welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Regentijd?

15-5-2011

Het heeft de hele nacht geregend. Het komt letterlijk met bakken uit de hemel. De afgelopen dagen horen we er iedereen over:"het begin van het regenseizoen". En die is hier bijna mythisch want men weet zelfs exact op welke datum die moet starten. Vrienden van Kathy en Patrick riepen een paar dagen geleden al dat het 15 mei zou zijn. In ons hostel zeiden ze 20 mei.
Volgens het meisje van het hostel duurt de eerste regen altijd een dag of 8. Fijn!!!

Serge zou ons vandaag komen ophalen en naar de boot brengen maar met continue regen klinkt een rustig eiland niet aantrekkelijk. We dubben en wegen. En Serge is te laat. Behoorlijk te laat en dat lijkt ons niets voor hem.
Hij verschijnt bij het hek met een opgetogen hoofd en modder van knie tot kruin. Ze hebben met de 4x4 een beetje vast gezeten in een riviertje. We gaan mee naar zijn huis waar hij gaat douchen. We drinken koffie met cake want Kathy is jarig. Patrick repareert de auto nog wat en dan kunnen we gaan.

We besluiten om onderweg te gaan kijken wat we gaan doen. Het blijft regenen en we zien het meer met het eiland niet eens liggen. Serge en Helen brengen ons naar San Juan del Sur, een kustplaatsje. En daar is het droog. Na een beetje rondkijken vinden we een nette kamer. Aan het strand zitten eettentjes waar we met z'n vieren lunchen en dan nemen we afscheid van onze nieuwe vrienden. 's middags ga ik langs 2 hotels om foto's te maken. Het dure hotel is een werkelijk prachtig oud houten huis. Het was ooit 1 van de vele vakantiehuisjes van de Samosa familie. ( oud dictator). Die zaten er vroeger warmpjes bij!
De temperatuur vandaag is overigens aangenaam gedaald. Het is nu 24 graden in plaats van 34 zoals de afgelopen dagen.

Druppels dreigen dus lopen we door het stadje in plaats van een duik in zee te nemen. Helemaal aan het eind van de middag probeert de zon door de wolken te prikken dus trekt Jeroen snel zijn zwembroek aan. 's avonds gaan we heerlijk uit eten. We zitten aan de kust en de kreeft kost maar €8,50. Dat moet voor een keertje best kunnen.

Hotel:
Na een aantal bedompte hokken vonden we:
Hotel El Puerto.
Schoon, licht en ruim en net zo duur als bedompte hokken. $20 voor een kamer met badkamer en ventilator

 vorig verslag

 volgende verslag