welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nico ophalen

11-7 Ladybrand

De wekker gaat om 5.00 want ik breng Walt naar de luchthaven. Hij vliegt om 7.30. Mijn volgende reisgenoot Nico komt aan om 9.30.
Misschien is een uitlegje nodig. Ik heb twee weken te vullen tussen twee reizen in. Ik heb via het forum van de Lonely Planet een reisgenoot gevonden die met mij mee wil. Ik wilde namelijk niet als vrouw alleen in een huurauto rond rijden. Nico is een 21 jarige Nederlandse student die net klaar is met zijn stage in Kaapstad.

Nadat Nico is geland gaan we langs bij de autoverhuurder om hem te registreren als tweede chauffeur. Gelukkig hebben ze nu wel een gps liggen. En met 5 minuten onderweg zijn we er al heel blij mee. De snelwegen rond Johannesburg zijn knap onlogisch.
We laten de stad achter ons en de gps stuurt ons niet over de snelste route maar over de kortste. Een leuke route over landelijke wegen.
We bespreken hoe we de dingen gaan aanpakken de komende dagen en stoppen in Heilbron voor wat boodschappen. Op de hoedeplank maken we wat lunch en dan rijden we weer door.

Tegen het einde van de middag komen we aan in Ladybrand waar ik gisteravond op de valreep nog een kamer heb weten te reserveren. In eerste instantie lijkt het niet veel soeps. De onverharde weg er naar toe ziet er niet veel belovend uit. Achter een vergaan spoor. Echt een beetje achteraf en guur. En dan stap je de accommodatie binnen en waan je je in een reportage van VTwonen. De kamer die we hebben is meer dan een kamer. Het zijn twee kamers met openhaard, een badkamer met een prachtig bad op pootjes en daarachter de badkamer met een mega regendouche. Wat een luxe!
We maken het vuur aan en maken plannen voor de komende dagen. Daarna pakken we de auto om een restaurantje te gaan zoeken. En dat kost even moeite maar dan heb je ook niet veel soeps…haha
We belanden bij een soort veredelde snackbar waar ik een halve kip bestel en Nico spareribs. Het smaakt overigens prima.

We zijn om een uur of 9 weer terug en zijn allebei erg moe dus gaan slapen. Nico is net klaar met zijn stage en heeft drukke weken achter de rug en ach, ik heb na drie weken ultra vroeg opstaan het ook wel gehad.
Het is koud dus we stoken het vuur op en ik ben de gelukkige die de kamer mag waar de haard in staat. Ik vind Nico nu al een geschikte reispartner.

  vorig verslag

  volgende verslag