welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Eilanden en boomtoppen

12-5-2011 Granada

We hebben heerlijk geslapen, de douche is heerlijk en het ontbijt fantastisch. We checken uit en lopen naar het kantoor van Va Pues. Om 10.00 gaan we op een boottochtje langs La Islettas. De eilandjes in het meer. Er schijnen er 365 te zijn. Een deel is bewoond door zeer rijken Nicaraguanen en Amerikanen. Een deel is natuurgebied. Het is er werkelijk prachtig. We zien een hoop watervogels, een paar schildpadden, een dode boa constrictor en aapjes. Die laatsten zijn op een eilandje gezet ter vermaak voor de toeristen. Toch is het wel grappig. Het is in iedergeval veel beter dan een kooi. De drie slingerapen en een capucijneraap komen graag wat lekkers halen bij de boot.
We plukken mango van de bomen. Op 1 van eilandjes stoppen we voor een drankje en dan varen we weer terug.

We halen onze tassen op bij Va Pues en checken bij hotel Alhambra. De lobby oogt erg luxe. De kamer is werkelijk enorm. Toch is de glorie een klein beetje aan het vergaan. We gaan snel lunchen en dan staan we alweer klaar voor de volgende tour. Een canopytour op de Mombacho vulkaan. Op de weg er naar toe zien we Howler monkeys (brulapen) en een reuze kingfisher. Canopytour=ziplinen=in een harnasje via een staalkabel van boomtop tot boomtop.
Ik heb dit al eens eerder gedaan maar voor Jeroen is het de eerste keer. Het uitzicht vanaf de vulkaan helling is geweldig. De ziplijn route gaat over een koffie plantage. Het is zo'n heerlijk gevoel om te "vliegen"! In de route zit ook een slinger/swing voor de Tarzan beleving en aan het einde een soort vrijeval ervaring. Dat gevoel van je maag tussen je oren vond ik iets minder. Maar we blijven nog uren na glimlachen dus het was een goede tour!
Op weg terug naar Granada krijgen we van de begeleiders ook nog een hele aparte vrucht om te proeven. Een vrucht ter grote van een pingpongballetjes die smaakt naar rozenbottel en ruikt naar rozen.

Terug in het hotel duiken we even in het minizwembad. Lekker om af te koelen maar te ondiep om een baantje te trekken. 's avonds gaan we op zoek naar een hostel voor morgen. Dan is het uit met de pret van luxe hotels. We vinden een plaatje van een hostel met een groot zwembad en nauwelijks gasten. Granada heeft een gezellige straat vol restaurantjes en barretjes waar geen auto's komen. We gaan bij een lokaal gerunde tent zitten en eten een gruwelijk grote burrito.  Dat we hem niet op krijgen zien de schooiertjes en de verkopertjes ook. De groep die ons bestormd en bijna dwingt heeft pech. Maar een verkopertje die het heel beleefd vraagt heeft mazzel. We kopen als toetje een lolly bij hem. Heeft ie ook nog een beetje geld verdient vandaag.

 vorig verslag

 volgend verslag