welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

markten en processie

23-5-201, Masaya

We gaan de markt op om ontbijt te scoren en vullen dat aan in de supermarkt. We hebben een soort kaas/uien brood, roomkaas en avocado. Een geniale combi! Yoghurtje erbij en een mangosapje en wij hebben een hemels ontbijt.
We pakken de bus naar Masay, een plaatsje bekend om zijn markten. Het busstation is veruit de lelijkste die we ooit gezien hebben. 1 grote moddervlakte. Overal er omheen is de nieuwe markt . Super smalle modderige paadjes. We hebben geen idee welke kant we op lopen en ook geen enkel aanknopingspunt. Geen vulkaan te zien, geen kerktoren, geen straatnaam bordje. Al met al maken we een hele flinke wandeling voor een stuk dat in 5 minuten had gekund als "men'' ons de goede kant op had gewezen.

Het centrale plein is weer leuk. We gaan even vocht bijtanken en daarna op zoek naar de handicraft markt. Ze hebben uitzonderlijk veel spullen maar echt iets dat ons aanspreekt zit er niet tussen. Wat ons wel grappig lijkt is zo buitensporig duur dat we het al snel voor gezien houden.
Masaya ligt aan een kratermeer met uitzicht op de Masaya vulkaan. De ''boulevard'' is nogal vergane glorie. De vulkaan is eerder een heuveltje en de eeuwige rookpluim is er vandaag niet. Maar er staat een lekker windje dus we gaan even zitten afkoelen.

We lopen het stuk terug via de straatjes waar alle hangmatten gemaakt worden. We zijn op zoek naar de nieuwe markt want daar zouden de souvenirs goedkoper zijn. Na 5 minuten staan we alweer buiten. Het is te warm en te chaotisch en zo graag willen we eigenlijk ook niet iets kopen. We nemen dus een bus terug naar Granada.
Na een uurtje zwembad gaan we het postkantoor zoeken. Wederom niet succesvol. We lopen tegen een processie op. We snellen naar een cafe met een balkon om alles goed te overzien. De voltallige leerplichtige jeugd van Granada heeft zich opgesteld. Met veel muziek zet de stoet zich in beweging. Misdienaren met wierook voorop en aan het einde van de rij een Mariabeeld. Grappig detail is de kar met een generator er achter aan voor de spotlight die op maria gericht staat.

's avonds lopen we de autovrije straat in met barretjes en restaurantjes en gaan voor een mega burrito. 

 vorig verslag

 volgende verslag