welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

inflatie

19-5-2011 Leon

Het heeft vannacht heel hard geonweerd en geregend maar de ochtend is helder en droog. We willen naar las Penitas oom foto's te maken van hotels en eventueel wat strand mee te pikken. De wandeling naar het busstation is echter veel langer dan we allebei hadden verwacht. Het is bloedheet en ik ben een beetje gammel van dwarse darmen. Het humeur word minder. Op het busstation blijkt dat het ook nog eens meer dan een uur duurt voordat de volgende bus vertrekt. Dan zouden we rond lunchtijd aan komen in Las Penitas...
We hebben al geen zin meer.

We kopen mango en gaan dat in een parkje zitten opeten. En dan de hele wandeling weer terug. We shoppen een beetje en Jeroen gaat voor een scheerbeurt. De meest nauwkeurige ooit!
Tegen over ons hostel zit een leuk eettentje. Allemaal verscholen tafeltjes in een tuin. Een prima plek voor een lunch!

Na de lunch nemen we een uurtje zwembad en gaan dan cultureel verantwoord doen. Museo de arte fundacion Ortiz- Guardian heeft een uitgebreide collectie moderne kunst uit de regio en wat oude Europese meesters. Het gebouw alleen al is prachtig. Daarna gaan we de grootste Basiliek van Latijns Amerika van binnen bekijken. Daarna is het nog even lekker mensen kijken met een colatje op een bankje op het plein. Ik koop een vrij lelijk souvenir voor de kitchkast op het werk en als dank krijgen we van de man wat oude munten uit de samoza tijd. Ook laat hij briefjes zien. Over de 1.000 is een stempel gezet met 1.000.000. Yep! inflatie!

's avonds eten we weer in de mooie tuin van La Terazza

 vorig verslag

 volgende verslag