welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Oude bekenden

11-5-2011 Managua

Na een lekker ontbijt ga ik een taxi regelen. Voor mijn werk moet ik langs een aantal hotels om foto's te maken. Voor €12 wil een jongen me rondrijden en overal wachten. Ik dacht dat we vannacht in een mooi hotel hadden gezeten maar de hotels die ik nu bezoek zijn nog charmanter en luxer.
Aan het einde van de rit dropt hij ons bij het busstation. We nemen de collectivo (bus) naar Granada en zijn weer helemaal in ons element. Knieën tegen de stoel voor je, bloedheet, tal van verkopers en bedelaars die door de bus komen..... We zijn in Nicaragua!!

De rit naar Granada duurt maar een uur en we worden er op het centrale plein uit gezet. Perfect dus. Daar zit ok 1 van de kantoren van de locale agent. Jan is er niet dus laten we de drop en de stroopwafels hier achter. We boeken een extra tourtje voor morgen en gaan dan lunchen. De straten van Granada laten een erg goede eerste indruk op ons achter. Allemaal koloniale en gekleurde pandjes. Net Antigua in Guatamala voordat het werd opgepoetst. We zijn doorverwezen naar een leuk restaurantje waar we een enorme menu del dia nemen. Na de lunch checken we in bij hotel Con Corazon. Een werkelijk prachtige plek dat ook nog eens sociaal erg bewogen is. Jeroen drijft zo'n beetje weg dus is erg blij met het zwembad. 

In de middag lopen we een stukje door de stad en naar de oever van Lago de Nicaragua. Het grootste meer van midden amerika. Het waait flink dus er staan behoorlijke golven. Terug in het hotel gaan we in de hangmat liggen wachten op Serge en Helen. Serge is de oude kroegbaas van Jeroens vroegere nachtbraakkroeg. Hij is onlangs met zijn franse vriendin naar Granada gekomen om een restaurant te beginnen. De mannen hebben elkaar al 13 jaar niet gezien. Er volgt een gezellige avond.

 vorig verslag

 volgende verslag