijzonder. Een straat vol huizen die allemaal tot 1 hostel behoren. Ze hebben allemaal vrolijke kleuren en de straat staat vol met cactussen. Wij hebben kamer Masai en die is niet zo heel kleurrijk. Maar het pleintje achter ons huis is compleet paars.
Ik heb eindelijk weer eens een beetje wifi dus ik kan met Jeroen appen.

We lopen even door het stadje voordat het donker is. Het is schattiger dan ik me herinner. Veel oude kleine witte huisjes met varanda’s enzo.
Het is eigenlijk te vroeg om te eten maar het begint te miezeren en we staan voor het enige restaurant dat we aanbevolen hebben gekregen. Dus we gaan gewoon naar binnen en denken lang na over wat te bestellen. Het restaurant heet Polka en ziet er van binnen ook weer heel leuk uit. En het eten was ook heel lekker.
Op de terugweg naar huis verdwalen we nog een beetje. Dat heb ik altijd in van die stadjes met een stratensysteem in vierkanten. En dan loop je hier ook nog eens in een nietszeggende woonwijk dus amper herkenningspunten. Gelukkig is het stadje klein. Na een leuke wandeling zijn we vroeg op de kamer. Ik schrijf wat verhalen terwijl Nico kijkt hoe kandidaten van Idols echt ongenadig afgezeken worden. Geen leuk programma.

 vorig verslag

 volgende verslag