welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

zwemmen in de krater.

14-5-2011 Laguna de Apoyo

Het hostel heeft geen ontbijt maar wel een keuken. Ik ga de markt zoeken terwijl Jeroen geld gaat halen en een nieuwe Lonely Planet gaat kopen. Bij de markt is een supermarkt waar ik als eerste ga kijken. Ze hebben yoghurt en sapjes. Op de gewone markt koop ik fruit en brood. Na het ontbijt gaan we het zwembad van het hostel testen. 

om 13.00 lopen we richting Serge en Helen. De auto is gemaakt en ze nemen ons mee naar Laguna de Apoyo. Een glashelder kratermeer. Bij het uitzichtpunt zie je niet alleen het meer maar ook Granada liggen met daarachter Laga Nicaragua wat wel een zee lijkt.
We rijde via een prachtige route de kraterrand af. Aan de waterkant zitten verschillende restaurantjes. Tegen betaling mag je gebruik maken van hun steiger etc óf als je voor een minimum bedrag eet of drinkt. We gaan dit doen bij Me Abuela.
Leuk aangelegde terrassen met wat kitsch elementen en een goede zwemsteiger. Jeroen en Helen bestellen bananen flambe. Wanneer het verschijnt lijkt het of er tomatenpuree gegoten is over de banaan. Gelukkig is het een soort fruitmoes. Waarschijnlijk rozenbottel.
Het water is echt heerlijk van temperatuur en inderdaad super helder. Terwijl ik dobber komt er een reuze ijsvogel vlak langs vliegen. Gaaf!

's avonds gaan we met z'n vieren eten bij de beste italiaan van de stad. Met name volgens de lokale bevolking. Het is een grote tent en hij zit werkelijk afgeladen vol. We delen pizza en salade. Die laatste is echt een mega bord vol. Ik ben blij dat ik die niet in mijn eentje hoef op te eten. 

 vorig verslag

 volgende verslag