welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

vleermuisbotsing

20-5-2011, SelvaNegra

De dag start om 4.45 met een vleermuis op de kamer. Hij botst overal tegen op. Ook tegen mijn blote been. YIEK!!!
Daarna slapen zit er niet meer in.

Het zoontje van de receptioniste heet Jeroen! Een leuk Nicaraguaans mannetje van 2 jaar die heel verlegen zijn naam zei. Hij is vernoemd naar een Nederlandse vriend van het stel.
We gaan langs 2 hotels om foto''s te maken en op zoek naar een postkantoor. Er hang een donkere lucht boven Leon. Net op tijd voor de bui zijn we binnen voor de lunch.

En dan is het tijd om weer eens te verkassen. We neme een taxi naar het busstation. We gaan richting de bergen. Bij de bus komen we er achter dat we een denkfout hebben gemaakt. We gingen er vanuit dat we gewoon konden in stappen. Het is echter vrijdag middag en een studentenstad. De hele bus is dus al gereserveerd door studenten die voor het weekend naar huis willen. Het mannetje van de bus regelt op het laatste moment wat voor ons.
Leuk zo'n bus vol studenten! Er broeide heel wat seksuele spanning. Grappig om dat geflirt te zien.
Het regent flink tijdens de rit van 2,5 uur. We verlaten het kustlandschap en rijden de groene bergen in. De temperatuur daalt ook aangenaam.

in Matagalpa moeten we even wachten op de volgende bus en worden we uitgehoord over nederland door een klein jongetje. Dat wij geen bergen hebben vind ie maar raar.
Selva Negra ligt 12 kilometer boven Matagalpa en de bus doet daar een half uur over. Het is al bijna donket als we er uit gezet worden. En dan moeten we nog 1,5 kilometer over een bospad lopen. Gelukkig loopt er een groepje lokale bevolking met een zaklamp mee. Dat was wel zo prettig, een beetje extra licht.
Selva Negra is een groot landgoed deels veeteelt, deels koffieplantage, deels beschermd natuurgebied. Wat we in het donker zien ziet er goed uit. Een mooi aangelegde tuin, een grote vijver/ klein meer met ganzen en een restaurant er naast.

We pakken voor het eerst in Nicaragua de trui uit de tas. Het is hier 15 graden kouder dan in de rest van het land. 20 graden celcius is best fris.....maar ook heerlijk voor de verandering!

 vorige verslag

 volgende verslag