welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

M&M

8-5-2011 New York

Door het tijdsverschil is het lichaam in de war en zijn we om 5 uur echt wakker. We blijven liggen draaien tot 6.30 en dan douchen. Het ontbijthoekje is nog niet eens open. We hebben vandaag dus echt geen haast. We moeten verhuizen naar een andere kamer maar we kunnen wel bij elkaar in de dorm blijven. Gister leek het er nog op dat we in een Male en een Female dorm zouden zitten.

Het weer is werkelijk prachtig. We lopen eerst door een deel van Central Park. Het stikt van de joggers, van de hondenuitlaters en vogelkijkers. Het park is zo divers, iedere tien minuten sta je weer in een anders ogend deel. We verlaten het park bij Strawberryfields, het John Lennon memorial.
We nemen de metro richting ground zero. We vallen bijna om van de honger dus kopen een hotdog bij een straat verkopen. We werken het verplichte rondje af: ground zero, Trinity Church, Wallstreet, NY stock exchange en Batterypark met uitzicht op het vrijheidsbeeld. Daar gaan we eens uitgebreid voor zitten in het zonnetje.

Met de gratis ferry naar Staten Island proberen we de groene dame van nog dichterbij te zien. De skyline van NY is ook geweldig vanaf de ferry. Op Staten Islans zoeken we een bankje op om de voeten uit te laten rusten. Terug in Manhatten lopen we door het oude deel naar het havengebied. Erg gezellig met allemaal terrasjes. In het winkelcentrum verbazen we ons over de kerstwinkel. Niet normaal zoveel ballen in mei!
We lopen al winkelend over een stuk van Broadway. Leuke interieur zaken!!

Als het begint te schemeren nemen we een metro naar Times Square. De hoeveelheid neonreclame is echt ongekend. Jeroen kijkt zijn ogen uit. Toys-R-us is ook geniaal met een indoorreuzenrad, de legohoek, bewegende dinosaurus en wonka snoephoek.
De M&M store gaat Jeroen 1 stap te ver. 3 verdiepingen met spullen met een snoeplogo er op!
Daar kan hij niet bij.

Onze voeten zijn echt op en we slepen onszelf richting hostel en storten in bed. 

  vorige pagina

 volgende verslag