welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Empire state of mind

9-5-2011  New york

Ontbijt bij Dunkin Donuts! De dag kan niet beter beginnen!!
We steken door Central Park naar Upper Eastside. Daar is het een tikje sjieker. Het Guggenheimmuseum staat er prachtig bij. De vorige keer dat ik hier was stond hij in de steigers. We kunnen alleen de buitenkant bekijken want hij is nog gesloten. We wandelen een paar uur onze neus achterna door de wijken Greenwich village, Soho, Noho en Nolita. Leuke winkeltjes, typische rode gebouwen met brandtrappen en basketbalvelden. Gewoon om je heen kijken is al entertainment genoeg.

Aan het einde van de middag lassen we een pauze in. Mijn voeten hebben het opgegeven. Na 2 uur rust pakken we een metro richting de Empire state building. We hoeven nergens in de rij te staan! 18.00 is een heerlijke tijd om te gaan. Het is heerlijk rustig, het uitzicht is fantastisch en we zien een vogel boven ons hoofd! Hoe ongelooflijk hoog komen die!!

We eten lekkere texmex en lopen nog een rondje langs de theaters op broadway en nemen om Times Square de metro naar huis. Slapen lukt in het begin niet echt omdat 3 zweden compleet schijt hebben aan het feit dat er al 4 mensen proberen te slapen. Hoewel er 2 nachtlampjes aan zijn moet het grote licht aan en luid praten en lachen ligt ze beter dan fluisteren.

 vorig verslag

 volgende verslag