welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Volle bus

22-5-2011, Granada

We vertrekken op tijd uit Selva Negra. Dat wil zeggen, we starten aan de 1,5 kilometer wandeling richting de weg. We zijn net vertrokken als we een lift aangeboden krijgen. Het blijkt dat ze iemand achter ons aan hebben gestuurd. Erg lief!

Langs de kant is het wachten op een bus. Dat is niet erg want er is genoeg te zien. Mooie heuvels, overvliegende papagaaitjes en een dorpje. Als de bus komt blijkt ie ramvol. We moeten met de rugzak op staan in het gangpad. Qua hoogte past dat amper en de andere mensen die staan worden er ook niet blij van. Bij iedere stop willen er mensen langs om uit te stappen maar dat lukt niet echt. Door het achterstevoren staan en de slingerweg ben ik misselijk dus in Matagalpa laten we de eerste bus schieten en nemen die van een uur later. Ik ga mijn misselijkheid weg wandelen en kom zo op de markt terecht. Op een bosje uit zit een papegaaitje die lekker door de fruitstal heen hupst. Een leuke verassing.

Om 12.00 zijn we in Managua waar we weer een taxi moeten nemen naar een ander busstation. Daar besluiten we een bus te nemen naar Granada in plaats van naar Masaya.
Om 14.00 zitten we weer in onze oude kamer in Backpackers Inn. Snel de straat op voor een lunch, even een uurtje internetten en de middag is alweer voorbij. 's avonds even wat gegeten ergens en gekletst met 2 nederlandse meiden.
Al met al niet echt een spannende dag maar die moeten er tijdens een reis ook tussen zitten....

 vorig verslag

 volgende verslag