welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Cangoo Caves

 

20-7-2015 Hermanus


Het lijkt vandaag weer te gaan regenen. Gelukkig hebben we een indoor activiteit op het programma staan. De Cangoo Caves. Ik ben er ooit eerder geweest maar ik kan het me amper herinneren.
Geen enkel probleem dus om nog eens te gaan. Het is aangenaam warm binnen vergeleken met buiten. De jas kan uit!
De grotten zijn enorm en de stalactiet en miet formaties zijn werkelijk enorm. Hoeveel miljoenen jaren hier wel niet over heen is gegaan om te vormen?
De grote zaal is immens. Gek idee dat de allereerste onderzoeker hier met een olielampje binnenkwam en niet eens kon zien hoe groot het was.

Na een hoedenplankbrunch rijden we terug richting de kust. Wederom regen tijdens de rit van een uur of 5. We hebben behoorlijk veel regen maar de timing is redelijk goed. Iedere keer als we rijden.
Tegen het einde van de middag komen we aan in Hermanus. De walvishoofdstad van Zuid-Afrika. Het seizoen is net begonnen. De eerste walvissen beginnen naar de baaien van de kust te komen. We gaan even kijken maar de zee is behoorlijk choppie dus we zien niets.

Omdat dit de laatste avond is gaan we vrij luxe uit eten. Een heerlijk voorafje en een enorme schaal seafood om te delen. Heerlijk!
Vlak voordat we het restaurant uit lopen gaan alle lichten uit. Wederom load-shedding. De agrigaat gaat aan in het restaurant en de kaarsjes op tafel.
In het hostel is echt alles pikkedonker. Behalve de koplampjes rond het haardvuur. Grappig om te zien dat er dan wel conversaties ontstaan. Electra=wifi=zombination.

 vorig verslag

 volgende verslag