welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Dag Nico!

 

21-7-2015 Kaapstad

De allerlaatste dag van onze trip. Nico lijkt een beetje sombertjes en komt maar langzaam op gang. Ik krijg hem nog net gemotiveerd om een stuk van de coastalwalk te doen om walvissen te spotten. De wind, een paar walvissen en een beetje zon maken hem verder wakker.
De walvissen die we zien zitten ver in de baai en het echte paarseizoen is nog niet begonnen dus heel erg actief zijn ze niet maar het blijft een mooi gezicht.

In iets minder dan 2 uur rijden we naar Kaapstad. Het laatste stuk is nog even goed concentreren want het waait heel erg hard en we rijden op een pas waar de wind het ons moeilijk maakt.
Bij Nico thuis zetten we alle foto’s op zijn laptop en dan brengt hij me naar mijn hostel.
Ik pak al mijn spullen uit en begin alvast met een wasje draaien terwijl Nico de auto mee neemt omdat hij nog een oude verkeersboete moet betalen bij het politiebureau.
Nico komt de autosleutel inleveren en we nemen afscheid van elkaar. We hebben een mooie trip gehad. En ik wens hem een fijne thuiskomst overmorgen!

En dan over tot de orde van de dag. Als ik wil eten zal ik boodschappen moeten doen. En ik houd mijn ogen open om te zien of ik een pedicure zie. Bij een pracht van een beautyparlour in Amerikaanse jaren vijftig stijl laat ik mijn teennagel plakken. Die nagel die zo ongelukkig is ingescheurd bij de watervalhike in Tsitsikamma. Iedere stap doet nu zeer omdat die nagel wiebelt.
Deze behandeling van 3 hele euro’s in een zeer goede investering.

De rest van de avond zit ik in de bar of op mijn kamer. Het stormt pittig. De regen komt met bakken uit de lucht en de wind giert werkelijk om het gebouw.
De volgende ochtend blijkt dat er 4 vrachtwagens om gewaaid zijn op de snelweg waar wij het gister al zo zwaar hadden.

 vorig verslag 

 volgende verslag