welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Buiten wonen

13-5-2011 Granada

Hotel Alhambra ligt aan het centrale plein met een terras waar ze het ontbijt serveren. Leuk uitzicht alleen is het wat vroeg om de verkopers van je af te slaan. Er moet wel gezegd worden dat de verkopers hier heel vriendelijk zijn en "nee, dankjewel" heel goed begrijpen.

We checken uit en brengen onze tassen naar Backpacker Inn. Het is gedaan met ons luxe leventje. We moeten weer naar budget accommodatie. Op het centrale plein drinken we een cola onder een boom. Het is echt gruwelijk warm vandaag. Het zweet loopt in straaltjes van ons af. Het is het einde van het droge seizoen en iedereen wacht op regen. We ontdekken dat de Lonely Planet van ons tafeltje is verdwenen. Daar balen we goed van. Serge en Helen sluiten zich bij ons aan. Ze laten ons het restaurant zien dat ze aan het verbouwen zijn. Dat ziet er goed uit! Een prachtig koloniaal pand. Daarna lopen we door naar hun huis dat ze ook aan het verbouwen zijn. Een enorme voorkamer met 2 patio's er achter waar ze gaan wonen en slapen. Super veel originele details.
We lopen even binnen bij hun buren, de sigarenmakers. Leuk want Jeroen heeft dat proces nog niet eerder gezien. Ik koop uiteraard voor mijn broer een paar sigaren. Niet veel later staan we bij iemand binnen die pooltafels verkoopt. Zo kom je nog eens ergens!

We gaan lunchen bij Serge en Helen thuis, het huis nu huren. Wonen in Granada is geweldig! Het klimaat is hier blijkbaar altijd zo aangenaam dat kamers niet nodig zijn. 4 buiten muren rond een binnenplaats zijn genoeg. Onder de overkapping staat het meubilair. 's middags lopen we nog wat door de stad. We beklimmen de kerk voor het uitzicht over de stad. Dan pas zie je alle daken en binnenplaatsen. 's avonds nemen we Serge en Helen mee uit eten. Eerst drinken we nog wat op een balkon met uitzicht op het centrale plein. En dan begint eindelijk de, voor de locals, lang verwachtte regen. We gaan eten in La cebolla. De garnalen zijn werkelijk enorm.

Tip: ga eens eten bij Serge
La Laguna,
Calle estrada
Granada.

 volgende verslag

 volgende verslag